YENİERENKÖY BELEDİYE ÇALIŞANLARI EYLEM YAPTI
BES Üyesi çalışanlar eylem yaptı...

04 Aralık 2015 Cuma 11:03
Belediye Emekçileri Sendikası’nda (BES) örgütlü Yenierenköy Belediyesi çalışanları, 3 aydan beri maaş alamadıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yaptı.
Eyleme Sendikal Platform ve Platformda örgütlü, KTAMS, KTÖS, TÜRK-SEN, EL-SEN, GÜÇ-SEN ve DEV-İŞ sendikalarının başkan ve yöneticileri de destek verdi.
Yaklaşık 150 eylemci Meclis önünde Yenierenköy Belediyesi’ndeki mevcut durumu protesto ederek, hükümeti istifaya çağırdı.
Meclis’in demir kapısına yüklenen eylemciler, milletvekili maaşlarını da protesto ederek Meclis’i bozuk para yağmuruna tuttu.
ARPALIKLI: “BAKANLIĞA ÖNERİ PAKETİ YOLLADIK, YANIT ALAMADIK”
BES Başkanı Ulus Arpalıklı, Meclis önünde yaptığı konuşmada, Yenierenköy Belediyesi’nde işçilerin 3 aydan beri evlerine ekmek götüremediğini, bunun sorumlusunu hükümet ve hükümeti temsilen Meclis koltuklarında oturanlar olduğunu savundu.
İçişleri ve Çalışma Bakanı’yla iki görüşme yapıldığını ve maaş kesintisi veya işten durdurma gibi taleplere “hayır” dediklerini kaydeden Arpalıklı, buna karşın bakanlığa öneri paketi yolladıklarını ama bugün itibarıyla herhangi bir yazılı yanıt alamadıklarını dile getirdi.
Ortada bir sorun varsa bunun gereğini hükümet edenlerin yapması gerektiğini söyleyen Arpalıklı, bunu yapamayacaksa hükümetin hem koltuklarını bırakması, hem de ülkeyi terk etmesi gerektiğini savundu.
BIÇAKLI: “YÖNETİME TALİP OLANLARIN ÇARESİ CEPTE OLMALI”
Sendikal Platform adına konuşan TÜRK-SEN Başkanı Arslan Bıçaklı, bir belediyenin veya ülkenin yönetimine talip olanların çaresinin cebinde olması gerektiğini söyledi.
70-80 yaş üstü insanların Karpaz ve Yeşilköy’den gece saat 03.00’te hastane sıra numarası alabilmek için Devlet Hastanesine gelmek zorunda bırakıldığını hatırlatan Bıçaklı, ülkedeki tüm kesimlerin sokağa indiğini ve artık “Meclis önünde eylem yapabilmek için sıra numarası almak gerektiğini” söyledi.
Eylem nedeniyle Meclis ve çevresindeki yüksek güvenlik önlemlerini de eleştiren Bıçaklı, “eylemlerde yüzlerce polis görmekten artık sıkıldığını, Meclis önünde ülke insanının yine ülke insanıyla karşı karşıya getirildiğini” ifade etti.
Daha önce Meclis önünde eylem yapıldığında bugün Meclis koltuklarında oturanların o günlerde dışarıda “Kahrolsun Faşizm” sloganları attığını söyleyen Bıçaklı, “Şimdi ‘yaşasın faşizm’ mi oldu?” diye sordu.
İşçinin yarım saat iş yapmaması halinde, ihtar, maaş kesintisi, işten durdurulma gibi cezalara maruz kalabileceğini söyleyen Bıçaklı, şu an 39 milletvekiliyle hükümet edildiğini, 4 aydır Meclis’in çalışmadığını, milletvekillerinin koltukları boş bıraktığını savunarak, “Nerede bu eksik milletvekilleri, ne iş yapıyorlar, bunların maaşlarından ne kadar kesinti yapılmıştır?” sorularını yöneltti.
Para ve kaynak yok bahanesine sığınan hükümetin görevinin para ve kaynak yaratmak olduğunu ifade eden Bıçaklı, bulamayacak olanların gitmesi, yerine bulabilecek olanların gelmesi gerektiğini söyledi.
Bıçaklı şöyle devam etti:
“Sermaye kesimine 260 milyon TL’lik vergi affı, 4 siyasi partiye 6.5 milyon TL bütçeden yardım, müdür-müsteşar değiştirmeye, örtülü ödeneğe para var… Eğer çıkarlar ve 24 saat içerisinde bunun aksini ispat ederlerse, ben tüm görevlerimden istifa etmeye hazırım… Kim yüreğine güvenirse gelsin, isterlerse canlı yayına çıkalım.”
İşçinin evine ekmek götürebilmesi için bir an önce Yenierenköy Belediyesi yönetimi ve hükümetin adım atması gerektiğini kaydeden Bıçaklı, hükümete, insanları, sorunlarını çözecek başka makamlara yöneltmemesi tavsiyesinde de bulundu.
Bıçaklı, 8 Aralık Salı günü tüm Sendikal Platform üyesi, işçi, emekçi, memur, öğretmen, doktor ve diğer çalışanların Meclis önünde olacağını da sözlerine ekledi.
KAPIYA YÜKLENDİLER… BOZUK PARA YAĞMURUNA TUTTULAR
Bıçaklı’nın konuşmasının ardından Meclis’in dış kapısına yüklenip içeriye girmek isteyen eylemcilere polis engel oldu.
Daha sonra “Cebimizdeki son para… Alın bunları da yiyin, doyun” diyerek ceplerinden bozuk paraları çıkaran eylemciler, bozuk paraları Meclis’e doğru fırlattı, ardından bir süre daha slogan atarak eylemi sonlandırdı.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.