28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C

YEMLİK ARPA FİYATLARINA İNDİRİM YAPILDI

Toprak Ürünleri Kurumu yemlik arpa fiyatında indirim yaptı.

Yemlik arpa fiyatlarına indirim yapıldı

19 Ekim 2018 Cuma 11:29

Toprak Ürünleri Kurumu yemlik arpa fiyatında indirim yaptı. Döviz kurlarında meydana gelen düşüş nedeniyle maliyetlerini yeniden hesaplayan kurum, yemlik arpanın peşin satış fiyatının 1,79 TL’den 1,62TL’ye indirdi. Yeni fiyat 22 Ekim, 2018 Pazartesi’nden itibaren geçerli olacak

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, yemlik arpa fiyatlarında indirime gidilmesinin döviz kurlarında meydana gelen düşüş nedeniyle doğal olduğunu belirterek, yaklaşık %10 indirim kararı alındığını açıkladı.

Döviz kurlarında yaşanan aşırı yükselmeden yemlik arpa fiyatlarının da etkilendiğini anımsatan Şahali, kurların son günlerde gerilemeye başlamasıyla birlikte Toprak Ürünleri Kurumu Yönetim Kurulu’nun yeni bir maliyet analizi yaparak, sözkonusu indirimi yapma kararı aldıklarını belirtti.

Bakan Şahali, yemlik arpadayapılan indirimle fiyatların,hayvancılar lehine bir durum yarattığına işaret ederek, içinde bulunulan ağır koşulların az da olsa hafiflediğini söyledi. Amaçlarının üretimin devamını ve üreticinin sektörde kalmasını mümkün kılacak koşulları kalıcılaştırmak olduğunu belirten Erkut Şahali, Toprak Ürünleri Kurumu’nun üreticinin en büyük destekçisi ve güvencesi olmaya devam edeceğinin de altını çizdi.

Yemlik arpa fiyatlarındaki 17kuruşluk indirim, 22 Ekim 2018 (Pazartesi)tarihinden itibaren geçerli olacak.

Yemlik Arpa Fiyatları şu şekilde belirlendi:

 

VADE

ESKİ FİYAT

YENİ FİYAT

Peşin

1.79

1.62

1 Aylık

1,79

1.66

45 Günlük

1,79+%3 vade farkı

1,685

75 Günlük

1,73

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA