28 Mart 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele20°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

“YURTDIŞINA CANİ İZLENİMİ VERİYORUZ”

“Yurtdışına cani izlenimi veriyoruz”

31 Ağustos 2014 Pazar 12:23

Sokak hayvanlarına yapılan zulümlerden Türkiye vatandaşları da rahatsızlık bildiriyor

Ülkemizde duyarsız bazı şahıslar tarafından sokak hayvanlarına yapılan kötü muamele, duyarlı birçok vatandaşın isyanına neden olurken; Lefke bölgesinde köpeklere yapıldığı iddia edilen işkence, çocuğunu ülkemize okumaya gönderen ailelerin dahi tepkisine neden oluyor…

Çocuğunu ülkemize okumaya gönderen Türkiye’de yaşayan bir aile, Lefke Belediye Başkanı’na ve hayvan örgütlerine ulaşarak, kızının ve diğer öğrenci arkadaşlarının sahipsiz hayvanlara yapılan zulümden olumsuz etkilendiğini anlattı ve bunun önüne geçilmesini istedi.

 Konuyla ilgili gazetemize konuşan Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ise, bölgede hayvanların kötü muamele gördükleri yönündeki şikâyetlerin belediyeye de bildirildiğini belirtti ve hükümet ile Veteriner Dairesi’ni göreve çağırdı.

 

Rana SARRO

Ülkede, yasaya aykırı davranılarak, belediyeler tarafından sokak hayvanlarına barınak imkânı sunulmaması sonucunda özellikle sahipsiz köpeklerin maruz kaldığı şiddet olaylarından duyulan rahatsızlık, yurtdışına taşmış durumda.

Türkiye’de yaşayan ve çocuğunu ülkemize okumaya gönderen aileler, ülkede sahipsiz köpeklere yapılan zulümlerden duydukları rahatsızlığı bildiriyor.

Lefke bölgesinde bulunan Lefke Avrupa Üniversitesi’nde (LAÜ’de) okuyan öğrencilerin, bölge sakinleri tarafından hayvanlara yapılan işkenceden büyük rahatsızlık duyduklarını bildiren aileler sitem ediyor.

Gazetemize ulaşan gönüllü hayvanseverler, özellikle Lefke bölgesinde, sokak hayvanlarının duyarsız kişilerce zehirlenerek öldürüldüğü, çoğu zaman şiddete maruz kaldığını ve bunlara şahit olan öğrencilerin ise duydukları ızdırabı aileleriyle paylaştıklarını aktardı.

Lefke Belediye Başkanı’na ve ülkemizdeki gönüllü hayvanseverlere Türkiyeli bir ebeveyinin gönderdiği email gazetemizle paylaşıldı ve hayvan zulümlerine son verilmesi istendi.

“KÖPEĞİ KURTARMAK İSTEYEN KIZIM DA DÖVDÜLER”

“Merhabalar ben İzmir’den Ü.Ö. Kızım B.Ö.E. Kıbrıs Lefke’de öğrenci. Bu yıl 4. yılı. Lefke halkının sokak hayvanlarına karşı duyarsız olduklarını, havlayan çok köpekleri av tüfeğiyle vurduklarını, yazın öğrenciler türkiyeye döndükten sonra kedi ve köpekleri zehirleyip ortadan kaldırdıklarını defalarca ağlayarak anlattı. Bugün de Lefke Gemikonağı’nda Pınar Restoran’ta erkek arkadaşıyla yemek yiyorlarmış. Yavru bir köpek kimseyi rahatsız etmeden oradaki insanların ona yemek vermesini beklerken, restorant sahiplerinden bir tanesi yavaşça tekme atıp kovalayonca, hayvancık kendini can havliyle caddeye arabaların altına atmış. Az daha eziliyormuş. Kızım çığlık atıp ayağa fırlamış, köpek de caddenin karşısına atmış kendini orada beklemeye başlamış. Sonra orda oturanlardan biri kuçu kuçu diye çağırınca, hayvan yemek verecekler diye yanına gelince adam kafasına hızlıca yumruk vurmuş. Kızım bu defa dayanamayıp karşı çıkmış ve kızımı da dövmüşler. Yazımı okuyan buradaki üyelerden ricam lütfen özellikle Kıbrıs Lefke’de Sokak hayvanlarına yapılan zulmü önlemek için ne yapabilirim bana ve kızım B.E.’ye yardım edebilir mi çok rica ediyorum”

aziz kaya decope“HÜKÜMET BU SORUNA EĞİLMELİDİR”

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, bölgede hayvanların kötü muamele gördükleri yönündeki şikâyetlerin belediyeye de bildirildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Bölgemizde yaşandığı belirtilen olaylarla ilgili, Türkiye’de yaşayan bu şahıs, bana da emaille ulaştı ve durumu anlattı. Hayvanlar konusunda bölgede ciddi bir sıkıntı var. Özellikle sahipsiz köpeklerin sayısı bölgede çok fazla arttı. Veteriner Dairesi’nin kısırlaştırma çalışmasını yapması gerekir. Belediye’nin bir hayvan barınağı projesi var ama yapımına yeni başlanıyor,  bugünlerde ihaleye çıkılıyor. Hem hayvanların kötü muamele görmesi iyi bir şey değil, bir yandan da vatandaşların da sokak hayvanlarından duyduklarıo sıkıntı var. Hükümetin bu konulara eğilmesi ve gerekeni yapması gerekir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA