26 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa29°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele29°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara27°C

YDÜ’NÜN R 25’İ RESMEN TESCİLLENDİ

YDÜ’nün R 25’i resmen tescillendi

06 Eylül 2014 Cumartesi 11:49

Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) AR-GE ekipleri tarafından tasarlanıp üretilen ve ülkemizin güneş enerjisi ile çalışan ilk yerli üretim arabası olan RA 25 isimli aracın kaydı Motorlu Araçlar Mukayyitliği tarafından yapıldı. RA 25, Yakın Doğu Üniversitesi tarafından verilen ve Bakanlar Kurulu kararı ile onaylanan TRNC535/14NEU0001 şasi numarasına sahip oldu.

YDÜ Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Polis Genel Müdürlüğü Araç Muayene şubesi tarafından dün gerçekleştirilen muayene işlemleri sonucunda RA 25 tüm kontrollerden başarı ile geçti. Muayene işlemlerinin ardından Motorlu Araçlar Mukayyitliği tarafından kaydı yapılan RA 25’e MZ 535 no’lu plaka verildi. MZ 535 no’lu RA 25’in böylece ülkemizin ilk yerli üretim arabası olduğu da tescillendi.

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel yaptığı açıklamada, ülkenin ilk yerli üretim arabası olarak tescillenen RA 25’in adını eski Mısır Güneş Tanrısı’ndan aldığını, 25’in ise YDÜ’nün 25. kuruluş yılını simgelediğini ifade etti.

Doç. Dr. Günsel, Çevre Dostu RA 25’in ülkemizin yollarında kullanılmaya başlanmasının Yakın Doğu Üniversitesi’nin ülke bilimine ve insanına katkı koymada ulaştığı lider rolünün bir göstergesi olduğunu ifade etti. RA 25’in bilimsel ve teknolojik araştırma, geliştirme ve üretim çalışmalarında ülkemiz açısından bir milat olduğunun altını çizen Doç. Dr. Günsel, YDÜ’nün bu alanda olduğu gibi bilimin tüm alanlarında topluma ve dünyaya katkı sağlayacak ilklerin yaratıcısı olmaya devam edeceğini vurguladı.

RA 25 Pazartesi günü Güney Afrika Cumhuriyeti’nde 27 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA tarafından organize edilen “Güney Afrika Güneş Enerjili Araçlar Rallisi’nde ülkemizi temsil etmek üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’ne gitmek üzere yola çıkıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA