20 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara17°C

YENİ ÖNERİLER GÜNDEMDE

Yeni öneriler gündemde

30 Eylül 2014 Salı 12:06

Ban Kıbrıslı liderlerden gecikmeden kalan farklılıkları gidermelerini istedi 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Kıbrıs'taki iki toplumun liderlerinden, 11 Şubat 2014'te kabul edilen Ortak Deklarasyon'da belirlenen ilkeler üzerine inşa edilmek üzere, görüşleri arasında kalan farklılıklara bir köprü kurmak için gecikmeden çalışmalarını istedi.

Genel Sekreterin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide de, cumartesi günü  'bazı köprü kurucu önerilerle' Kıbrıs'a geleceğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon cumartesi günü Kıbrıs Türk Toplumu lideri Derviş Eroğlu'yla görüştü.

Görüşmeden sonra Birleşmiş Milletlerden yayımlanan yazılı açıklamada, Genel Sekreter ve Eroğlu'nun, Kıbrıs'ta kapsamlı bir çözüm elde etmek amacıyla yapılan müzakerelerin statüsünü görüştükleri belirtildi.

Açıklamada, “Genel Sekreter, 11 Şubat 2014'te kabul edilen Ortak Deklarasyon esasında müzakerelerin ileriyle götürülmesi için Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk liderler arasında kabul edilen son anlaşmayı memnunlukla karşılamıştır” denildi.

Birleşmiş Milletlerin yazılı açıklamasında, “Genel Sekreterin liderlere, Ortak Deklarasyon'da belirlenen ilkeler üzerine inşa edilmek üzere gecikmeden görüşleri arasında kalan farklılıklara köprü olmak için çalışmalarını istediği” ifade edildi.

Tercümanı aracılığıyla konuşan Derviş Eroğlu da, 'al-ver' süreci üzerindeki görüşlerini tekrarladı; Kıbrıs Rum tarafının 'iki tarafın görüşlerini dikkate alarak öneriler sunması gerektiğini' iddia etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA