YILMAZ: KIBRIS’TA KALICI BİR ÇÖZÜME ULAŞILMASI ANCAK SAHADAKİ GERÇEKLERLE MÜMKÜN OLACAKTIR
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yılmaz, mesajında kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, gazilerimize şükranlarını sundu.

19 Temmuz 2024 Cuma 11:06
Yılmaz, 1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekâtı’na önderlik eden merhum Başbakan Necmettin Erbakan ve Bülent Ecevit’i saygıyla andı. Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve egemenlik mücadelesinin önderlerinden merhum Dr. Fazıl Küçük’e Allah’tan rahmet diledi.
Kıbrıs Barış Harekâtı ile Kıbrıs Türk halkının varlığına ve egemenliğine kasteden teşebbüslerin tarihe gömüldüğünü belirten Yılmaz, Enosis hayali uğruna her türlü mezalimi gerçekleştirenlerin önlerinin ilelebet kesildiğini ifade etti. Kıbrıs Türkü’nün barış ve özgürlük ortamına kavuştuğunu vurguladı.
Yılmaz, Barış Harekâtı’nın sağladığı güvenlik ve özgürlük ortamının, 1983 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanına da imkan tanıdığını belirtti. Kıbrıs Türk halkının her daim barışa ve çözüme olan bağlılığını ispatladığını, hukuk dışı ve insanlık dışı kısıtlamalara rağmen, birlik ve dayanışma bilinciyle her türlü sınamanın üstesinden gelecek güce ve iradeye sahip olduğunu söyledi.
Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşılmasının, sahadaki gerçekleri esas alan bir çerçeveyle mümkün olacağını belirten Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından 2021 yılında Cenevre’de sunulan çözüm vizyonuna tam destek verdiklerini ifade etti. Yılmaz, bu vizyonun öncelikle Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesini, bunu müteakip Ada’da iki devletin kendi aralarında işbirliği modellerini ele almasını öngördüğünü hatırlattı.
Türkiye’nin, Kıbrıs Türkü’nün haklı davasında en büyük destekçisi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni asla yalnız bırakmayacağını vurgulayan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Kıbrıs Türk halkının layık olduğu müreffeh yarınlara ulaşması için her alanda kalkınmasını desteklemeye ve KKTC ile dayanışma içinde Kıbrıs Türkü’nün hak ve çıkarlarını korumaya devam edeceklerini belirtti.
Yılmaz’ın mesajı şu şekilde:
Yakın tarihimizin en şanlı diriliş destanlarından birisi olan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50’nci yıldönümünde,
kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
Gazilerimizi minnetle ve şükranla selamlıyorum!
1974 yılında Kutlu Barış Harekâtı’na önderlik eden merhum Başbakan Necmettin Erbakan ve Bülent Ecevit’i saygıyla yâd ediyorum. “20 Temmuz ömrümün en mutlu günü” diyen Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a ve egemenlik mücadelesinin önderlerinden merhum Dr. Fazıl Küçüğe Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun!
Kıbrıs Barış Harekâtı ile Kıbrıs Adası’nın egemen eşit ve ortak sahibi Kıbrıs Türk halkının varlığına ve egemenliğine kasteden teşebbüs tarihe gömülmüştür.
Enosis hayali uğruna her türlü mezalimi gerçekleştirenlerin önleri ilelebet kesilmiştir.
Kıbrıs Türkü, barış ve özgürlük ortamına kavuşmuştur.
1974 Barış Harekatı’yla Garantör Devlet Türkiye, Ada’da yıllardır süregelen katliama son vermekle kalmamış, aynı zamanda tüm Kıbrıs Adası’na barış getirmiştir.
Barış Harekatı’nın sağladığı güvenlik ve özgürlük ortamı, 1983 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanına da imkan tanımıştır.
Kıbrıs Türk halkı, tarihsel süreç içerisinde her daim barışa ve çözüme olan bağlılığını ispatlamıştır.
Maruz bırakıldığı hukuk dışı ve insanlık dışı kısıtlamalara rağmen, birlik ve dayanışma bilinci ve hukukuna sahip çıkma kararlılığıyla her türlü sınamanın üstesinden gelebilecek güce ve iradeye sahip olduğunu her vesileyle göstermiştir.
Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşılması ancak sahadaki gerçekleri esas alan bir çerçeveyle mümkün olacaktır.
Bu anlayışla, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar tarafından 2021 yılında Cenevre’de sunulan, öncelikle Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesi, bunu müteakip Ada’da iki devletin kendi aralarında işbirliği modellerini ele almasına dair çözüm vizyonuna tam destek verdiğimizi bir kez daha ifade etmek isterim.
Anavatan Türkiye, Kıbrıs Türkü’nün haklı davasında en büyük destekçisi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni asla yalnız bırakmayacaktır.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Kıbrıs Türk halkının lâyık olduğu müreffeh yarınlara ulaşmasını sağlamak için; tarımdan ulaştırmaya, enerjiden sağlığa her alanda kalkınmasını desteklemeye ve KKTC ile dayanışma içinde Kıbrıs Türkü’nün hak ve çıkarlarını korumaya devam edeceğiz.
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı yürekten kutluyorum!
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kadınlar Basketbol Ligi’nde Sezon İskele’de BaşlıyorGirne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda gerçekleştirilmesi planlanan sezon açılış maçı, söz konusu salonda devam eden tadilat çalışmaları nedeniyle İskele Dr. Fazıl Küçük Spor Salonu’na alındı.18 Nisan 2025 Cuma 16:05BASKETBOL
Şimdi de Cübbe ve Sarık tartışması...Gazeteci Serhat İncirli bu sabahki programını cübbe ve sarık ile sunmuştu... Tepkiler var...18 Nisan 2025 Cuma 14:41KIBRIS
Denktaş, “Görünen yüzün arkasında başka bir plan var” Serdar Denktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, KKTC vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Denktaş, yetkili ağızlardan art arda yapılan açıklamaların bilinçsizlikle açıklanamayacağını belirtti.18 Nisan 2025 Cuma 14:40KIBRIS
Bekirpaşa Lisesi'nde Öğretmenlere tehdit!“Derslere girmezseniz hakkınızda soruşturma başlatılacak”18 Nisan 2025 Cuma 14:30İSKELE
İsias Otel’in yıkılmasında kusuru bulunan kamu görevlilerinin davası 24 Nisan'daAdıyaman'da 72 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan İsias Oteli'nin yıkılmasında kusuru bulunan kamu görevlileri hakkında açılan davanın ilk duruşması, 24 Nisan Perşembe günü başlayacak.18 Nisan 2025 Cuma 14:22TÜRKİYE
Girne’de Kulis Bar kurşunlandı!Girne’de faaliyet gösteren Kulis Bar, gece yarısı kurşunlandı. Polis, olay sonrası gerçekleştirilen operasyon kapsamında 5 kişinin tutuklandığını duyurdu.18 Nisan 2025 Cuma 14:19GİRNE
Rum ve Boşbakan denilen Üstel Ankara'dan dönüyor! UBP hareketli!Tüm UBP üyeleri Üstel’i karşılamak üzere Ercan Havalimanı’na davet edildi18 Nisan 2025 Cuma 14:09KIBRIS
Boynuna yatak bazası düştü, hayatını kaybetti!Dikmen’de sakin 51 yaşındaki Selma Güleryüz, dün saat 09.30 sıralarında kalmakta olduğu ikametgah içerisinde, yatak bazası boynu üzerine düşmüş şekilde cansız olarak bulundu.18 Nisan 2025 Cuma 13:44KIBRIS
52 yaşındaki Hakan Anter kayıpPolisten verilen bilgiye göre, Anter aranıyor…18 Nisan 2025 Cuma 13:43KIBRIS
Dünya okul sporları... Kıbrıs Cumhuriyeti 1., Türkiye 2. geldiDünya okul sporları... Kıbrıs Cumhuriyeti 1., Türkiye 2. geldi17 Nisan 2025 Perşembe 09:15SPOR
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs