29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

YDÜ'DE ERENKÖY MÜCAHİDİ ŞAİR SÜLEYMAN ULUÇAMGİL ANILDI

Erenköy Mücahidi Şair Süleyman Uluçamgil Yakın Doğu Üniversitesi’ nde anıldı...

YDÜ'de Erenköy Mücahidi Şair Süleyman Uluçamgil anıldı

06 Haziran 2016 Pazartesi 13:41

"Yarım Kalan Şiirlerim" Belgesel Filmin Yanısıra, "Kıbrıslı Şehit Şair Süleymen Uluçamgil” İsimli Kitabın Tanıtım Ve İmza Günü Gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiker Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;  YDÜ  İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü’ nün düzenlediği etkinlikle Şair Süleyman Uluçamgil’ in anıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada; Erenköy şehidi  Şair Uluçamgil için düzenlenen etkinlik, YDÜ İletişim Fakültesi Turuncu Amfi’ de düzenlen konferans ve belgesel film gösterimi ile  gerçekleştirildi.

ydu1-001.jpg

Süleymen Uluçamgil’ i yeni nesillere tanıtmak için YDÜ Radyo, TV ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencileri İlker Doğrul ve Buse Çamur’ un hazırladığı “ Yarım Kalan Şiirlerim”   belgeselinin gösteriminin ardından,  Bartın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Can Şen tarafından konferans verilirdi.  Etkinlik kapsamında  Konuşmacı Can Şen’ in, ‘’Kıbrıslı Şehit Şair Süleymen Uluçamgil” isimli kitabının tanıtımı ve imza günü de gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencileri  Buse Çamur ve İlker Doğrul’ un,  Doç. Dr. Fevzi Kasap danışmanlığında hazırladıkları belgesel  ‘YARIM KALMIŞ ŞİİRLERİM’ büyük  beğeni topladı.

ydu2-001.jpg

 Bitirme projesi olarak hazırlanan belgeselin danışmanlığını da üstlenen YDÜ Radyo, TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi Kasap konferans ve film gösterimi öncesinde yapmış olduğu konuşmada: ‘’Biz bir söz vermiştik. Bundan iki yıl önce ekibimizle birlikte bir belgesel gerçekleştirmiştik. ‘AHDE VEFA’ isimli Erenköy mücahitlerine adanmış belgeseldi’’ ifadelerini kullanırken, bu belgeselin içerisinde bazı özel mücahitleri incelikle aktarmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Doç. Dr. Kasap, konuşmasında Can Şen’ in  konferansını,  bir de belgeselle süsleyerek bir nebze olsun Süleyman Uluçamgil’ e vefa borcumuzu yerine getirmek istediklerini söyledi. Doç. Dr. Fevzi Kasap Uluçamgil’ in erken yaşta hayata veda etmesine rağmen çok iyi şiirler bıraktığını ve bu şiirlerin genç nesilleri etkilemeye devam ettiğini bu nedenle Uluçamgil’ in daha geniş çevrelerce tanınması için bu filmi yaptıklarını söyledi.

ydu3.jpg

“Kıbrıslı Şehit Şair Süleyman Uluçamgil” isimli kitabın yazarı Can Şen de konuşmasında,  Süleymen Uluçamgil’in hayatının  ve  genç yaşta bu kadar kalıcı  eser sunmasının ve  şiirlerindeki yarım kalmışlık hissinin kendisini derinden etkilediğini belirtti.  Can Şen “Kendime vatani görevimi Kıbrıs’ ta bitirdikten sonra Kıbrıs Türk Edebiyatını tanıtmak ve anlatmak adına bir söz verdim.” diye konuştu.

YDÜ Rektör Vekili  Prof. Dr.  Şenol Bektaş’ ın da katıldığı etkinliğe ayrıca; YDÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili  Gökçe Keçeci, YDÜ Radyo, TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi Kasap, Erenköy mücahitleri, diğer üniversitelerden akademisyenler ve  öğrenciler de katıldılar. Ayrıca  duygu yüklü etkinliğe;  Süleyman Uluçamgil’ in yeğeni de olan YDÜ Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Özden Fuller ve Uluçamgil’ in ağabeyi Dr. Mehmet Ali Uluçamgil’ in yanı sıra diğer aile fertleri de katıldılar. 

Etkinliğin sonunda konuşmacı Can Şen’ e, YDÜ ve Erenköy mücahitler derneği adına plaket ve teşekkür belgesi sunulurken, Doç. Dr. Gökçe Keçeci ve Doç. Dr. Fevzi Kasap’ a da mücahitler adına teşekkür plaketi takdim edildi.  

 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA