29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

YUNANİSTAN'DA KRİZ ÜSTÜNE KRİZ

Yunanistan'da Kriz Üstüne Kriz

21 Haziran 2013 Cuma 18:16

239578[1]Yunanistan ‘da koalisyon ortakları arasındaki oluşan gerginlik hükumet krizine dönüştü. Koalisyonun küçük ortağı Demokratik Sol Parti, DIMAR, hükümetten çekildi. ERT konusunda tam bir uzlaşı sağlanamaması hükümetteki çatlağın ana sebebi...

Yunanistandaki koalisyonun küçük ortağı Demokratik Sol Partinin Genel Başkanı Fotis Kuvelis ERT’nin eski haliyle devam etmesini savunuyor, ancak hükumetin büyük ortağı Yeni Demokrasi Partisi ise her şeye rağmen yapılandırmaya gidilmesini istiyor.

DİMAR'ın lideri Fotis Kuvelis; 'Liderler toplantısında ERT konusunda ortak bir nokta bulunamadı. Hükümet bizim bu konudaki görüşlerimizi bildiği halde kanun hükmünde kararname çıkarma yönüne gitti. Mahkemenin kararına rağmen ERT ekranlarında karartmanın devam etmesi kabul edilemez' diyerek karara tepkisini koydu.

Liderler arasında üçüncü zirvenin ardından uzlaşma sağlanamayınca, Demokratik Sol Parti hükümetten çekildi. Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, tüm anlaşmazlıklara rağmen hükumetin seçime kadar devam etmesinin, en doğru seçenek olduğunun altını çizdi.

Antonis Samaras, 'Bizim baştan beri savunduğumuz bir şey var,Yunanistan Avro bölgesinde kalmalı ve finansman devam etmeli' diyerek mali politikalardan vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Merkez Sol Partisi hükümetin devamından yana olduklarını, Kouvelis’den ortaklığa devam etmesini istediklerini ancak seçimden korkmadıklarını söyledi.

300 üyeli Yunan Parlamentosu'nda 14 sandalyeye sahip Demokratik Sol Partinin ortaklıktan çekilmesiyle, hükümetin sandalye sayısı 153'e düştü. Ancak, bu durum 151 milletvekilinin yeterli olacağı hükümeti düşürmedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA