28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

YENİ ZELANDA EVCİL KEDİLERİ YASAKLAMAYI PLANLIYOR

Yeni Zelanda konseyi, yerli kuş türlerini korumak için evcil kedileri yasaklamayı planlıyor

Yeni Zelanda  evcil kedileri  yasaklamayı planlıyor

31 Ağustos 2018 Cuma 14:59

Yerel yaban hayatını korumak için hazırlanan yasada evcil kediler Yeni Zellanda'nın Omaui köyünde yasaklanabilir. Kedileri olan ailelerin ise başka bir kedi sahiplenilmesine izin verilmeyecek.

kuş avlayan kediler ile ilgili görsel sonucu
 

Yeni yasa önerisi Omaui köylülerini ise kızdırmış görünüyor.  Köylüler yasayı hazırlayan konseyi polis devleti gibi hareket etmekle suçluyor.

GEREKÇE: MİLYARLARCA KUŞ VE MEMELİYİ ÖLDÜRÜYORLAR

Kedilerin dünya çapında her yıl milyarlarca kuş ve memeliyi öldürmesi karara gerekçe olarak gösterilirken köy sakinleri zehirlerin, arabaların ve insanların da canlı türlerine zarar verdiğini söyleyerek alınan karara karşı çıkıyor. Omaui’daki yetkililer kamera kayıtlarına dayanarak dışarıda dolaşan kedilerin kuşları, böcekleri ve sürüngenleri avladığını söylüyor

Ancak yerel otorite, tufan gibi daha büyük olanların yanı sıra, fantail, kahverengi sarmaşık, gri ötleğen ve parlayan guguklu kral balıkçıl gibi küçük yerli kuşlara ev sahipliği yapan Omauri'de 230 hektarlık ova ve ormanı korumak istiyor.

kuş avlayan kediler ile ilgili görsel sonucu

Biyogüvenlik operasyonları müdürü Ali Meade ulusal haber bülteni Newshub'a yaptığı açıklamada kedilerin doğada bulunan böcek, kuş ve sürüngen gibi canlıları avladığını ve bunun yaban hayatı için oldukça  tehlikeli olduğunu  belirtti.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA