29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

“YENİLİKÇİ VİZYONUMUZLA GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRİYORUZ”

“Yenilikçi vizyonumuzla geleceği şekillendiriyoruz”

02 Haziran 2014 Pazartesi 12:48

İskele Belediye Başkanı Halil Orun, , İskele’nin geçmişten günümüze kat ettiği yol ve Belediyenin yaptıkları hakkında bilgiler verdi.Başkanlık süresince Çağdaş bir kent yarattıklarını söyleyen Orun, yeni dönmede de yapacaklarını anlattı.

İskele konuşlanmış olduğu coğrafya ve kültür varlıklarıyla bir çekim merkezi durumunda bir kenttir diyen Orun, “ İskele Belediyesi’nin öncelikli hedefi kentin barındırdığı potansiyelin planlı bir şekilde ekonomiye ve sosyal yaşama yansıtılmasıdır. Bu amaçla planlanmakta olan projelerle halkın ve kenti ziyaret edenlerin yaşam kalitesinin artırılması hedeflenmektedir. Kent sınırları içerisinde yaşayan halk, geniş bir kültür renkliliği ve harmonisi oluşturmaktadır” dedi.

GELECEĞİ PLANLAYAN KENT    

İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, “Aydınlık ve geleceği gören vizyonu ile yeni projeler ve etkinlikler planlanmasına öncülük etmekteyiz, yapılan her organizasyonda geleceğimizin teminatı olan çocuklara ve gençlere yatırım yapılmasını ön planda tutmaktayız” dedi.

İSKELE BELEDİYESİ SPORA-SANATA VE GENÇLERE YATIRIM YAPIYOR

İskele Belediyesi bünyesinde kurulan Halk Dansları Topluluğu, İskele Belediyesi Spor Kulübü, Satranç Kolu, Müzik Kolu hakkında ayrıntılı bilgiler veren Başkan Orun,  “eğitimlerine ve faaliyetlerine devam eden 500 çocuk ve genç, sporla ve sanatla büyüyor ve şekilleniyor. Bizler yürüttüğümüz çalışmalarla sporla ve sanatla çocuklara ve gençlere yatırım yapıyoruz” dedi.

İskele Belediyesi kent sınırları içersinde bulunan spor kulüplerine ve kültür sanat derneklerine de maddi ve manevi güçlü destekler vererek gençlerin çağdaş ortamlarda ve donanımlarla sanatla ve sporla buluşmasını teşvik ettiklerini anlatan İskele Belediye Başkanı Halil Orun,. Belediye tarafından verilen destekle çocuk ve gençlerin KKTC’de faaliyet gösteren diğer kulüplerin sporcularıyla buluşması ve kaynaşması sağladığını, bu faaliyetlerle çocukların ve gençlerin kötü ortam ve alışkanlıklardan uzak durmasının başarıldığını açıkladı.

“24 SAAT TELEFONUM AÇIK, HALKIN HİZMETKARIYIZ”

En büyük araziye sahip belediye olan İskele Belediyesi’nde her yere kapsamlı hizmet götürmenin oldukça meşakkatli bir iş olduğunu ifade eden Orun, bunu başardıklarını belediyenin bütçesinin el verdiği şekilde personel ve araç alımı yapabildiklerine dikkat çekti. Orun, ‘İsteyen vatandaş, istediği anda belediye başkanına ulaşabiliyor. Yani benim telefonum 24 saat halkın hizmetinde belediye başkanının kendisi zaten 24 saat halkın hizmetinde’’ diyen Orun, halkın içinde bir belediye başkanı olduğunu da ortaya koydu.

‘İSKELE’Yİ KENT MERKEZİ YAPMAK İÇİN BAŞKAN OLDUM’ 

Halil Orun 20 yıllık görev süresince İskele’yi nasıl bir kent haline getirdiğini anlattı. Larnaka ve Trabzon’dan göç edenlerin yerleştiği bir büyük köyü ilçe haline getirdiğini ve İskele’yi bir kent merkezi yaptığını kaydeden Orun sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Ben 20 yıldır görevde olan bir belediye başkanıyım. Bu 20 yıllık süre içerisinde diğer belediyelerden farklı olarak İskelemizin farklı bir durum vardı. İskele biliyorsunuz ki; 1974 yılı Larnaka’dan göç edenlerin ve Anavatan’ın Trabzon ilinden göç edenlerin yerleştiği bir bölgedir. Burası tabiri caizse büyükçe, hiçbir şeyi olmayan bir köydü. 1994 yılında belediye başkanı olduğumuz zaman İskele’yi bir kent merkezi haline getirme amacıyla başkanlığına aday olduk.’’

‘KAPSAMLI HİZMET İÇİN ÇALIŞTIK’

Yerel yönetimler yasasıyla bağlanan 13 köyün en geniş araziye sahip belediye olmasını sağladığını ancak her yere kapsamlı bir hizmet götürmenin oldukça meşakkatli bir iş olduğunu belirten Orun sorunların üstesinden nasıl geldiğini anlattı:‘‘Özellikle 2008 yılında yerel yönetimler yasasında yapılan bir değişiklikle İskele’nin içine 13 köy daha bağlandı. İskele belediyesi arazi olarak 4. büyük belediye konumuna geldi. Kapsamlı bir hizmet alanına ulaştık buralara hizmet götürebilmek için çeşitli çalışmalar yaptık. Öncelikle personel ve araç sayısını arttırdık.’’

KÖY GELİŞTİRME VE KALKINDIRMA PROGRAMI

2008 Yerel Yönetimler reformuyla İskele Belediyesi’ne bağlanan 13 köyde yapılan teknik incelemelerden sonra muhtarlarla toplantı yapıldığını ve bu köylerle ilgili eylem planları hazırladıklarını belirten Başkan Orun, “öncelikli olarak köylerdeki çevre sorunlarının giderildiğini, köylere çağdaş duraklar yerleştirildiğini ve alt yapı ile ilgili çalışmalar süratle başlatıldığını” söyledi.

İskele Belediyesi kent sınırları içerisinde yaşayan tüm halkın yaşam kalitesini yükseltmek için tüm yerleşim birimlerinde planlı ve programlı çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Halil Orun, bu doğrultuda yapılan çalışmalarda bazı köylerde yağmur suyu drenaj, kaldırım çalışmaları devam ederken, diğer köylerde yeşil alan düzenlemelerine gidildiğini ve köy merkezlerine çağdaş WC inşaatı yapım çalışmaları yürütüldüğünü de söyledi.

Belediye tarafından yürütülen alt yapı çalışmalarının yanında sosyal sorumluluk projelerinin de köylerde yaşayan halkı da kapsayacak şekilde devam ettiğine dikkat çeken Halil Orun, köylerdeki spor kulüplerine, derneklere ve birliklere maddi ve manevi destek olduklarını ve İskele Belediyesi’nin tüm köylere eşit, adil ve kaliteli hizmet götürmeye önümüzdeki dönemde de devam edeceğini söyledi.

‘HİZMETLERİN GELMESİYLE MERKEZDE HAREKETLİLİK BAŞLAYACAK’

Orun, İskele’ye hizmetlerin gelmesi ile beraber kamu yatırımlarının da arttığını belirterek şöyle dedi: ‘‘Kentle birlikte köylerimizin kalkınması vizyonumuzdur. İskele’nin bir şekilde diğer kentlerle yarışabilmesini sağlayabilmemiz gerekirdi. Biz köylerimizin gücüyle birlikte bir mücadeleye başladık. Bunun sonucunda İskele’ye artık kamu yatırımları gelmeye başladı. Yavaş yavaş hizmetlerin gelmesiyle beraber ilçe merkezimize doğru bir hareketlilik başlayacaktır biz belediye olarak bu hareketlilikle beraber yeni tedbirler almak durumundayız.’’

İskele Belediyesi’nin kendi kurumsal yapısının içinde halka daha süratli hizmet vermeyi başardıklarını kaydeden Orun,‘‘Bugün telefonun ucunda bir görevlimiz vatandaşın şikayetini aldığı andan itibaren sorunların çözümüyle ilgileniyor ve anında çözebilmek içinde bir o çaba ortaya konuluyor’’ dedi.

‘İSKELE BELEDİYESİ GÜÇLÜ BİR BELEDİYEDİR’

Orun, geçmişte yeten araç ve personel hizmetinin artık yetersiz durumda olduğunu, bölgede araç ve personel sayısında pek çok değişiklik yapıldığını ifade ederek şunları söyledi: ‘‘Geçmişte bir tane sıkıştırmalı kamyon yeterken şuanda üç kamyonla hizmet veriyoruz. Bölgemizde çok ciddi su sıkıntısı vardır. Tanker sayılarımızı arttırdık. Bunlar hep İskele belediyesinin gücü olan araçlardır. Bu alımları yaparken dengeli bir bütçeye dikkat ediyoruz. İskele belediyesi bu dengeyi kurmuş bir belediyedir.’’

Orun, sözlerinin devamında, İskele Belediyesi’nin sosyal sigorta ihtiyat sandığı ve vergi borcunun günü gününe ödendiğini,buna ek olarakbelediyenin açmış olduğu ihalelerde kaynağını yarattığını belirterek şöyle dedi: ‘‘Bizim müteahhitler birliği ile de ilişkililerimiz düzenli. Çünkü İskele Belediyesi ile iş yapan müteahhitler parasını güne gününe alabiliyor.Bu İskele belediyesinin bir gücüdür.’’

‘YAPAMAYACAĞIMIZ SÖZLERİ HALKIMIZA VERMEYİZ’

İskele Belediyesi’nin halkıyla barışık bir belediye olduğunu belediye başkanına istenildiği saatte ulaşılabildiğini, halkın içinde olan ve halkı için savaşan bir belediye başkanı olduğunu kaydeden Orun sözlerini şöyle tamamladı: ‘‘Biz halkımızı kucaklayabiliyoruz, halkımızın isteklerine büyük oranda cevap verebiliyoruz. Dolayısıyla halk ile belediye arasında çok güzel bir bağ vardır. Bugün isteyen vatandaş, istediği anda belediye başkanına ulaşabiliyor. Yani benim telefonum 24 saat halkın hizmetinde, belediye başkanının kendisi zaten 24 saat halkın hizmetinde. Dürüst hizmet veriyoruz. Yapamayacağımız sözleri de halkımıza vermiyoruz. Halk ile dalga geçmek sonunda bedelini ödemektir bunu da siyasi yaşantı içerisinde herkes görüyor.’’

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA