20 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa21°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele21°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

“YILIN YEŞİL BEYİNLERİ”NDE SONA DOĞRU

“Yılın Yeşil Beyinleri”nde sona doğru

30 Ağustos 2014 Cumartesi 13:40

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun Kuzey Kıbrıs Turkcell sponsorluğundaki yarışmasına yoğun ilgi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun Kuzey Kıbrıs Turkcell sponsorluğunda düzenlediği “Yılın Yeşil Beyinleri” Uluslararası Proje Yarışması’na 17 farklı ülkeden 271 proje katıldı.

“Çevre, enerji ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği” konularında farkındalığı geliştirmeyi amaçlayan yarışma, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlendi.

Yarışmanın finalistleri jüri önünde yaptıkları sunumun ardından belirlendi.

Ödüller, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun 27 Eylül’de yer alacak yeni akademik yıl açılış töreninde verilecek.

Konya’dan Mısır’a, Portekiz’den Endonezya’ya kadar 17 farklı ülkeden birbirinden ilginç projelerin başvuru yaptığı “Yeşil Beyinler”de özellikle ‘sürdürülebilir çevre’ kavramının öne çıktığı dikkat çekiyor.

1.000’er Euro ödül

Yarışmada ilk üçe giren takımı oluşturan üniversite öğrencileri, bireysel olarak ödüllendirilecek. Birinci olan takımın üyeleri 1.000’er Euro, ikinci takımın üyeleri 750’şer Euro, üçüncü takımın üyeleri ise 500’er Euro ile ödüllendirilirken, tüm finalistleri bir de KKTC gezisi bekliyor.

Uluslararası Kavram Proje Yarışması’nda ise birinci olan liseli takım 1.000 Euro, ikinci 750 Euro, üçüncü 500 Euro ve KKTC gezisi ile ödüllendirilecek.

Yarışma kapsamında bazı projeler de özel ödüle layık görülürken, katılımcıların özel ödül sertifikaları öğrenim gördükleri okullara gönderildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA