29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

YDÜ'DE "4. ZEMİN MEKANİĞİ VE GEOTEKNİK MÜHENDİSLİĞİNDE YENİ GELİŞMELER" KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

4. Zemin Mekaniği Ve Geoteknik Mühendisliğinde Yeni Gelişmeler" Uluslararası Konferansı, Yakın Doğu Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi...

YDÜ'de "4. Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliğinde Yeni Gelişmeler" konferansı gerçekleştirildi

11 Temmuz 2016 Pazartesi 16:22

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat İ. Günsel’in Onursal Başkanlığında ve Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S. Günsel’in katkılarıyla,  Türkiye Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği ile Yakın Doğu Üniversitesi tarafından  “4. Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliğinde Yeni Gelişmeler" konulu uluslararası konferansı, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Konferansın Düzenleme Kurulu ve Uluslararası Bilim Kurulunda 35’i yabancı ülkelerden 68 üst düzey yönetici ve bilim insanı yer aldı.

Konferans Başkanlığını Yakın Doğu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, Düzenleme Kurulu Onursal Başkanlığını Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Türk Milli Komitesi Onursal Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Ergün Toğrol yaptı. Türkiye Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği Başkanı Prof.Dr. Feyza Çinicioğlu ile Yakın Doğu Üniversitesi Deprem ve Zemin Araştırma ve Değerlendirme Merkezi Müdürü, İnşaat Mühendisliği Bölümü Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Cavit Atalar Düzenleme Kurulu başkanlıklarını yürüttü.

Uluslararası Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Birliği (ISSMGE) himayelerinde gerçekleştirilen konferansa Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Dünya Birliği resmi temsilcisi  olarak Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Avrupa Başkanı Prof.Dr. Antonio Gens, Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Afrika Başkanı Prof. Dr. Fatma Baligh,Türkiye Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği Başkanı ve Konferans Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Feyza Çinicioğlu ile dünyadan ve Türkiyeden üst düzey yönetici, bilim insanı ve uygulayıcılar yanında Kuzey Kıbrıstan da yoğun bir katılım oldu.

Konferansta 25 oturumda sekiz davetli bildiri ve dört özel bildiri olmak üzere Uluslarası Bilim Kurulu tarafından kabul gören 104 bildiri iki gün boyunca büyük salonda ve aynı anda dört ayrı salonda sunuldu. Konferansta sunulan bildiriler 800 sayfalık bir kitap olarak yayınlandı. Konferans 50 ülkeden 500’e yakın bilim insanı ve uygulayıcının katkı ve katılımı ile gerçekleştirildi. Üçüncü gün teknik gezi ile sona erdi. Gezide asrın projesiyle Türkiyeden boruyla gelen suyun Kuzey Kıbrıs'a ulaşma noktası, Geçitköy göleti, Girne, Lefkoşa ve Gazimağusa’nın tarihi binaları gezildi.

Konferansa Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği Onursal Başkanı Prof.Dr. Ergün Toğrol, Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Avrupa Başkanı Prof.Dr. Antonio GENS, İspanya, Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği’nde kitabı en fazla okutulan dünya otoritesi Prof. Dr. Braja M. DAS, Amerika, Amerikan Jeoloji Kurumu Deprem Bölümü ve Stanford Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Thomas L. Holzer, Amerika, Kore Geoteknik Derneği Başkan Yardımcısı ve 2017 de gerçekleştirilecek 19. Uluslararası Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Konferansı Başkanı Prof.Dr. Dong-Soo Kim, Kore, Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Avrupa eski Başkanı Prof. Dr. Ivan Vanicek, Çek Cumhuriyeti, Geomechanics for Energy and the Environment dergisinin editörü ve enerji geotekniği konusunda en önemli otoritelerden Prof. Dr. Lyesse LALOUI, İsviçre, Darmstadt Enerji Merkezi Direktörü veDarmstadt  Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rolf KATZENBACH, Almanya çağrılı konuşmaları ile ZETAŞ Zemin Teknolojilerinden Prof.Dr. Turan Durgunoğlu, SMP Mühendislikten Prof.Dr. Mete Erdemgil, Geogrup’tan Orhan İnanır ve Kasktaş’tan Dr. Rasin Düzceer özel  sunumları ile katkı koydular.

Konferansın Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cavit Atalar; " Kıbrıs üç kıtanın kesiştiği noktada yer almaktadır. Kıbrıs zeminlerinin özellikleri de ilgi çekmektedir. Bu kadar tanıdık yüzler gördüğüm için de memnunum. Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Sayın Suat İ. Günsel’e, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Doç.Dr. İrfan S. Günsel’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği Başkanı ve üyelerine, YDÜ Rektörü Sayın Prof.Dr. Ümit Hassan’a, YDÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş’a ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum."Dedi.

Türkiye Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği Başkanı ve Konferans Düzenleme Komitesi BaşkanıProf. Dr. Feyza Çinicioğlu ise;"Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliğinde Yeni Gelişmeler uluslararası konferanslarına Yakın Doğu Üniversitesi çok iyi ev sahipliği yapmaktadır. Kıbrıs’ın antik çağlarda merkezi bir konumda olması bu konferansların cazibesini artırmaktadır. Yakın Doğu Üniversitesine ve Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Birliğine, başkan ve başkan yardımcılarına  konferansımızı destekledikleri için teşekkür ederim. Türkiye Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği 1946 yılında kurulmuş birliğin ilk ve en önemli derneklerinden birisidir. Çağrılı konuşmacılara katkılarında dolayı teşekkür ediyorum."

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş;" Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliğinde Yeni Gelişmeler uluslararası konferanslarına 13 yıl önce başladık. Üniversitemizde bu geçen süre içerisinde çok önemli gelişmeler oldu. Bu konferansları gerçekleştirmek bizim için büyük bir gururdur. Özel teşekkürlerimi Türkiye Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği Başkanı ve üyelerine, Avrupa ve Asya başkanlarına sunuyorum. Bizler, üniversitemiz, Kıbrıslı Türkler ve ülkemiz için iyi izlenimlerle ayrılmanızı diliyorum. Bu konferansa ev sahipliği yapmaktan çok memnunuz. Katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Genç araştırmacıların çok şanslı olduğuna inanıyorum."Dedi.

Prof.Dr. Şenol Bektaş; "Üniversite olarak genç araştırmacıları bu konferanslara katılmak için teşvik ediyoruz. Deneyimli hocalarla tanışma fırsatı buluyorlar. Çok güzel bir konferans oldu. Üniversitemizden ve ülkemizden iyi izlenimlerle ayrılmanızı bekliyoruz. Katkı koyan herkese bilhassa Avrupa ve Afrika başkanlarına teşekkür ediyorum. 2020’de 5. Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliğinde Yeni Gelişmeler" konulu uluslararası konferansına hepinizi bekliyoruz."

Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Afrika Başkanı Prof. Dr. Fatma Baligh;  "Konferansa davet edildiğim için memnuniyetimi belirtmek istiyorum. İlk defa Kıbrıs’a geliyorum. Genç üyelerimizi teşvik için bizlerde çaba göstermekteyiz. İyi başlayan konferansın daha iyiye gideceğine inanıyorum.Kıbrısa ilk defa gelen biri olarak ne kadar memnun kaldığımı belirtmek istiyorum. Yakın Doğu Üniversitesinde bu kadar çok Afrikalı öğrenci olmasına da sevindim. Türk misafirperverliğinden çok memnunum."

Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Dünya Birliği resmi temsilcisi  olarak Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Avrupa Başkanı Prof.Dr. Antonio Gens; "Konferansa davet edildiğim için ve Dünya Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Birliğini temsil ettiğim için memnunum. Kıbrıs üç kıtanın kesişme noktasıdır. Bu noktalar yeni fikirlerin sunulduğu ve gelişmelerin tartışıldığı yerlerdir. Bu konferans önemini ispatlamış bir konferanstır."Dedi.

Prof. Gens son olarak; "Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Avrupa konferansları takviminde yerini almış bir konferans oldu. Her iki düzenleme kurulu başkanına teşekkür ederim. Üniversiteyi tebrik ederim. Çok başarılı ve etkili bir konferans gerçekleştirdiler. Katılımcıların çok değişik ülkelerden ve değişik sahalardan gelmeleri beni memnun etti. Beni en fazla sevindiren ise genç araştırmacıların yoğun bir şekilde katılımları oldu. Birliğimizin emin ellerde olduğunu gördüm. Konferansın kaliteli ve başarılı olduğunu yönetim kurulumuza bildireceğim."

konferans.jpg

Türkiye Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği Başkanı ve Konferans Düzenleme Komitesi BaşkanıProf. Dr. Feyza Çinicioğlu; "Bilimsel olarak çok başarılı bir konferans oldu. Çağrılı konuşmacıların konuşmaları mükemmeldi. Tüm sunumlar iyi bir şekilde sunuldu ve tartışmalar çok verimli oldu. Katkı koyan herkese Türkiye Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği adına teşekkür ediyorum dedi. Prof.Çinicioğlu başarılı çalışmalarından dolayı Düzenleme Kurulu başkanı Prof. Dr. Cavit Atalar’a ve YDÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş’a birer teşekkür plaketi takdim etti.

Kore Geoteknik Derneği Başkan Yardımcısı ve 2017 de gerçekleştirilecek 19. Uluslararası Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Konferansı Başkanı Prof.Dr. Dong-Soo Kim İkinci defa Kıbrıs’a geldiğini belirterek, bir önceki konferansa da katıldığını, Türklerin ve Korelilerin birbirlerini kardeş gördüğünü bunuda Kore savaşında omuz omuza verdikleri mücadeleyle başladığını vurguladı. YDÜ ve Türkiye Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneğine teşekkür eden Prof.Dr. Dong-Soo Kim gelecek yıl Kore'de gerçekleştirecek 19. Uluslararası Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Konferansına katılımcıları davet ederek konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA