26 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele21°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

YEŞİLÇAY İLE KİLO VERİN

Yeşilçay İle Kilo Verin

21 Temmuz 2013 Pazar 09:00

yesil-caySon yılların en çok konuşulan beslenme konularından bir tanesi yeşil çay tüketimi ve bunun sağlığa olan faydaları. Özellikle kilo vermek isteyen kadınların en çok tercih ettikleri ürünlerden birisi olan yeşil çayın bazen doğru bazen de hurafe olan onlarca faydası çeşitli mecralarda yayınlanıyor. Özellikle yeşil çay ile kilo verme ve yeşil çay ile nasıl zayıflanır sorularına yanıt arayan kadınların pek çok ikilemde kaldığını bildiğimiz için biz de kendimizce keşfettiğimiz bilgilerin ve yaptığımız araştırmaların sonuçlarını sizlerle paylaşacağız.

Yeşil çayın sahip olduğu özelliklerin siyah çaya kıyasla zayıflamaya yardımcı olduğu eldeki mevcut verilere göre doğrulanmıştır. Ancak bu direkt olarak çayın kilo verdirmesi anlamına gelmemektedir ve siyah çayın da kilo aldırdığına dair bir yorum getirmemektedir. Çoğunlukla vücuttaki yağ yakımını hızlandırdığı farkedilen yeşil, çayın böylece diyetlerde daha net sonuçlar alınmasını sağladığı ortaya çıkmıştır. Tek başına sadece yeşil çay içilmesinin dolayısıyla herhangi bir zayıflama etkisi olmayacağı, ancak diyet ve beslenme programı ile birlikte uygulandığında bu programa destek olacağı belirtilmektedir.

Ancak bu etkinin yakalanması için elbette yeşil çayı bol şekerle değil şekersiz ya da çok az şeker ile tüketmek gerekmektedir. Aynı zamanda piyasadaki pek çok bilinmeyen üretici çay yapraklarının esas yaprak kısımlarını değil de diğer gereksiz bölümlerini çaya kattığı için bu konuda tanınmış ve üretimi kaliteli tanıdık markaları kullanmak gerekmektedir. Özellikle aktarlarda satılan ve yeşil çay olduğu iddia edilen çaylardan uzak durmak yerinde bir seçim olacaktır.

İstenilen etkinin yakalanması ve aynı zamanda rahatsızlık ve hastalıklara karşı da koruma sağlayabilmek için yeşil çay tüketimini her üründe olduğu gibi sınırlandırmak gerekmektedir. Her ürünün fazlasının zarar olduğunu dikkate alırsak, günde bir kaç fincandan fazla yeşil çay tüketilmesini neredeyse hiç bir uzman tavsiye etmemektedir. Her ne kadar on fincana kadar tüketilebildiği belirtilse de yine de bu rakamın yarısını baz almak herhangi bir tehlikeli komplikasyonu önleyecektir.

Yeşil çaya dair çok kapsamlı araştırmalar yapılmadığı için özellikle hamilelik döneminde aldıkları kiloları henüz hamilelik devam ederken vermek isteyen hanımların yeşil çay kullanmamalarını öneriyoruz. Emzirme döneminde de yine önermediğimiz yeşil çay yerine bu kilolardan kurtulmak için egzersizler ve düzenli beslenme programlarını tercih edebilirsiniz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA