28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

YORGANCIOĞLU, DENKTAŞ VE MUNGAN SOMA’DA

Yorgancıoğlu, Denktaş ve Mungan Soma’da

17 Mayıs 2014 Cumartesi 14:17

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve Maliye Bakanı Zeren Mungan, Türkiye tarihinin en büyük maden kazasının meydana geldiği Soma’ya gitmek üzere dün sabah adadan ayrıldı.

Yorgancıoğlu’nu, Denktaş’ı ve Mungan’ı Ercan Havaalanı’ndan Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu uğurladı.

Başbakan ve beraberindekiler, Ercan’da basına herhangi bir açıklama yapmadı.

Yorgancıoğlu, Denktaş ve Mungan'ı İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda Vali Yardımcısı Zülkif Dağlı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar ile diğer ilgililer karşıladı.

Yorgancıoğlu burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye halkının üzüntülerini paylaşmaya geldiklerini ifade ederek, "Acıları paylaşmaya gidiyoruz. Orada daha ayrıntılı bilgi alacağız" diye konuştu.

Soma'da Taner Yıldız'dan brifing

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve Maliye Bakanı Zeren Mungan, saat 14.00 sıralarında Soma'ya ulaştı. Maden faciasının yaşandığı bölgede Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan brifing alan heyet, daha sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkezine gitti. Türk halkının maden faciası acısını paylaşmak üzere Türkiye’ye giden Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve Maliye Bakanı Zeren Mungan, maden faciasının meydana geldiği alanda incelemelerde bulundu.

Yorgancıoğlu, maden faciasının yaşandığı sahaya gelişinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından karşılandı.

Oluşturulan kriz merkezine geçen Yorgancıoğlu, Denktaş ve Mungan,  burada Bakan Yıldız'dan meydana gelen faciayla ilgili bilgiler aldı. Yorgancıoğlu, Denktaş ve Mungan daha sonra Mobil Koordinasyon Merkezi ve  Kızılay'ın çalışmalarını inceledi, madenci işçilerle sohbet etti. KKTC heyetine İzmir Konsolosu Uğur Umar eşlik etti.

Yorgancıoğlu

Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Soma ziyareti ardından yaptığı basın açıklamasında, olayda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi. Yorgancıoğlu, “Türk halkı olarak neler yapabiliriz bu acıyı dindirme  adına, bunları bir değerlendireceğiz" dedi.

Türk halkına geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini belirten Yorgancıoğlu, "Ne Türkiye'de, ne bir başka yerde artık böyle bir kazanın yaşanmaması dileğimizi iletiyoruz. Kıbrıs Türk halkı olarak neler yapabiliriz bu acıyı dindirme adına, bunları bir değerlendireceğiz. Önümüzdeki günlerde tekrardan buradaki yetkili birimlerle görüşmeler yapacağız" diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da KKTC Başbakanı ve heyetine Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve vatandaşları adına şükranlarını sunduğunu ifade ederek, "Her zaman söylediğimiz gibi tek yürek ve tek ses olarak burada acımız paylaştılar, yüreklerine, ayaklarına sağlık" dedi. Yıldız, KKTC'deki vatandaşlara da acıyı paylaşma adına koydukları gayret için teşekkür etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA