25 Nisan 2024
  • Lefkoşa33°C
  • Mağusa32°C
  • Girne33°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele32°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C

YENİ UYUŞTURUCULAR PİYASADA

Yeni uyuşturucular piyasada

24 Eylül 2014 Çarşamba 11:00

Hanife Lefkararlı

Uyuşturucu ile mücadelede yeni adımlar atıldı. Polis’in narkotik biriminin yaptığı operasyonlar sonucunda uyuşturucu satıcısı ve bağımlısına ulaşılsa da her geçen gün yeni uyuşturucu türleri üretilmeye devam ediyor. Uyuşturucu ile mücadele konusunda ise yeni uyuşturucu türleri bu yolda yürütülen savaşı daha da zorunlu hale getiriyor.

YENİ UYUŞTURUCULAR

Özellikle son yıllarda sentetik uyuşturucu türlerinde artış gözlemlenirken, bunların yasal mevzuat altına alınması da güçleşiyor. Bakanlar kurulu ise ülkemizi etkileyen ve gençleri zehirleyen yeni türleri de yasal mevzuata katmak için faaliyetlerde bulunuyor. 1972 Uyuşturucu Maddeler Yasası’ndaki “uyuşturucu maddeler” cetveline olmayan ve listenin son döneme uygun şekilde revize edilmesi için yeniden bir adım atıldı. Bakanlar Kurulu kararıyla “25I-NBOMe, 25B-NBOMe, 25C-NOBe” maddeleri de uyuşturucu maddeler cetveline eklendi.

ÇOK TEHLİKELİ

Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi'nin (EMCDDA) açıkladığı yıllık uyuşturucu raporuna göre, 25I-NBOMe, AH-7921, MDPV ve metoxetamin adlarında dört güçlü ve tehlikeli yeni uyuşturucu maddenin üretilmeye ve kullanılmaya başladığını tespit ettiklerini duyurdu. Bununla ilgili AB Konseyi ve AB Komisyonu'na raporlar sunulduğunu açıklayan EMCDDA, bu uyuşturucuların "çok kuvvetli olmasının ciddi endişe sebebi olduğunun" altını çizdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA