19 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

YDÜ’DE PETROL VE DOĞAL GAZ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AÇILDI

YDÜ’de Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği bölümü açıldı

19 Ağustos 2014 Salı 16:11

Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) günümüzün önemli bölümlerinden biri olan Petrol ve Doğalgaz bölümü açıldı. YÖK ve YÖDAK tarafından onaylı YDÜ Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü nitelikli öğretim üyesi kadrosu ve teknolojik altyapısı ile Kıbrıs’ın ön plana çıkmaya başladığı yeni hidrokarbon coğrafyasının gerek ve ihtiyaçlarına uygun donanımlı mühendisler yetiştirmeyi hedefliyor.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, TPAO ve BOTAŞ, Petkim gibi şirketlerle hızla gelişen LPG sektöründe çalışma imkanlarının yanı sıra yüksek lisans ve doktora yapma imkanlarına sahip olan Petrol ve Doğalgaz Mühendisleri yüksek maaşları ile gelir seviyesi yüksek profesyoneller arasında yer alıyorlar. Ayrıca son zamanlarda Kıbrıs adası çevresinde bulunan petrol ve doğalgaz kaynakları önümüzdeki yıllarda ülkede Petrol ve Doğalgaz Mühendislerine de iş olanaklarının artacağına dair dikkate değer sinyaller veriyor.

Eğitimin teorik ve uygulamalı olarak iki şekilde yapıldığı, özellikle pratik eğitime büyük önem verildiği dört yıllık bir program olan YDÜ Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği lisans program sektöre ilgi duyan ve profesyonel kariyer planlamalarını bu doğrultuda yapmak isteyen adaylara sektörün rekabetçi yapısına uygun nitelikli ve kaliteli bir eğitim sunuyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz bölümü hakkında detaylı bilgi www.neu.edu.tr web sayfası ile 223 64 64 (dahili 223) telefondan alınabilir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA