28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

YUNANİSTAN DESTEK TAZELEDİ

Yunanistan destek tazeledi

11 Temmuz 2014 Cuma 13:30

Meimarakis: Kıbrıs sorununa adil, kalıcı ve demokratik bir çözümün bulunması görevimizdir

Yunanistan Parlamentosu Başkanı Evangelos Meimarakis, daha iyi bir gelecek sağlamak amacıyla Kıbrıs sorununa adil, kalıcı ve demokratik bir çözümün bulunması “bizim görevimizdir” dedi.

Güney Kıbrıs’ı ziyareti etmekte olan Meimarakis çarşamba günü Rum Temsilciler Meclisi Başkanı Yiannakis Omirou ile görüştü.

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Meimarakis, “daha iyi bir gelecek talep etmemiz için tarihimizi, özgürlük ve demokrasi için savaşanların tümünü onurlandırma görevimiz var” dedi ve yaşanan ekonomik krizin ulusal konulardan gerilemeye yol açmayacağını söyledi.

Meimarakis devamla, “ekonomik kriz ne ruhumuzu etkileyebilir ne de demokratik haklarımızdan vazgeçirebilir ”dedi.

Yunanistan Parlamentosu Başkanı Evangelos Meimarakis, ekonomik krizi daha faza bireysel demokratik hakların ve demokrasinin daha da genişletilmesi mücadelesine dönüştürerek, herkese, krizin reformlar gerçekleştirmek için bir fırsat olduğunu göstermemiz gerekir dedi.

Rum Temsilciler Meclisi tarafından 1974 harekâtının 40. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Küçük bir halk ama mücadele ediyor... 40 yıl sonra. Mücadele ediyoruz, bekliyoruz ve ileriye bakıyoruz” şiarı altındaki etkinlik – konser, hakkında konuk yetkili, onurlandırılan insanların önünde saygıyla eğildiğini, Kıbrıs sorununa kalıcı, adil ve demokratik bir çözümün bulunması “bizim görevimizdir” dedi.

Meclis Başkanı Omirou ise, düzenlenen etkinlikle Kıbrıs ve Yunanistan'ın Kıbrıs sorununa Uluslararası ve Avrupa kanunları temelinde adil ve demokratik bir çözümün bulunmasına kadar kararlığını ispat ettiğini söyledi.

Meimarakis ile yaptığı görüşme hakkında ise Omirou, Kıbrıs sorunundaki gelişmeler ve ekonomik krize karşı iki ülke tarafından alınan önlemler konusunu ele aldıklarını açıkladı.

Meclis Başkanı, Meimarakis ile ortak görüşleri paylaştıklarını ifade ederek, ulusal birliğin önemine işaret etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA