19 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

YDÜ'DEN BİLİME DEV KATKI!

Yakın Doğu Üniversitesi Deneysel Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi (DESAM) bünyesinde “Uygulamalı Hücre Kültürü Kursu” gerçekleştirildi...

YDÜ'den bilime dev katkı!

07 Haziran 2016 Salı 14:03

Yakın Doğu Üniversitesi DESAM tarafından “Uygulamalı Hücre Kültürü Kursu düzenlendi.Alanlarında deneyimli eğitimcinin yer aldığı programa 50 kişi katıldı.

ydu-b1.jpg

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, teorik ve uygulamalı laboratuvar eğitimi olmak üzere iki bölümden oluşan kurs iki gün sürdü. Teorik bölümde ‘Hücre kültürünün temel prensipleri’, ‘Biyogüvenlik’,‘Sitotoksisite analizleri’,‘Nükleik asit izolasyonu ve analizi’, ‘Genomik analizler’, ‘Western blotting’, ‘ELISA’, ‘İmmunohistokimya ve TUNEL’,‘Hücre çözme, dondurma ve pasajlama’ konularını içeren toplam dokuz konferans gerçekleştirildi. Kursun ikinci bölümü DESAM Hücre Kültürü ve Moleküler Tanı Laboratuvarında gerçekleştirildi. Katılımcılara ‘hücre kültürü laboratuvarının tanıtımı’, ‘besiyeri hazırlanması’, ‘hücre çözme, dondurma ve pasajlama’, ‘sitotoksisite analizleri’, ‘nükleik asit izolasyonu’, ‘genomik analizler’, ‘RT-PCR’ ve ‘WB-IHC’ konularında uygulamalı laboratuvar eğitimi verildi.

ydub2.jpg

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ: “Yeni Yayınlar Ve Projeler İle Bilime Katkı Koymaya Devam Edeceğiz”

DESAM Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tamer Şanlıdağ, gerçekleştirdikleri “Uygulamalı Hücre Kültürü Kursu”na olan yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Yakın Doğu Üniversitesi olarak, her alanda bilime katkı sağlamayı temel ilkelerimizden biri haline getirmiş bir kurumuz. Bu bağlamda, sağlık alanında akademisyenlerin araştırmaları için gerekli laboratuvar altyapısı imkanını sunmak ve onları teşvik etmek de önceliklerimizin başında yer alıyor. Gerçekleştirdiğimiz “Uygulamalı Hücre Kültürü Kursu”na akademisyenlerimizin gösterdiği yoğun ilgiden çok memnun olduk. Yeni yayınlar ve projeler ile Yakın Doğu Üniversitesi’nin bilime katkı koymasına ve dünya çapında tanıtılmasına devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA