YENİ NESİL İLETİŞİMCİLERİN ADRESİ , YDÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ

15 Haziran 2015 Pazartesi 10:48
Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi, yetkin eğitim kadrosu, uygulama merkezleri ve iletişim teknolojilerini yakın takip eden bir fakülte oluşuyla dikkat çekiyor.
Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr. Gökçe K. Şekeroğlu'nun Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne yaptığı açıklamada, içinde bulunduğumuz modern toplumların ihtiyaçları doğrultusunda İletişim Fakülteleri sayısındaki artışın bilindiğini ve her yıl pek çok mezun veren bu fakültelerin öğrencilerine, diğerlerinin arasından sıyrılabilecek nitelikleri kazandırmaları gerektiğini belirtti.
Şekeroğlu, bunun da kaçınılmaz olarak hem akademik kadro hem de teknoloji açısından üstün özelliklere sahip olmayı gerektirdiğini söyledi.
Büyük Akademik Kadro ile Teori ve Pratik Birlikte
Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Görsel İletişim ve Tasarım, Radyo TV ve Sinema olmak üzere 4 bölümde Türkçe ve İngilizce olarak eğitim veriyor. Bunun yanı sıra, 2015-2016 güz döneminde Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’ne öğrenci alacak olan fakültede, Radyo Tv Yayıncılığı, Film Yapım Teknikleri ve Fotoğrafçılık-Kameramanlık başlıkları altında da 3 önlisans programı yer almaktadır. Fakültede, elektronik üniversite gazetesinin haftalık olarak çıkartıldığı Gazete Merkezi, üniversite ve fakültenin tasarım işlerinin yürütüldüğü Tasarım Atölyesi, projelerin-çalıştayların gerçekleştirildiği Fotoğraf Stüdyosu, sosyal sorumluluk projelerinin yürütüldüğü Halkla İlişkiler Uygulama Merkezi, akademik çalışmaların yapıldığı İletişim Araştırmaları Merkezi, öğrencilerin staj yapabilecekleri Yakın Doğu Radyo ve Yakın Doğu Televizyonu’ndan oluşan geniş bir uygulama alanı bulunuyor.
Fakülte, öğrencilerin derslerde aldıkları teorik bilginin yine kendi bünyesinde pratikle bütünleşip uygulamaya olanak ve imkanlar sağlamasıyla, önemli bir iletişim fakültesi olarak kabul ediliyor.
Saygın İsimler
Prof. Dr. Levent Köker, Prof. Dr. Ahmet Çiğdem, Prof. Dr. Eser Köker, Prof. Dr. Meral Özbek, Prof. Dr. Nilgün Abisel’in de aralarında bulunduğu, Türkiye’de alanlarında isim sahibi akademisyenlerin yanında, ortaya koyduğu araştırmalar ve eserlerle iletişim bilimine katkı koyan Prof. Ünlen Demiralp, Doç. Dr. Gökçe K-Şekeroğlu, Doç. Dr. Atilla Türk, Yrd. Doç. Dr. Gürdal Hüdaoğlu, Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap ve Dr. Nuran Öze gibi isimler de sıralanıyor.
Geniş İmkanlar
İlk kez 1996 yılında öğrenci kabul eden Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde halen 619 lisans, 48 yüksek lisans ve 7 doktora öğrencisi eğitimlerini sürdürüyor. Bir tarafı Yakın Doğu Üniversitesi kampüsüne, bir tarafı da Lefkoşa’ya bakan 4 katlı binada verilen eğitim, 40 ve 80 kişilik dersliklerde, toplam 70 kişilik laboratuvar, 200 kişi kapasiteli stüdyo-anfi, profesyonel özelliklere sahip televizyon ve radyo stüdyoları desteğiyle yürütülüyor.
Yeni Çağın Merkezi
Kendisini, “Yeni çağın merkezi, kampüsün en dinamik parçası” olarak tarif eden Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Dekanlığını vekaleten Doç. Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu yürütüyor. Ayrıca Gazetecilik Bölüm Başkanlığı’nı Prof. Ünlen Demiralp, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanlığı’nı Prof. Dr. Nilgün Abisel, Radyo TV Sinema Bölüm Başkanlığı’nı Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap, Görsel İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanlığı’nı ise Doç. Dr. Gökçe K-Şekeroğlu yürütüyor.
Gazetecilik Bölümü
Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Ünlen Demiralp, basın sektörüne, mesleki bilgi ve becerilerle donanmış, yetkinleşmiş, alanın toplumsal boyutunun idrakinde elemanlar kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Demiralp, “Bölümü tamamlayanların, her türlü medya kuruluşunda, toplumsal yararı önde tutan başarılı çalışmalar sergilemelerini sağlayacak teorik yeterliliğe ve pratik alışkanlığa sahip kılınması hedeflenmektedir” dedi.
Radyo Tv Sinema Bölümü
Radyo TV Sinema Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap, yayıncılığında düşünülebilecek her görev için nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Verdiğimiz eğitim, öğrencileri bir yandan teknik beceri sahibi yaparken, öte yandan onların bilgili, dünyayı kavrayabilen, toplumsal sorumluluk sahibi, meslek ahlâkını öğrenmiş çok yönlü iletişimciler olarak yetişmelerini sağlıyor” ifadelerini kullandı.
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü
Halkla İlişkiler ve Tanıtın Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nilgün Abisel, sosyoloji, antropoloji, iletişim gibi disiplinlerden yararlanarak faaliyet göstermesinin, bölüme disiplinler arası bir nitelik kazandırdığını söyledi. “Bu kadar çok disiplinden yararlanıyor olması halkla ilişkilerin önemini arttırmakta ve halkla ilişkiler eğitimini daha kapsamlı bir hale sokmaktadır” diyen Abisel, mezun olan öğrencilerin, özel ve kamu sektörü için bu alanda yetişmiş işgücü sağlamak ve araştırmalar yapmak amacı doğrultusunda oluşturulan ders programının uygulandığına dikkat çekti.
Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü
Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gökçe Şekeroğlu da öğrencilere, “İletişim ve tasarım birlikteliğini kendi mesleki alanınızda en iyi ve doğru biçimde uygulayan yetkin bireyler olarak geleceğe yön vereceksiniz” diye seslenerek, hedeflerinin; yaşadıkları yerlerde, çalıştıkları ortamda çağdaş ve eğitimli meslek sahipleri olarak doğru iletişimi sağlayan, topluluklara yön verebilen özgün ve yaratıcı çalışmaların öncüsü olacak öğrenciler yetiştirmek olduğunu anlattı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Pakistan ve Hindistan tam ateşkes konusunda anlaştıABD Başkanı Donald Trump, "ABD'nin arabuluculuğundaki görüşmelerin ardından, Hindistan ve Pakistan tam ve hemen ateşkes konusunda anlaştı" diye duyurdu.11 Mayıs 2025 Pazar 07:52ASYA
Basın-Sen Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildiBasın Emekçileri Sendikası Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Basın-Sen’in Olağan Genel Kurulu’nda, sendikal mücadelenin güçlendirilmesi amacıyla federasyon çatısı altında örgütlenme kararı alınırken, üyelik aidatlarının güncellenmesi de kabul edildi.11 Mayıs 2025 Pazar 07:49KIBRIS
Josep Borrell: İsrail Gazze'de soykırım yapıyorEski AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'i Gazze'de soykırım yapmakla suçlayarak, Avrupa Birliği'nin çatışmaya yeterince müdahil olmamasını eleştirdi.11 Mayıs 2025 Pazar 07:47ORTADOĞU
8 inşaatın faaliyeti durdurulduÇalışma Dairesi’nden inşaatlara iş sağlığı ve güvenliği denetimi…8 inşaatın faaliyeti durduruldu11 Mayıs 2025 Pazar 07:42KIBRIS
Tabipler: HPV aşıları hem erkek hem kız çocuklara uygulanmalıKıbrıs Türk Tabipler Birliği, HPV aşılarının hem erkek hem kız çocuklara uygulanması gerektiğini belirtti.11 Mayıs 2025 Pazar 07:42GENEL SAĞLIK
Gazimağusa’da kaza: 1’i çocuk, 2 yaralıGazimağusa’da Suriçi’nde dikkatsiz sürücü iki yayaya çarptı. Kaza sonucunda biri çocuk, iki kişi yaralandı.11 Mayıs 2025 Pazar 07:39GAZİMAĞUSA
Avrupa'da ölümcül mantar salgını paniği: 'Hazır değiliz'Değişen iklim, Aspergillus gibi mantarların yayılması için mükemmel bir ortam sağlıyor.10 Mayıs 2025 Cumartesi 18:20AVRUPA
Karar 'dünyanın bütün diktatörlerine cesaret verecek"Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesabının erişime kapatılması ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, X platformuna seslenerek kararın 'dünyanın bütün diktatörlerine cesaret vereceğini' belirtti.10 Mayıs 2025 Cumartesi 18:14TÜRKİYE
Halil Falyalı'nın "finans müdürü" Cemil Önal'ı öldüren zanlının fotoğrafı paylaşıldı2022 yılında KKTC'de öldürülen kumarhane patronu Halil Falyalı’nın "finans müdürü olarak bilinen Cemil Önal'ı öldüren katil zanlısının fotoğrafı paylaşıldı.10 Mayıs 2025 Cumartesi 14:22KIBRIS
Özgür Özel, Van'dan seslendi: Kürt'ün başarısına tahammülleri yok; terörsüz Türkiye'ye 'evet' diyoruz!Biz, meydanlarda sadece Ekrem Başkan'ın değil; tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmasını talep ediyoruz; Selahattin Demirtaş'ın da Ümit Özdağ'ın da..."10 Mayıs 2025 Cumartesi 14:20TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs