25 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara24°C

YDÜ YENİLENEN ARABA MÜZESİ İLE KUZEY KIBRIS’A DEĞER KATMAYA HAZIRLANIYOR...

YDÜ Yenilenen Araba Müzesi İle Kuzey Kıbrıs’a Değer Katmaya Hazırlanıyor...

07 Ağustos 2014 Perşembe 09:06

Ülkedeki ilk ve tek araba müzesini kuran YDÜ yenilediği Müze binası ve asırlık arabaları ile Kuzey Kıbrıs Turizmi’ne Değer katacak.

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Ülkedeki ilk ve tek araba müzesini kuran YDÜ’nün Kuzey Kıbrıs Turizmi’ne değer katmak amacıyla Müze binasını yenilediği ve bünyesine de asırlık arabalar kattığı belirtildi.

300 km hız sınırını geçmiş ilk araba olan Jaguar müzede sergileniyor...

Hem klasik hem de modern spor arabaların birlikte sergilendiği müzede en eski klasik aracın 1949 model Jaguar XK 120 olduğu belirtilen açıklamada, otomotiv sektörünün kilometre taşı olarak anılan bu araç ile ilk kez seri üretim bir araba ile 300 km hız sınırını aştığına yer verildi.

100 yaşın üzerinde 3 arabadan biri Dünya’da tek...

Müzede 100 yaşın üzerinde 3 tane araba olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu arabaların Buick, Crestmobil C ve Wolseley olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca Wolseley’nin Dünya’da tek olduğunun altı da çizildi.

Müzenin pahabiçilmez arabası Dr. Fazıl Küçük’ün Austin Princess’i...

Koleksiyonun en önemli arabalardan birinin cumhuriyetin kurucularından Dr. Fazıl Küçük’ün 1960 yılında kullandığı, cumhurbaşkanı muavini makam arabası Austin Princess olduğuna yer verilen açıklamada, İngiliz arabası olan Austin Princess’in Makarios ile Cumhurbaşkanı Muavini Dr. Küçük’e İngiliz Elçi’si tarafından hediye edildiği de vurgulandı. Aynı açıklamada bu çok kıymetli aracın mülkiyetinin YDÜ’de olmamasına karşın Küçük’ün oğlu tarafından müzede korunarak sergilenmesi ve gelecek nessillere de aktarılması amacıyla üniversiteye verildiği de belirtildi.

Tarihi Bedford Bus ile Kıbrıs Türkleri anılarını yad ediyor…

Müzede, ülkeye İngiltere’den kamyon olarak getirilen ve kasası tamamen ahşaptan Kıbrıs’ta üretilerek Kıbrıs tarihine damgasını vuran ve Kıbrıs Türkleri nezdinde de ayrı bir öneme sahip Bedford Bus’ın da bulunduğuna değinilen açıklamada, çok ilgi gören bu otobüs ile Kıbrıs Türkleri’nin anılarını yad ettiği de vurgulandı.

1950′lerin efsane arabası Ford GT de sergilenenler arasında...

Müzede pek çok hızlı ve seçkin yeni modern ve spor arabanın içinde yine otomotiv tarihine mal olmuş 1950′lerin efsane arabası Ford GT’nin 2005 yılında yeniden üretilmiş modelinin de yer aldığı belirtilen açıklamada, bu aracın tarihte çok önemli bir de yeri olduğuna vurgu yapıldı. Tarihteki önemin Ford GT’nin 1950′lerde ilk yarışı kazanmasının ardından takım lideri Carroll Shelby’in aracın üzerine çıkarak şampanya patlatması olduğu anımsatılan açıklamada bu olayın günümüze kadar gelen geleneksel bir olay haline geldiğine yer verildi.

1919 model Amerikan Whipped 95 yaşında...

En değerli klasik araçlardan birinin de 1919 model Amerikan yapımı Whipped olduğu belirtilen açıklamada 95 yaşlarında olan arabanın damının açılabildiği de belirtildi.

Müzede 4 Ferrari ile pek çok spor araba da bulunuyor...

Açıklamada 1980 model Ferrari Mondial 8, 1993 imalatı Ferrari 348 TB, Ferrari 355 ile Ferrari F360 Modena F1 modelinin de yer aldığı müzede, Mercedes SLR, Dodge Viper gibi pek çok spor arabanın da bulunduğuna yer verildi.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA