YORGANCIOĞLU, DENKTAŞ VE MUNGAN SOMA’DA

17 Mayıs 2014 Cumartesi 14:17
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve Maliye Bakanı Zeren Mungan, Türkiye tarihinin en büyük maden kazasının meydana geldiği Soma’ya gitmek üzere dün sabah adadan ayrıldı.
Yorgancıoğlu’nu, Denktaş’ı ve Mungan’ı Ercan Havaalanı’ndan Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu uğurladı.
Başbakan ve beraberindekiler, Ercan’da basına herhangi bir açıklama yapmadı.
Yorgancıoğlu, Denktaş ve Mungan'ı İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda Vali Yardımcısı Zülkif Dağlı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar ile diğer ilgililer karşıladı.
Yorgancıoğlu burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye halkının üzüntülerini paylaşmaya geldiklerini ifade ederek, "Acıları paylaşmaya gidiyoruz. Orada daha ayrıntılı bilgi alacağız" diye konuştu.
Soma'da Taner Yıldız'dan brifing
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve Maliye Bakanı Zeren Mungan, saat 14.00 sıralarında Soma'ya ulaştı. Maden faciasının yaşandığı bölgede Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan brifing alan heyet, daha sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkezine gitti. Türk halkının maden faciası acısını paylaşmak üzere Türkiye’ye giden Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve Maliye Bakanı Zeren Mungan, maden faciasının meydana geldiği alanda incelemelerde bulundu.
Yorgancıoğlu, maden faciasının yaşandığı sahaya gelişinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından karşılandı.
Oluşturulan kriz merkezine geçen Yorgancıoğlu, Denktaş ve Mungan, burada Bakan Yıldız'dan meydana gelen faciayla ilgili bilgiler aldı. Yorgancıoğlu, Denktaş ve Mungan daha sonra Mobil Koordinasyon Merkezi ve Kızılay'ın çalışmalarını inceledi, madenci işçilerle sohbet etti. KKTC heyetine İzmir Konsolosu Uğur Umar eşlik etti.
Yorgancıoğlu
Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Soma ziyareti ardından yaptığı basın açıklamasında, olayda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi. Yorgancıoğlu, “Türk halkı olarak neler yapabiliriz bu acıyı dindirme adına, bunları bir değerlendireceğiz" dedi.
Türk halkına geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini belirten Yorgancıoğlu, "Ne Türkiye'de, ne bir başka yerde artık böyle bir kazanın yaşanmaması dileğimizi iletiyoruz. Kıbrıs Türk halkı olarak neler yapabiliriz bu acıyı dindirme adına, bunları bir değerlendireceğiz. Önümüzdeki günlerde tekrardan buradaki yetkili birimlerle görüşmeler yapacağız" diye konuştu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da KKTC Başbakanı ve heyetine Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve vatandaşları adına şükranlarını sunduğunu ifade ederek, "Her zaman söylediğimiz gibi tek yürek ve tek ses olarak burada acımız paylaştılar, yüreklerine, ayaklarına sağlık" dedi. Yıldız, KKTC'deki vatandaşlara da acıyı paylaşma adına koydukları gayret için teşekkür etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Londra Southend Havalimanı'nda dün düşen küçük uçakta bulunan 4 kişinin öldüğü açıklandıİngiltere'nin güneydoğusundaki Essex bölgesinde yer alan Londra Southend Havalimanı'ndan dün havalanan küçük uçağın kalkıştan kısa süre sonra düşmesi sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.14 Temmuz 2025 Pazartesi 18:48İNGİLTERE
Kedi katiline 1 ay hapis cezası!Evcil bir kediyi tuzakla yakalayıp öldüren Muhammet Sağban, kamuoyunun tepkisi üzerine yargılandı ve 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.14 Temmuz 2025 Pazartesi 18:41KIBRIS
38 scooter trafikten men edildi!Polis, son bir haftada yapılan denetimler kapsamında kurallara uymadığı tespit edilen 38 scooter kullanıcı hakkında yasal işlem başlatıldığını, söz konusu scooterlerin trafikten men edildiğini duyurdu.14 Temmuz 2025 Pazartesi 18:39KIBRIS
Perşembe günü yer yer yağmur bekleniyorMeteoroloji Dairesi perşembe günü yer yer yağmur beklendiğini duyurdu.14 Temmuz 2025 Pazartesi 18:35KIBRIS
DAÜSEN: Siyasi atama Özcenk’in yürürlüğe koyduğu burs politikası ölümcül bir hatadırDAÜ Akademik Personel Sendikası (DAÜSEN), “KKTC öğrencileri yabancı öğrencilerden fazla harç ödüyor” açıklamasını “asılsız” olarak nitelendiren VYK Başkanı Dr. Erdal Özcenk’e belgelerle yanıt verdi.14 Temmuz 2025 Pazartesi 18:29KIBRIS
Metin Atan: Limanlarda X-Ray’ler 3 aydır çalışmıyorKamu-Sen Başkanı Metin Atan, limanlardaki güvenlik açıklarına dikkat çekti. “Sayın Arıklı sadece konuşuyor. Üç aydır limanlardaki X-ray cihazları çalışmıyor. Bu ülkeye ne giriyor, ne çıkıyor bilen yok.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:53KIBRIS
Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Sudan Topluluğu Derneği’ni kabul ettiMilli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Sudan Topluluğu Derneği yönetim kurulu üyelerini kabul etti.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:42KIBRIS
Meteoroloji’den toz uyarısıMeteoroloji Dairesi toza karşı uyardı.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:37HAVA DURUMU
Tenha Yol Operasyonu: Satışa hazır uyuşturucu ve para ele geçirildiLefkoşa’da CÖŞ ekiplerinin düzenlediği “Tenha Yol Operasyonu” kapsamında, bir kişinin aracında yapılan aramada 50 gram Hintkeneviri ve nakit para ele geçirildi.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:32KIBRIS
Arıklı: ‘Evden Eve Fiber Projesi’nin engellenmesi mümkün değildirBayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, “Evden Eve Fiber Projesi”ne ilişkin bazı gazetelerde yer alan haberlere sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:25KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs