24 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa17°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele17°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C

YILDIZLI HATA, 3 BİN MAĞDUR

Yıldızlı Hata, 3 bin mağdur

14 Haziran 2014 Cumartesi 12:35

3 BİN ABONE ETKİLENDİ

Lefkoşa, Belediye tarafından vatandaşlara kesilen yanlış su faturası olayıyla çalkalanıyor. Mevcut abone sayısının 35 bin civarı olduğu Lefkoşa’da, 3 Bin civarı abonenin su faturalarının yanlış yazıldığı iddiaları gündeme geldi.

AMİR HATAYI KABUL ETTİ

LTB Maliye Şubesi Amiri Erol Beyit, vatandaşlara yanlış ve kabarık su faturaları gönderildiğini doğruladı. Beyit, “Bir hatalı okuma dönemi geçirdik, doğrudur. Rakamın o kadar kabarık olacağını sanmam” dedi.

“50-60 ABONE İTİRAZ ETTİ”

Lefkoşa’da Ortaköy ve Metehan bölgesindeki abonelerine hatalı fatura gönderilmesiyle ilgili iddiaları yalanlamayan LTB yetkilisi, söz konusu bölgelerden 50-60 civarında aboneden itiraz geldiğini, itiraz eden abonelerin faturalarının düzeltildiğini söyledi

SAYIŞTAYLIĞA YANSITILMADI

Maliye Şubesi Amiri Erol Beyit, konuyla ilgili bir sayaç okuyucu hakkında soruşturma açıldığını ve görevden el çektirildiğini söyledi. Bahse konu personelin başka bir şubeye ve göreve alındığını kaydeden Beyit, “Sayıştaylığa yansımadı. İdareye bilgi verildi ve gereken yapıldı” dedi.

Rana SARRO

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) yaklaşık 3 Bin abonenin su faturalarının yanlış yazıldığı iddiası Lefkoşa’da yankı yarattı.

Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından, Metehan ve Ortaköy bölgesindeki abonelerin sayaçları yanlış okunarak, vatandaşlara yanlış su faturası gönderildi.

Konuyla ilgili açıklamalarına başvurulan LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, Detay Gazetesi muhabirini, gerekli açıklamayı almak üzere Maliye Şubesi Amiri’ne yönlendirdi.

LTB Maliye Şubesi Amiri Erol Beyit, Şube personeli ile birlikte gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulundu.

“Bir hatalı okuma dönemi geçirdik”

Maliye Şubesi Amiri Erol Beyit, “Bir hatalı okuma dönemi geçirdik, doğrudur. Temmuz- Ağustos- Eylül 2013 dönemlerinde vatandaştan şikâyet geldi. İnandıklarımızın düzeltmelerini yaptık. Vatandaştan talep geldikçe asgari düzeye düşürüldü” dedi.

“Rakamın o kadar kabarık olacağını sanmam”

Yaklaşık 3 Bin abonenin su faturalarının yanlış yazıldığı iddialarının da sorulduğu Amir Erol Beyit, “Rakamı biz bile tespit edemedik. Rakamın o kadar kabarık olacağını sanmam. Bu rakam biraz abartılı geldi” diye konuştu.

“Bu rakam abonelik sayısı olabilir”

Şube personeli de, “Bu rakam abonelik sayısı olabilir. 3 Bin rakamı 2 bölgenin (Ortaköy ve Metehan bölgelerinin) toplam abonelik sayısıdır. Lefkoşa’dan 2 bölgeden, Ortaköy ve Metehan bölgelerinden şikâyet geldi. 50-60 civarı aboneden itiraz geldi, tespit edildikçe düzeltildi” dedi.

“Görevden el çektirildi”

Maliye Şubesi Amiri Erol Beyit, konuyla ilgili bir sayaç okuyucu hakkında soruşturma açıldığını ve görevden el çektirildiğini söyledi. Bahse konu personelin başka bir şubeye ve göreve alındığını kaydeden Beyit, “Sayıştaylığa yansımadı. İdareye bilgi verildi ve gereken yapıldı” dedi.

“150-250 arası su sayacı okunur”

Su sayacı okuma işlemlerinin şartlarının zor olduğunu da belirten Beyit, günde 150-250 arası su sayacı okunduğunu kaydetti ve “kasıtlı, bilinçli veya yanlışlık sonucu mu sayaçların yanlış okunduğunu bilmiyoruz, tespit edilemedi” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA