25 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa22°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele22°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

YEŞİL BARIŞ HAREKETİ: "HENDEK RALLİSİNE KATILMAYINIZ"

Yeşil Barış Hareketi bugün yazılı bir açıklama yaparak, "Hendek Rallisine" katılmayınız çağrısı yaptı.

Yeşil Barış Hareketi: "Hendek Rallisine katılmayınız"

18 Haziran 2016 Cumartesi 19:12

Yeşil Barış Hareketi'nin açıklaması şöyle:

·  Ülkemizin eşsiz Kültür mirasına sahip çıkmalıyız.
·  Dünya kültür mirası niteliğindeki bir eski eser alanında ralli düzenlemek büyük bir duyarsızlık, sevgisizlik ve saygısızlıktır.
·  Eski Eser alanları, Eski Eserler dairesinin sahip çıkması gereken alanlardır.
·  Ralli bir an önce iptal edilip başka bir yere alınmalıdır.
 

"Kamusal alanlar, özellikle hassas niteliğe sahip, dünyada eşi benzeri olmayan kültür mirasımız Mağusa Kalesi ve Hendeği Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Eski Eserler dairesinin sahip çıkması gereken alanlardır. Bu alanlara yapılacak müdahaleler ve buraların kullanımı hassasiyetle değerlendirilmelidir. Hendekte yapılmak istenilen “Ralli”yi Kaymakamlığın reddetmesine karşın Eski Eserler Dairesinin onay vermesi çok düşündürücüdür. Böylesine hassas bir alan öksüz bırakılmış, canavar makinelere teslim edilmiştir. Bu sorgulanmalıdır.

“Ralli”nin yapılabileceği o kadar çok yer varken, özellikle bir eski eser alanının seçilmesi büyük bir hatadır. Özellikle hendek tabanındaki doku ve tüneller bir tarihin eşsiz canlı belgeleridir. Birileri keyif için şov yapacak diye seçilen bu alan eşsiz ve çok yüksek değerde bir eski eser alanıdır. Burası sadece birkaç kişinin, aklına estiği gibi tepe tepe kullanabileceği bir alan değil, tüm insanlığın ortak malıdır. Ayrıca, burada oluşan ekosisteme ve bu ortamda yaşayan diğer çanlılara da sagı göstermek gerekir.

Burada ralli yapmak bir insanlık suçudur. Ülkemizin eşsiz değerlerine, bir dünya kültür mirasına sahip çıkmak yerine ona ciddi zararlar verebilcek böylesi bir etkinliği ısrarla gerçekleştirme hırsı içinde olmak için memleket sevgisinden, çağdaş bakış açısından yoksun olmak gerek... “Ralli”nin hendekte yapılmasına karşıyız, Aklı selim davranılarak, bunun bir an önce iptal edilip başka bir yere alınması en sağlıklı yaklaşım olacaktır.

Yeşil Barış Hareketi olarak, ülkesini seven, kültürüne sahip çıkan duyarlı sürücüleri, bu suça ortak olmamak için, hendekte yapılmak istenilen ralliye katılmamaya davet ediyoruz. Duyarlı halkımızı; bu suçu işleyenleri izleyip alkışlamamaya, bu rezalete çanak tutanlardan da hesap sormaya çağrıyoruz."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA