24 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt30°C
  • İskele28°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

YENİ BAŞBAKAN: SİBEL SİBER

Yeni Başbakan: Sibel Siber

11 Haziran 2013 Salı 10:35

CTP-BG, DP-UG ve TDP, erken seçime kadar kurulacak seçim hükümeti üzerinde yaptığı çalışma toplantısını tamamladı ve uzlaşıya vardı. Başbakan olması için uzlaşıya varılan isim ise CTP-BG Milletvekili Siber Sibel oldu.

Partiler, Başbakan için üzerinde uzlaştığı ismi Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na sunmak üzere Cumhurbaşkanlığı’na gitti. Cumhurbaşkanı'nın Siber'i onaylaması ile Siber Sibel ilk kadın Başbakan olacak.  Kabine ise CTP-4, TDP-3, DP-UG -3 şeklinde bakanlık dağılımı ile gerçekleşecek.

Güne Dair Detaylar

Cumhuriyet Meclisi’nde saat 09.30’da başlayan ve 12.30 sıralarında tamamlanan toplantıya, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ve partilerin yetkilileri katıldı.

Toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan parti başkanları, uzun süren toplantıda uzlaşıya vardıklarını ve Başbakanlık için bir isim üzerinde mutabak sağladıklarını söyledi.

Yorgancıoğlu, Başbakanlık için mutabakata varılan ismi, ilk önce Cumhurbaşkanı’na sonra da basına açıklayacaklarını söyledi.

Toplantıda, seçime kadar kurulacak yeni hükümetin neler yapacağını görüştüklerini, bakanlar konusunda prensip anlaşmasına vardıklarını söyleyen Yorgancıoğlu, bu kişilerin fiilen devlette görev yapmayan milletvekili adayı olmayacak kişilerden seçildiğini belirtti.

Serdar Denktaş da, siyasi çevrelerde bu 3 partinin anlaşamayacağı da düşünüldüğü, fakat ortak bir noktada buluştuklarını ve gerekli uzlaşıyı sağladıklarını kaydetti.

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı da, zor bir süreçten geçtiklerini, hükümeti düşürdüklerini ve dolayısıyla yeni seçim hükümetinin sorumluluğunun kendilerinde olduğunu belirterek, önemli olanın ülkeni sağ salim seçime götürmek olduğunu söyledi.

Çakıcı, yeni kurulacak hükümetin teknokrat bir hükümet olacağını da belirtti.

Basın açıklamasının ardından da siyasi parti başkanları, Cumhurbaşkanı tarafından kabul edildi. Basına görüntü verildi ancak henüz basına açıklama yapılmadı. Toplantının ardından basın açıklamasının yapılması bekleniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA