14 Ekim 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa24°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele24°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

“YUNANİSTAN, TÜRKİYE’NİN NATO TATBİKATINA KATILMASINI ENGELLEDİ” İDDİASI

Türkiye ve Yunanistan arasında Ege'de yaşanan 'hava sahası ihlali' gerilimi tırmanırken, Yunanistan'ın gelecek ay topraklarında düzenlenecek NATO tatbikatına Türkiye'nin katılmasını engellediği iddia edildi.

“Yunanistan, Türkiye’nin NATO tatbikatına katılmasını engelledi” iddiası

29 Nisan 2022 Cuma 20:21

Yunanistan'ın 9 Mayıs'ta ev sahipliği yapacağı NATO tatbikatına Türkiye'nin planlanan katılımını engellediği öne sürüldü.

ABD merkezli Voice of America'nın haberine göre Yunanistan, “Tiger Meet” hava tatbikatına Türkiye'nin katılımını “Ankara ne müttefik ne de dost” diyerek iptal etti. Yunanistan'ın gelecek ay Yunan ve Türk diplomatlar arasında başlayacak müzakereleri de askıya aldığı belirtildi.

Yunanistan Başbakanı Kriakos Miçotakis, dün yaptığı açıklamada Türkiye'nin savaş uçaklarıyla Yunan hava sahasını ihlal ettiğini savunarak bu tarz adımların NATO'nun birlik ruhuna zarar verdiğini söylemişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç ise, Yunanistan'ın Ege Denizi’nde iki ülke hava kuvvetleri arasında yaşanan hadiselerle ilgili olarak yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtmiş ve “Yunanistan Hava Kuvvetleri, 26-28 Nisan 2022 tarihleri arasında ülkemiz kıyılarına yakın provokatif uçuşlar gerçekleştirmiş, Didim, Datça ve Dalaman’da ülkemiz hava sahasını defalarca ihlal etmiştir” demişti.

Radar kayıtlarıyla tespit edilen Yunanistan'ın son 3 günlük yoğun ihlallerinin, ilgili makamlarla da paylaşıldığı kaydedildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA