24 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara19°C

YDÜ’LÜ GENÇ MİMARLAR DİPLOMA ALDI

YDÜ’lü genç mimarlar diploma aldı

19 Temmuz 2014 Cumartesi 12:35

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Mimarlık Fakültesi’nin 2013-14 Akademik yılı bahar dönemi mezunları YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, saygı duruşunun ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Çağıl Cansu Şanlıdağ bir Piyano Resitali verdi.

Mimarlık Fakültesi 18.dönem mezunları adına konuşan Çağlayan Kazma, dört yıllık maratonun ardından eğitim-öğretim hayatlarında üzerlerine düşen önemli bir sorumluluğu daha yerine getirmenin haklı gururu taşıdıklarını vurguladı.

Uluslararası öğrenciler adına İç Mimarlık Bölümünden Suriyeli Rama Jankıe yaptığı duygusal konuşmada uluslararası kamuoyuna da seslenerek Ortadoğu’daki savaşın bir an önce durması için çağrıda bulundu. Ailesine, arkadaşlarına ve hocalarına başarısına katkıları için teşekkür etti.

Mimarlık Fakültesi tarihinde ilk defa sivil toplum temsilcisi olarak Peyzaj Odası Başkanı Buket Asılsoy, İç Mimarlar Odası Başkanı Polat Tan, Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge birer konuşma yaptılar.  Törendeki son konuşmaları ise; Mimarlık Fakültesi Dekanı  Prof.Dr. Uğurcan Akyüz ve YDÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş yaptılar.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş; Yüksek Lisanslarını tamamlayan öğrencilere; Mimarlık  Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Uğurcan Akyüz bölüm birincilerine, Mimarlık Fakültesi Koordinatörü Kozan Uzunoğlu bölüm ikincilerine¸ Güzel Sanatlar ve Tasarım  Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr. Erdal Aygenç bölüm üçüncülerine; YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Ahmet Savaşan ise İç Mimarlık Bölümünden kardeşi Kıymet Savaşan’a diplomasını takdim ettiler.

Törende ayrıca Peyzaj Odası Başkanı Buket Asılsoy Peyzaj Bölümü 1.-2.-3. lerine; İç Mimarlar Odası Başkanı Polat TAN, İç Mimarlık Bölümü 1.-2.-3. lerine; Mimarlar Odası başkanı Azmi ÖGE Mimarlık Bölümü 1.-2.-3. lerine hediyelerini verdiler.

Törenin son aşamasında ise Peyzaj Bölüm Başkanı Doç.Dr. Özge Özden Fuller

İç Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Huriye Gürdallı; Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Ayten Özsavaş Akçay ve Bölümlerin hocaları öğrencilere diplomalarını verdiler.  Tüm katılımcı öğrencilerin heyecanlarını dışa vurdukları kep atma coşkusu ve anı fotoğraflarının çekilmesinin ardından YDÜ Mimarlık Fakültesi 18.dönem mezuniyet töreni sona erdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA