24 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt30°C
  • İskele28°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

YENİ BELEDİYE BAŞKANLARININ İŞİ ZOR

Yeni belediye başkanlarının işi zor

05 Temmuz 2014 Cumartesi 12:14

29 Haziran’daki seçimin ardından görev başına geçen ilçe belediyelerinin yeni Belediye Başkanları Detay Gazetesi’ne konuştular. 

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) yeni Başkanı Mehmet Harmancı, görevi devralır almaz Belediye’nin idari yapısında ilk etapta tespit ettiklerini Detay Gazetesi’ne açıkladı. LTB Başkanı Harmancı’nın verdiği bilgilere göre; Belediye’de sistem yok. Belediye’nin organizasyon şemasında ciddi sıkıntı var. Disiplin mekanizmaları çökmüş ve inanılmaz hantal bir Belediye yapısı, sistemsel idari sorunlar, şubeler arasında koordinasyon eksikliği, birbirine güvensiz personel yapısı ve 150 Milyon’un üzerinde borç var. 

Lefke Belediye Başkanlığı görevine geldiği ilk gün gazetemize konuşan Aziz Kaya, “Belediye’de beklediğimizden daha büyük olumsuzluklar var” diyerek, 4 köydeki su motorları ile belediyeye ait tüm araçların, özellikle de çöp toplama araçlarının arızalı olduğunu belirtti.

Turizm kenti Girne’nin, temizlik konusunda istenilen düzeyde olmadığını söyleyen Güngördü, öncelikle kentin temizliği ve bozuk yollarının yeniden düzenlenmesi için program yaptıklarını söyledi.

Girne ve Lefke Belediye Başkanları, başıboş hayvanlar için, bugüne kadar yapılmayanı gerçekleştirerek, Girne ve Lefke bölgesine birer barınak yapılması planlarını da açıkladılar.

Rana SARRO

Harmancı LTB’yi darmadağın buldu!

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) yeni Başkanı Mehmet Harmancı, görevi devralır almaz Belediye’nin idari yapısında ilk etapta tespit ettiklerini açıkladı. Harmancı, Lefkoşa Türk Belediyesi ile ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Harmancı, Belediye’nin inanılmaz hantal bir yapısı olduğunu açıkladı. Lefkoşa Türk Belediyesi’nde disiplin mekanizmaları çökmüş bir yapı olduğunu vurgulayan Harmancı, Belediye’de sistemsel ve idari ciddi sıkıntılar olduğunu belirtti.

Şubeler arasında ciddi bir koordinasyon sorunu bulunduğunu tespit eden Harmancı, birbirine olan güveni bitmiş personel yapısı olduğunu belirtti.

Belediye’nin organizasyon şemasında ciddi sıkıntılar olduğunu vurgulayan Mehmet Harmancı, “Bu da tüm işleyişi etkiler” diye konuştu.

“Belediyede sistem yok” diyen Harmancı, Belediye’nin 150 Milyon’un üzerinde borcu olduğunu açıkladı.

Seçim bildirgemizde söylediklerimizi hayata geçirmeye ve vatandaşı rahatsız etmeden vergi toplama oranını artırmaya çalışacağız” diyen Harmancı, Belediye’nin idari yapısının düzeltilmesi için yapılması gerekenlerin ise, Pazartesi akşamı tüm personelle yapacakları toplantıda görüşüleceğini kaydetti.

nidai gungordu

Güngördü: Turizm kenti temiz değil!

Girne Belediyesi’nin yeni başkanı Güngördü, şeffaf, demokratik, katılımcı ve ortak akılla bir belediye yönetimi hedeflediğini belirterek; önceliklerinin kentte kurumsal bir temizlik programı olduğunu kaydetti ve “kentin temizliğine büyük önem vereceğiz” dedi.

Girne’deki başıboş hayvanlar için bugüne kadar bir hayvan barınağı yapılmadığına işaret eden Güngördü, 1 yıl içinde belediyeye ait bir barınak yapmayı hedeflediklerini açıkladı. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, göreve başlarken, hedeflerini, önceliklerini ve ilk etapta yapmayı planladığı projelerini gazetemize şöyle anlattı:

Şeffaf, demokratik, katılımcı bir yönetim

“Bir seçim süreci yaşadık. Girne halkı bu görevi bize vermeyi uygun gördü. Bugün göreve başladık. Seçim öncesinde de söylediğimiz gibi; şeffaf demokratik katılımcı ve ortak akılla yönetilecek bir belediye yönetimi hedefliyoruz. Herkesin görüşlerine saygılı olacağız. Belediye personeli arasında da, kesinlikle herhangi bir ayrım yapmayacağız.”

“Temizlik ve bozuk yollar yapılacak”

“Turizm kenti Girne, temizlik konusunda istenilen düzeyde değildir. Seçim bildirgemizde de söylediğimiz gibi; öncelikle kentte temizlik ve bozuk yolları yeniden düzenlemek için program yaptık. En önemli önceliğimiz, kurumsal bir temizlik programı yaratmaktır. Temizliğe büyük önem vereceğiz. Belediyenin mali yapısı hakkında şu anda bir bilgim yoktur.”

"Altyapı çalışmaları yapılacak”

“Bir takım bölgelerde alt yapı konusunda sıkıntılar vardır. Mühendisleri çağırarak kanalizasyonlar hakkında bilgi alarak, kış aylarından önce gerekli çalışmaları sonuçlandırmak istiyoruz. Girne’nin turizm kenti olduğunu ve kentimizi ziyaret eden turistleri de unutmadan, kış gelmeden gerekli altyapı çalışmalarını yapacağız.”

“Girne’ye barınak yapacağız”

“Belediyeye ait bir barınak yaratma projesi kafamda vardır. Hayvan dostları ve hayvan dernekleriyle görüşerek; bu konuda en iyi şekilde ne yapabileceğimizi düşüneceğiz. Girne’ye bugüne kadar bir hayvan barınağı yapılmadı. Bilindiği gibi, hayvan barınakları, yerleşim kentlerinden uzak olması gerekiyor. İmkânlarımız çerçevesinde bir yıl içinde belediyeye ait bir barınak yapmayı hedefliyoruz.”

Aziz kaya

Aziz Kaya: Beklediğimizden de büyük olumsuzluklar var!

Lefke Belediye Başkanlığı’na seçilen Aziz Kaya, “Belediye’de beklediğimizden daha büyük olumsuzluklar var” diyerek, 4 köydeki su motorları ile belediyeye ait tüm araçların, özellikle de çöp toplama araçlarının arızalı olduğunu belirtti.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Lefke Avrupa Üniversitesi ile işbirliğinde, Karadağ bölgesinde, Atış Poligonu mevkiine AB finansmanıyla, 200 hayvana hizmet verecek bir hayvan barınağı kurulacağını açıkladı.

AB Proje Ofisi’nde, hayvan barınağı projesi için bir protokol imzalanacağını belirten Aziz Kaya, “bölgemizde başıboş köpekler çok fazladır ve çoğu zaman da eziyet, işkence görüyorlar ve öldürülüyorlar” dedi.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, göreve başlarken, gazetemize planlarını, hedeflerini ve projelerini şöyle anlattı:

“Sayıştaylık denetimi arzu ediyorduk”

“Bugün resmen mazbatayı aldık. Devir teslimin bir Sayıştaylık denetimi ile birlikte yapılmasını arzu ederdik. Ancak sayıştaylığın bu talebi yapmaya hazır olmadığı, her zamanki bilindik gerekçelerle denetim yapılamayacağı görülüyor.”

“Su motorları ile araçlar bozuk”

“Ama seçimden sonraki bu 3 günde, durumun ne olduğunu tespit etmeye çalıştık. Belediye’de beklediğimizden daha büyük olumsuzluklar var. Köylerdeki su motorlarında arızalar var. Lefke, Doğancı, Taşpınar ve Gaziveren’deki sorunlu su motorlarının arızalı olduğunu öğrendik. Belediyeye ait tüm araçlarda, özellikle çöp toplama araçlarında ciddi sorunlar var. Çalışır durumda bir tek araç var. 2 tanesini tamir etmeye çalışıyoruz.”

“Ciddi bir çevre temizliği hedefliyoruz”

“Belediye hizmetlerinde sıkıntılar var, su konusunda sıkıntılar var. Kentte sıklıkla su kesintileri yaşanıyor. Bir takım kaçaklar tespit edildi, bu kaçakları görevli arkadaşlar ortadan kaldırmaya başladı. Ciddi bir çevre temizliği ve standart belediye hizmetlerinin rutin bir şekilde sürdürülmesini hedefliyoruz.”

“Çalışanları Pazartesi ödemeyi planlıyoruz”

“Çalışanları, 7 Temmuz Pazartesi günü ödemeyi hedefliyoruz. Bugün itibariyle Belediye’nin tüm envanterini devralıp yetkili sorumlu arkadaşa imzalatıp devralacağız. Belediye’de temiz bir sayfa açıp, görevimize başlıyoruz.”

Mali sıkıntı ile karşılaşmayız”

“Belediye’de mali açıdan bilindiği gibi ciddi sıkıntılar var. Belediyenin 45 Mliyon TL civarında borcu olduğu biliniyor. Çalışanların sosyal yatırımlarının, ancak bütçenin dengelenmesi ile mümkün olacak.”

Açıklanamayan giderler olmayacağından ve mali tedbirler alınacağından, mali konuda ciddi bir sıkıntı ile karşılaşmayacağımızı düşünüyorum.”

“Barınak yapıyoruz”

“LAÜ’nün AB nezdinde yaptığı proje vardı. Projenin kabul edildiği bildirildi. Bu konuda biraz şanslıyız diyebiliriz. Proje LAÜ işbirliğinde yapılacak. 200 hayvana hizmet verecek şekilde Lefke’de Karadağ bölgesinde Atış Poligonu civarında AB finansmanıyla bir hayvan barınağı kurulacak. Gerçekten özellikle başıboş köpekler bölgemizde çok fazladır ve çoğu zaman da eziyet, işkence görüyorlar ve öldürülüyorlar. Yarın (bugün) protokolün imzalanması için AB Proje Ofisi’ne gidiyoruz. Beni bu göreve layık gördüğü için halkıma teşekkür ederim. Bu göreve layık olmak için gerekli çabayı göstereceğim.”

hasan_sadik

Sadıkoğlu, “Belediye’yi daha iyi bir noktaya taşıma iddiasındayız”

İskele’nin yeni Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Belediye’de devir teslim töreninin dün yapıldığını ve görevi devralmasıyla birlikte, festival hazırlığı içerisine girdiklerini belirtti. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, şunları söyledi:

“Genel anlamda herhangi bir sorun ve sıkıntıyla karşılaşmadık. Halk iradesini seçimde gösterdi. Devir işlemini bugün yaptık. Akabinde festival geldi. Onun hazırlığı içerisindeyiz. Belediyenin hiçbir borcu yoktur. Biz de bulduğumuz bu çizgiyi sürdüreceğiz. 8 yıl Belediye Meclis Üyeliği yaptım. 6 yıldır da Belediye As Başkanı’ydım, dolayısıyla belediyenin yapısını iyi biliyorum. Bizim en büyük iddiamız, Belediye’yi bulduğumuz noktadan daha ileri bir noktaya taşımaktır.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA