28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

YENİ SEZONU AÇTILAR

Yeni sezonu açtılar

29 Eylül 2014 Pazartesi 10:58

MGOK6571 - KopyaHer yıl olduğu gibi yaz döneminde etkinliklerine ara veren Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER), 25 Eylül 2014 Perşembe akşamı gerçekleştirdiği açılış kokteyli ile yeni fotoğraf sezonuna merhaba dedi. Katılımın oldukça yüksek olduğu gecede, 1992 yılında AFSAD adı ile kurulan Derneğin eski Başkanları ve üyelerinin bir kısmı da açılışta hazır bulunarak, yıllar sonra biraraya gelmenin mutluluğunu yaşadılar. Eski üyeler, FODER Yönetim Kurulu’nun davetinden çok büyük onur ve mutluluk duyduklarını belirterek, FODER’in başarılarını ve ülke fotoğraf sanatına olan katkılarını takip ettiklerini, yapılan etkinlik, sergi ve projelerden kıvanç duyduklarını vurguladılar. Bazı eski üyelerin yurt dışında olmasından ve farklı nedenlerden dolayı açılışta bulunamadıklarını, yıllar sonra ilk kez birarada olmanın kendileri açısından çok anlamlı olduğunu ve davet için FODER Yönetim Kurulu’na teşekkür ettiler.

Dernek avlusunda gerçekleşen açılışta birçok önemli konuk da vardı: Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp; KIFSAD Başkanı Mehmet Türkelman ve Başkan Yardımcısı Tijen Erol Yakup; Akademisyen Uğurcan Akyüz; fotoğraf sanatçısı Kadir Kaba; fotoğraf sanatçısı Yıltan Taşçı; eski fotoğrafçılardan Mehmet Şık; Kocaeli Kent Konseyi fotoğraf derneği Başkanı Nurşah Şahin, Faruk Köseoğlu; fotoğraf sanatçısı Panicos Stelios, eski Başkanlardan ve üyelerden Hakan Kaşif, Ülviye Akın Uysal, Artuna Tural, Giray Karahasan, Mustafa Erkan, Taştan Altuner, Ramadan Eyyam FODER davetlisi olarak açılışta yer aldılar.

Dernek Başkanı Mehmet Gökyiğit’in konuşmasının ardından, Kocaeli Kent Konseyi fotoğraf derneği Başkanı Nurşah Şahin ve  Faruk Köseoğlu tarafından hazırlanan iki sunum büyük bir beğeni ile izlendi ve ardından FODER sunumu gerçekleşti. Geç vakitlere kadar süren açılışta, eski ve yeni üyeler ile  konuklar birlikte güzel bir etkinlikte birarada olmanın keyfini çıkardılar ve bol bol anı fotoğrafı çektirdiler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA