26 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt29°C
  • İskele28°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

YİM: HALA SULTAN İLAHİYAT KOLEJİNE İPTAL KARARI ÇIKTI

Milli Eğitim bakanlığının kararı ile açılan Hala Sultan İlahiyat Kolejinin kararı Yüksek İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiği açıklandı.

YİM: Hala Sultan İlahiyat Kolejine İptal Kararı çıktı

18 Haziran 2016 Cumartesi 12:30

CTP-DP Hükümeti döneminde Milli Eğitim Bakanlığı ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi tarafından alınan, Lefkoşa Haspolat’ta Hala Sultan İlahiyat Koleji açma kararı Yüksek İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

 

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş imzalı bildiri ile yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi tarafından alınan ve Lefkoşa’da, Haspolat’da Hala Sultan İlahiyat Kolejinin açılması  hususunda alınan kararın YİM tarafından iptal edildiği belirtildi.

hala-sul.jpg

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş’in açıklamasının tam metni aşağıdadır.

Yüksek İdare Mahkemesi’nde KTÖS’ün 39/2014 ve KTOEÖS’ün 40/2014 sayılı davalar altında açtıkları davalardan 39/2014 sayılı dava sonuçlandı. Açılan davalarda davacılar Milli Eğitim Bakanlığı ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi tarafından alınan Lefkoşa’da, Haspolat’da Hala Sultan İlahiyat Koleji hususunda alınan kararın iptal edilmesini talep etmişlerdi.

 

hala-sultlan-acilis.jpgYüksek İdare Mahkemesi bu gün (17/06/2016) okuduğu kararda Mesleki Teknik Öğretim Dairesinin mesleğe yönelik eğitim verecek okullar açması yönünde yetkisi olduğunu ancak Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin mesleğe yönelik eğitim yapmadığını ve dava konusu kararın yetkisiz bir şekilde alındığı için kararı iptal etmiştir.

Dava süreci Av. Ali Fevzi Yeşilada ile başlamış, Av. Öncel Polili tarafından sonuçlandırılmıştır.  Bu bağlamda, şu anda Haspolat’da Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin müfredatı ile eğitim verilmesi yasa dışıdır. İki sendika olarak YİM aldığı karara saygı duyulmasını talep ediyoruz

Burak Maviş

KTÖS Eğitim Sekreteri

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA