26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele21°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

YKP DE TAK'TAN NASİBİNİ ALDI! AÇIKLAMA KIRPILDI!

#reddediyoruz platformunu geçtiğimiz günlerde sansürleyerek infial yaratan Türk Ajansı Kıbrıs yine aynı konuda yapılan açıklamayı 'kırpmaktan' çekinmedi

YKP de TAK'tan nasibini aldı! Açıklama kırpıldı!

20 Haziran 2016 Pazartesi 11:04

Yeni Kıbrıs Partisi'nin tüm haber organlarına göndererek Koordinasyon Ofisi Anlaşması'nın Anayasa Mahkemesine gönderilişi üzerine bulunduğu açıklamalar TAK tarafından sansürlendi.

YKP'nin konu üzerine uzunca yaptığı açıklama, vergiler üzerinden hayatını sürdüren yayın organı tarafından bir kaç cümle ile özetlendi.

"Lefkoşa, 20 Haziran 16 (T.A.K.):Yeni Kıbrıs Partisi  (YKP)  Gençlik Ofisi kurulmasına ilişkin yasa ve onun bir parçası olan protokolün Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesini değerlendirdi.

YKP Yürütme Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mutafa Akıncı’nın söz konusu yasa ve protokolü  görüş almak için Anayasa Mahkemesi’ne göndermesiyle ilgili olarak “Bu kadar tartışılan bir konuyu siyasetin elinden alıp Yüksek Mahkeme Anayasa Mahkemesi olarak görüş için yollamasını saygıyla karşılarız” denildi.

Açıklamada, “halkın bu başvuru ile eksik bir değerlendirme olan devletlerarası antlaşmalar hakkında Anayasa’ya aykırılık iddiası yapılamaz değerlendirmesini açıklığa kavuşturacak şekilde bilgilendirilme şansını elde edebileceği” kaydedildi."

 

YKP'nin açılamasının tam metni için tıklayınız

 

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA