YUNAN SİLAHLI KUVVETLERİ VE RMMO HALA TEYAKKUZDA
Yunan Silahlı Kuvvetleri ve RMMO Hala Teyakkuzda

24 Temmuz 2020 Cuma 10:05
Türkiye’nin sismik araştırma yapmaya hazırlandığı bölgenin “kıta sahanlığı içerisinde olduğunu” iddia eden Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın girdiği alarm durumunun henüz sonlanmadığı, Doğu Akdeniz’de kritik zamanlar yaşanmakta olduğu öne sürüldü.
Fileleftheros “Her Şey Bir Fiskede Yıkılır… Aya Sofya’da İbadet, Oruç Reis Bütün Bir Filo Eşliğinde Demir Almaya Hazırlanıyor… Türkiye Meydan Okuyor ve Diyaloğa Hazır Olduğunu Söylüyor” başlık ve spotlarıyla manşete çektiği haberinde, önümüzdeki 24 saatin, gelişmelerin seyri açısından belirleyici olacağını yazdı, şunları ifade etti:
“Erdoğan’ın camiye çevirme kararından sonra Aya Sofya’da ilk ibadet bugün gerçekleştiriliyor. Oruç Reis Doğu Akdeniz’e hareket etmeye hazır, bugün demir alabilir ama kesin bir şey yok. Oruç Reis’e, Türk Deniz Kuvvetleri’nin bütün bir filosu, insansız hava araçları ve F-16’lar eşlik edecek.”
GEETHA “ALARM SONA ERMİŞ DEĞİL, GERİLİMİN DÜŞTÜĞÜNDEN DE SÖZ EDİLEMEZ”
Rum ve Yunan hükümetlerinin gelişmeleri büyük bir dikkatle izlediğine işaret edilen haberde, gerek Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin gerek Rum Milli Muhafız Ordusu’nun teyakkuz durumda olduğuna dikkat çekildi. Yunanistan Milli Savunma Genel Kurmaylığı (GEETHA), gelişmeleri yakından takip ettiğini, alarmın sona ermesinin söz konusu olmadığını, gerilimin düştüğünden de söz edilemeyeceğini açıkladı. GEETHA’dan bir kaynak, “rutin tedbirler dışında herhangi başka bir hareket olmamıştır” diyerek, “seferilere görev çağrısı yapıldığı veya seferberlik ilan edildiği” bilgilerini kesin bir dille yalanladı.
Gazete önümüzdeki 24 saat içerisinde hem Türkiye’nin gerçek niyetinin, hem Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hangi noktaya kadar gitmekte kararlı olduğunun, hem de Almanya Başbakanı Angela Merkel’in müdahalesinin katalizör olup olmadığının ortaya çıkacağını yazdı.
TÜRK YETKİLİLERİN AÇIKLAMALARI
Haberi iç sayfasında “Savaşa Hazırlanıyor ve Diyalog Vurgusu Yapıyor… Oruç Reis Açılmaya Hazır, Fırkateynler de Hazır Ama Kalın, Yunanistan Abartıyor Diyor” başlığıyla detaylandırdı.
Gazete okurlarına AA’nın ilgili haberini, Emekli Koramiral Cem Gürdeniz’in “şu anda Türkiye 1-0 önde çünkü Yunanistan bölgede kıta sahanlığı ilan etmedi, o bölge için Navtex ilan etme hakkı da yok” açıklamasını, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın “Türkiye Doğu Akdeniz’de askerî veya siyasi gerilim istemiyor, Yunanistan’ın tepkisi abartılı, görüşleri maksimalist” açıklamalarını geniş ölçekte aktardı.
Gazete Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “başarılarımız gücümüzü gösteriyor” açıklamasını ayrı başlık altında aktarmayı tercih etti.
Alithia haberi “Atina Teyakkuzda Duruyor… Ege’deki Durum Dün De Değişmedi… Yunan MEB’ini de Kapsayan Türk Navtex’inin Süresi 2 Ağustos’ta Sona Eriyor, Türkiye Tarafından Bazı Muhtemel Hareketler Göz Ardı Edilmiyor” başlık ve spotlarıyla aktardı.
ŞİLLURİS’TEN ERDOĞAN’A AÇIK MEKTUP
Aya Sofya’nın ibadete açılması ve ilk Cuma namazının bugün kılınacak olması nedeniyle Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitap ettiği açık mektup yayımladı.
Habere göre Şilluris “bu kararınızdan tek bir şey anlaşılıyor. Fetihteki ısrarınızı” ifadesi ile başladığı mektubunu, “yapmaya çalıştıklarınızla ve maharetlerinizle, bütün insanlığın ve özellikle biz Hıristiyanların kutsallarımıza ve anıtlarımıza saygı hakkını küçümsüyorsunuz” sözleriyle tamamladı.
Haravgi “Alarm Sona Ermedi!” başlığıyla birinci sayfasından, fotoğraf desteğiyle aktardığı haberinde, Ege ve Doğu Akdeniz’deki gergin durumun devam ettiğini, bu durumun merkezindeki Türkiye ve Yunanistan’ın askerî, siyasi ve diplomatik hareketlerde bulunduğunu yazdı.
İncirli: Gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışıyoruzCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Lurucina Panayırı’nda kültür, dayanışma ve yeni geçiş kapılarının önemine vurgu yaptı; adil ve sürdürülebilir barış için kapıların açılmasının ortak talep olduğunu belirtti.03 Mayıs 2026 Pazar 21:30KIBRIS
Kariyer Günü’nde Büyük Buluşma!Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Günü 2026”, öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik etti.03 Mayıs 2026 Pazar 18:03YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.03 Mayıs 2026 Pazar 18:02KIBRIS
ARUCAD Dünya Dans Günü’nü “Bodies Speak / Ideas Move” Programıyla KutladıARUCAD Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Modern Dans Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, atölye çalışmaları, açık sahne performansları ve akşam gösterimleriyle yoğun bir katılıma sahne oldu.03 Mayıs 2026 Pazar 18:00ARUCAD
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecekRum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:58KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak…Gündemde 5 yasa tasarısı var03 Mayıs 2026 Pazar 17:56KIBRIS
Gazimağusa’da 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiGazimağusa’da 3 yaşındaki Ayaz Kılbaş, ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:55KIBRIS
Erhürman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti03 Mayıs 2026 Pazar 17:54KIBRIS
Merit Otellerinin geleneksel 23 Nisan şenlik ve eğlenceleri Merit Park Hotel’de yapıldıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından Merit Park Hotel’de düzenlenen Merit Otelleri İlkokullar 23 Nisan Oyunları ve Eğlencesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.03 Mayıs 2026 Pazar 17:51KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta 2 şap vakası dahaRum basınında yer alan bilgilere göre Athineu'da iki çiftlikte şap hastalığı tespit edildi. Buna göre şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 110’a ulaştı. Öte yandan nadir türlerin akıbetine ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.02 Mayıs 2026 Cumartesi 18:37GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.