19 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele25°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara24°C

YOLLARDA MİNİ VARDI

Yollarda Mini vardı

31 Mart 2014 Pazartesi 11:18

KKTC’nin tek yetkili Mini ithalatçısı olan Çangar Motors’un düzenlediği Mini 2014 Turu 30 Mart Pazar günü gerçekleşti. Bir araya gelen Mini tutkunları keyifli bir gün geçirdi.

Mini Turu 30 Mart sabahı saat 9.30’da tüm Mini tutkunlarının Çangar Motors Mini Showroomu önünde toplanmaları ve kendileri için hazırlanan geleneksel Kıbrıs mutfağı ikramlarını tatmalarıyla başladı. Yola çıkılmadan önce izlenecek rota ve uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verildikten sonra Mini Tura katılanlara özel hazırlanmış sürpriz hediyeler tüm katılımcılara dağıtıldı.

Saat 10.00’de günün programının katılımcılara açıklanmasının ardından Mini’ler Lefkoşa’dan St. Hilarion Kalesine’ne doğru yola çıktı. Dağ yolunu izleyerekten tarihi tankın yanından devam eden tur, Kozanköy üzerinde bulunan Kozanköy Experience piknik alanında Yeni Mini tanıtımı ve Mini’ciler için hazırlanan organizasyon için ara verdi.

Saat 11.30’da tüm Mini’ciler için özel olarak hazırlanan çuval yarışı, kaşık yarışı ve oyuncak Mini’lerle yapılan yarışı ile Mini kullanıcıları eğlenceli zaman geçirdi. Yarışmaları kazanlara ise orijinal Mini ürünlerinde havlu, anahtarlık, şapka , kelem gibi ürünler hediye edildi. Keyifli ve bol kahkahalı öğle yemeği sırasında tüm Mini’ciler birbirleri ile tanışma ve Mini tutkuları hakkında paylaşımda bulunma şansı yakaladı.

Yeni Mini tüm Mini’cilere tanıtıldı.

Bir önceki modeline göre 7 milimetre daha uzun ve 44 milimetre daha genişleyen yeni model daha geniş bir iç mekâna sahip. Otomobil ayrıca gelişmiş Mini Connected multimedya sisteminin yanı sıra gelişmiş sürüş destek sistemlerine de kavuştu. Mini’nin en büyük yenilikleri ise kaputunun altında karşımıza çıkıyor. Mini'de tümüyle yeni geliştirilmiş 3 motor seçeneği mevcut. Yakıt tüketimi ve performansıyla ön plana çıkacak 1.5 litrelik 134 HP'lik 3 silindirli benzinli motor 4.4 litrelik karma yakıt tüketimi sunuyor. Yine 1,5 litre hacimli 3 silindirli dizel motor ise 114 HP güç üretiyor ve fabrika değerlerine göre 3,5 litre yakıt tüketiyor. 2 litrelik 4 silindirli benzinli motor ise 189 HP motor gücü üretiyor. Bu versiyonun yakıt tüketim değeri ise 5.6 litre. Bir önceki jenerasyonu göre yüzde 27 daha az yakıt tüketim değerlerine sahip olan yeni Mini'nin motorları Euro6 standartlarına uygun. Tüm modeller 6 ileri manuel şanzıman bulunurken, 6 kademeli otomatik şanzıman opsiyon olarak sunulacak.

Saat 15.00’da Mini Turunun son ayağı olan Girne-Lefkoşa güzergâhı için yola çıkıldı. Girne merkeze ulaşıldığında meraklı gözlerle Mini’cileri izleyenler dikkatlerden kaçmadı. Girne’den, Lefkoşa’nın en popüler caddesi Dereboyu’nda attığımız turdan sonra Çangar Motors Mini Showroom önünde turumuzu sonlandırmak amacı ile tekrardan buluştuk. Çangar Motors tura katılan tüm Mini’cilere teşekkürlerini sunup bir sonraki senede Mini Turu tekrarlamak için tüm Mini’cilerle sözleşti.

Çangar Motors’dan yapılan açıklamada Mini Turla ilgili fotoğraf ve videolar, Mini dünyası ile ilgili tüm haberlerin Mini’nin resmi Facebook sayfası olan https://www.facebook.com/Mini.kuzeykibris adresinden takip edilkebileceği kaydedildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA