YEĞEN’DEN YEĞENE ARAZİ KAZIĞI !...

17 Mart 2015 Salı 10:30
Bafra Turizm Bölgesi’nde restoran yapmak amacıyla Orman Dairesi’nden arazi icar eden Çelebi Garden ve Kemal Çelebi Turizm Ltd. Sahibi Kemal Çelebi’nin elinden alınan arazi, Turizm Bakanlığı tarafından Mehmetçik Belediyesi Eski Başkanı Beyazıt Adalıer’e verildi.
Taner ULUTAŞ
Bafra Turizm Bölgesi’nde restoran yapmak amacıyla Orman Dairesi’nden arazi icar eden Çelebi Garden ve Kemal Çelebi Turizm Ltd. Sahibi Kemal Çelebi’nin elinden alınan arazi, Turizm Bakanlığı tarafından Mehmetçik Belediyesi Eski Başkanı Beyazıt Adalıer’e verildi.
Bafra Turizm Bölgesi’nde restoran yapmak amacıyla Orman Dairesi’nden arazi icar eden Çelebi Garden ve Kemal Çelebi Turizm Ltd. Sahibi Kemal Çelebi, yatırım yapmaya hazırlandığı arazisinin elinden alınması ve Mehmetçik Belediyesi Eski Başkanı Beyazıt Adalıer’e verilmesinden şikâyetçi oldu.
Kemal Çelebi, haklarının gasp edildiği gerekçesiyle Cuma günü mahkemeye başvurduğunu da belirtti. Bafra Turizm Bölgesi, ‘Restoranlar Bölgesi’ olarak bilinen bölgede, 3 numaralı yatırımcı olan Kemal Çelebi, yaşadığı olayı gazetemize şöyle anlattı:
“KAYALIK ALANLA İLGİLİ SÖZLEŞME İSTEDİM”
“Zamanında başvururken amacım Çelebi Garden’ı denizle buluşturmaktı. Yani Mehmetçik’te mevcut otelime deniz kenarında bir plaj yaratmaktı. Buna büyük ve güzel bir proje çizdirdik. Ama bu projenin ıslahını istedik. İlk etapta bu yeri verdiler ve projeyi çizdirdik. Vermiş olunan 1-1 buçuk dönüm arazinin önündeki yeşile bağlantılı diğer yeşil alan arazinin de bize ne yapılacağını bildirmelerini istedik. Bunun için Çevre Bakanı ile görüştüm ve izin istedim. Bunun yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğu belirtildi. Birkaç ay bu işlerle uğraştık. Alanımın önünde kayalık alan vardı. Bu kayalık alanın kırılması ve üzerinin ahşap döşenmesi ile ilgili bir sözleşme imzalamalarını istemiştim. Peyzaj çalışması istendi, bir proje daha çizdirdik ve verdik. Git-gel sürecinde tabi ki bu işler yazılı olmadı, hep sözlü oldu.”
“YETKİNİZ ALINDI İNŞAATINIZ DURDURULMUŞTUR’ DİYE BİR YAZI GELDİ”
“Çevre Bakanı değişti ve Hakan Dinçyürek geldi. Ailemin yeğeni olduğu için, bir gün sabahleyin beni aradı ve ‘yatırım yapacağın yer ile ilgili Turizm Bakanlığı’ndan sana bir kâğıt geliyor. Benim bilgim olmadı ama imzalayıp göndermek zorunda kaldım. Sen çok üzerine düşme, ben Serdar Denktaş’a ailemden birisi olduğunu söyledim’ dedi. Biz de üstelemedik. Bunun üzerine bir yazı daha gönderdiler bana. 21 günlük süre tanıdılar. Bu 21 günlük sürede, ben müteahhidimi buldum, dozerimi ayarladım. Tabi o günlerde bayağı yağmur yağıyordu, bir de babamı ameliyat ettirdim. Tabi Bakan Hakan Dinçyürek yeğenim olduğu için üstelemedim. Kazılara başladık, hatta orada boru patlattım, bin lira da tamir parası ödedim. Ardından 4 gün sonra bana ‘inşaatınız durdurulmuştur, yetkiniz alındı’ diye bir yazı geldi.
“4 BİN KUSUR DOLAR ÖDEDİM”
“Orman Dairesi’nden bu yeri icar ettiğimde, 2035 yılına kadar bu yerin, her yıl yatırımları vardı. Ben 2 yıllık peşin ödedim. 4 Bin kusur dolar ödedim. Her ay da, kullanmadığım arıtmaya 100 dolar da ayda aidat ödedim.”
“27 ŞUBAT’TA SÜRE DOLDU, 2 MART’TA BAŞKASINA VERİLDİ”
“2 hafta önce restoran inşaatına başlasaydım hiç kimsenin sesi çıkmayacaktı. Ay sonunda 27 Şubat’ta süre durmuştu. 2 Mart’ta da eski belediye başkanına verildi diye duydum. Bir oraya dozeri gönderdik, işe başladık. Biz orada düzenleme yaptık. Bu yer bana 2013 yılında kiralandı ve imzalandı. Projeleri, her şeyi hallettik. Bütçeyi ayarlamaya çabalardık. Bir yandan da denizdeki kayanın ne olacağının ıslahını istemiştik.”
“ESKİ BELEDİYE BAŞKANI BEYAZIT ADALIER’E VERİLDİ”
“Restoranlar bölgesinde sadece Çelebi Garden değildir. 1, 2, 3 ve 4 numaralı yatırımcı var. 4 numaralı yatırımcı rahmetlik oldu. 1 ve 2 numaralı yatırımcıya herhangi bir yazı dahi gitmedi. Bunlar içerisindeki en sağlam, işini düzgün yapan, parasını, aidatlarını yatıran bendim. Özellikle Bakan eşimin dayısı iken niye beni içten vurduklarını ben bilmiyorum. Cumartesi günü yeri alan şahıs önüme geliyor ve ‘geçmişten beri deniz kenarından yer isterdim, ama senin olduğunu bilmezdim’ dedi. Bakan sana verirken, aklın neredeydi? Yerimi alan şahıs da, eski belediye başkanı Beyazıt Adalıer’dir. Haklarımın gasp edildiğinden dolayı Cuma günü mahkemeye başvurdum.”
ADALIER: “RESTORAN YA DA PASTANE YAPACAĞIM”
Konuyla ilgili ulaştığımız Mehmetçik Belediyesi Eski Başkanı Beyazıt Adalıer, “Vallahi içeride dilekçem var. Bilmem aldım mı almadım mı” diyerek, “çıktıysa orada ne lazım gelirse yapacağım” diye konuştu. Adalıer, Turizm Bakanlığı tarafından kendisine devredilen arazi konusunda, “Ben 20 yıl Londra’da restoranlarda işledim. Kıbrıs’ta da uzun dönem işledim. Pastanem vardı, restorancılık da yaptım. Bunu yapabilirsem en büyük idealim, en büyük isteğimdir” dedi.
Güney Kıbrıs’ta gıda fiyatlarında artışRum Tüketicileri Koruma Derneği, Güney Kıbrıs’ta Mayıs ayında 250 temel gıda ürününün fiyatlarında artış kaydedildiğini açıkladı.19 Haziran 2026 Cuma 12:09GÜNEY KIBRIS
Rum Merkezi Cezaevi’ne insansız hava aracıyla uyuşturucu sokma girişimi engellendiGüney Kıbrıs’ta Rum Merkezi Cezaevindeki mahkumlara dün sabah yine insansız hava aracıyla uyuşturucu madde atılmaya çalışıldı.19 Haziran 2026 Cuma 12:08GÜNEY KIBRIS
Savaşan: İki seçimin birlikte yapılması daha efektif olurUlusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Ahmet Savaşan, son dönemde siyasetin en çok tartışılan başlıklarından biri olan genel seçimlerle yerel seçimlerin aynı tarihte yapılması konusunda önemli açıklamalarda bulundu.19 Haziran 2026 Cuma 12:05KIBRIS
Mağusa Spor Derneği Masterleri Kosova YolcusuMağusa Spor Derneği Master futbol takım Kosova’da düzenlenecek olan uluslalararası dostluk kupasına katılıyor.19 Haziran 2026 Cuma 09:59KIBRIS
Basın-Sen: Yoksulluğu yönetmenin değil, ortadan kaldırmanın zamanıdır!Basın-Sen, asgari ücretin yoksulluğu kalıcılaştırdığını belirterek Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun lağvedilmesini talep etti.19 Haziran 2026 Cuma 09:52KIBRIS
Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldıDeğirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.19 Haziran 2026 Cuma 09:50KIBRIS
Bugün ve yarın sağanak bekleniyorMeteoroloji Dairesi, bugün ve cumartesi günleri yer yer sağanak veya gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.19 Haziran 2026 Cuma 09:47KIBRIS
Güncel döviz kurları: Sterlin 61,35 TL'den işlem görüyorSterlin 61,35 TL, euro 53,20 TL, dolar 46,55 TL’den işlem görüyor.19 Haziran 2026 Cuma 09:46PARA BORSA
YKS maratonu yarın TYT ile başlayacakTürkiye'de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenecek, 2 milyon 425 bin 628 adayın başvuru yaptığı 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) hafta sonu gerçekleştirilecek.19 Haziran 2026 Cuma 09:45KIBRIS
Gümrük cezasını ödemeden yurt dışına çıktı, dönüşünde tutuklandıErcan Havalimanı’nda ülkeye girişte bavulundaki elektronik ürünleri gümrüğe beyan etmediği gerekçesiyle para cezasına çarptırılan şahıs, cezayı yasal sürede ödemeden yurt dışına çıkmasının ardından KKTC’ye dönüşünde tutuklandı.19 Haziran 2026 Cuma 09:36KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.