29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

YILIN ‘YEŞİL BEYİN’ FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ODTÜ Kıbrıs Kampusu’nun düzenlediği “Yılın Yeşil Beyni” Yarışması’nın beşincisine, 24 farklı ülkeden 328 başvuru geldi

Yılın ‘Yeşil Beyin’ finalistleri  belli oldu

05 Ağustos 2016 Cuma 15:37

ODTÜ’ye, yurt dışında kampus açan ilk Türk üniversitesi unvanını kazandıran ODTÜ Kıbrıs Kampusu, bu yıl beşincisini düzenlediği, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik uluslararası proje yarışması “Yılın Yeşil Beyni 2016”nın finalistleri belli oldu. Yarışma, “Yılın Yeşil Beyinleri” ve “Yılın Genç Yeşil Beyinleri” olmak üzere iki ayrı kategoride düzenleniyor.

Orta Doğu coğrafyasında özel ve lider konumdaki ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı tarafından düzenlenen yarışmada ayrıca; finale kalamayan takımlar arasından 1 takım, Yeşil Beyin Özel Takdir Ödülü’ne ve 6 takım da, Genç Yeşil Beyin Özel Takdir Ödülü’ne layık görüldü.

Bu sene başvuru rekoru kırıldı

Yaşamsal üçlü olarak nitelendirilen çevre, enerji ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği konularında farkındalığı artırmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmada bu yıl, 24 farklı ülkeden yapılan 328 başvuruyla, yarışmanın kendi rekoru kırıldı.

Üniversite Kategorisi Finalistlerinin Hepsi Asya Üniversitelerinden

Ayrıca, yarışmanın üniversitelere açık olan “Yılın Yeşil Beyni” kategorisinde finale kalan tüm ekiplerin Asya ülkesi üniversitelerinden olması dikkat çekti.

Yarışmada finale kalan “Yılın Yeşil Beyni (Üniversiteler) projeleri ve proje sahipleri şöyle oluştu: “Microalgal Wastewater Treatment: Scope of Magnetic Separation and Aquaporin Proteins başlıklı projeleriyle, Indian Institute of Technology Kharagpur’dan, Ashutosh S. Chauhan ve Shruti Sarode; Synthesis of 2D Carbon Nanosheets with Interconnected Porosities using Jute Fibres as Precursor by Hydrothermal Carbonization for use as High Performance Electrode Materials for Supercapacitors başlıklı projeleriyle, yine Indian Institute of Technology, Kharagpur’dan, Arghya Patra ve Abhishek Tripathi; Design and Development of Eco Portable Water Purification System başlıklı projeleriyle, India VIVA Institute of Technology’den, Krishna Ganesh Navale ve Omik Milind Save; Activated Carbon from Compost as Organic Waste Composting Product for Adsorption Treatment of Wastewater Generation from Residue Waste Landfilling and Inorganic Waste Recycling başlıklı projeleriyle, Universitas Indonesia’dan, Khalidah Nurul Azmi ve Sunartriasih; BryoLite başlıklı projeleriyle, Bangladesh Institute of Business Administration, University of Dhaka’dan, Syed Ahmad Nafisul Abrar ve Syed Sameem Shahriyar

Genç Yeşil Beyinler Finalistleri

Yarışmanın diğer kategorisi olan “Yılın Genç Yeşil Beyni (Liseler) projeleri ve proje sahipleri ise şöyle oluştu: “Etil Alkolün Yanma Enerjisinin Zenginleştirilmesi Üzerine Bir Çalışma başlıklı projeleriyle, Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları Özel Fen Lisesi’nden, Fikret Emre Öcal ve Mehmet Hasip Özden;  Bio – LAZ başlıklı projeleriyle, Trabzon Akçaabat İMKB Anadolu Lisesi’nden, Ali İhsan Deir ve Bekir Şengün; Zeytin Karasuyunun Adsorbsiyon Yöntemiyle Arıtılıp, Organik Sıvı Gübre Olarak Kullanılması ve Bitki Gelişimi Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması başlıklı projeleriyle, Gemlik Hisar Anadolu Lisesi’nden, Hatice Özgüneş ve Ömer Can Çolak; Yağmur Suyunu ve Lavabo Atık Suyunu Rezervuarlarda Kullanarak Doğal Gübre Oluşturulması başlıklı projeleriyle, Abdülkadir Perşembe Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden, Samet Can Şen ve Serhat Keser; Cooler Homes başlıklı projeleriyle, Hindistan G. B. Public School’dan, R. Sree Nitya ve A.P. Hariharan… 

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA