29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa17°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

YDÜ VETERİNER FAKÜLTESİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

YDÜ Veteriner Fakültesi büyümeye devam ediyor

30 Ağustos 2014 Cumartesi 13:44

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)Veteriner Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemine hazır.

YDÜ, Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, YDÜ Veteriner Fakültesi,  geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Hayvan Hastanesi, Havva Hanım Eğitim-Öğretim, Uygulama ve Araştırma Çiftliği (Şirinevler) ve Arapköy At Çiftliği ile birlikte yüksek kaliteli eğitimine ve toplumsal fayda odaklı uygulamalarına devam edecek.

Veteriner Fakültesi kadrosunda bulunan kendi alanında tanınmış öğretim üyelerinin yanı sıra Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden görevlendirilen bilim insanlarıyla bölgesinin en seçkin akademik kadrosuna sahip olan YDÜ Veteriner Fakültesi’nde, teoriyle uygulama, alandaki en yeni bilimsel yöntemlerle yoğrularak hayata geçiriliyor. 2014-2015 Eğitim yılı başında devreye girecek olan ve en yeni teknolojiyle donatılmış Veteriner Fakültesi Eğitim Binasında, Veterinerlik uygulamaları için özel tasarlanan 3 adet öğrenci uygulama laboratuvarı bulunuyor. Öğrencilerin eğitimine yönelik her türlü araştırma, geliştirme ve deneyin yapılabileceği şekilde tasarlanan bu laboratuvarlar ile teorik eğitimler uygulamalar ile destekleniyor. Eğitim binasında yer alan bir diğer uygulama salonu olan mikroskobi laboratuvarı ise tüm öğrencilere alanda uygulama yaparak bilgilerini geliştirme ve hayata geçirerek pekiştirme olanağı tanıyor.

YDÜ VETERİNER FAKÜLTESİ HAYVAN HASTANESİ'NİN ÖZELLİKLERİ

Poliklinik ve yataklı hasta hizmeti vermek üzere 767 m2 kapalı alanda tasarlanan ve inşaatı tamamlanan hayvan hastanesinde resepsiyon ve hasta kabul bölümü, bekleme salonu, 4 adet genel muayene odası, 1 adet özel muayene odası, tıraş ve banyo odası, tedavi alanı, yataklı hastalar için hospitalizasyon odaları, eczane, merkezi tanı laboratuvarı, dijital röntgen odası, ultrason ve endoskopi odası, ameliyat öncesi hazırlık odası, sterilizasyon odası, biri yumuşak doku biri de ortopedik cerrahi için olmak üzere iki adet ameliyathane, ve post-operatif yoğun bakım üniteleri bulunuyor. Klinik eğitimi alacak öğrenciler hasta kabulünden başlayarak ön tanı, kesin tanı, medikal veya cerrahi sağaltım, profilaktik Veteriner Hekimlik, post-operatif yoğun bakım ve hasta taburcu edilmesi gibi Klinik Veteriner Hekimliği pratiğinin her aşamasını birebir yaşama ve uygulama imkânını buluyorlar. Küçük gruplar halinde öğrencilere bir yandan İç Hastalıkları, Cerrahi ve Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dallarının kapsamına giren konularda uygulamalı klinik eğitimi yaptırılırken eş zamanlı olarak laboratuvar tanı yöntemleri hakkında da uygulama yapma şansı tanınarak hayvanların her türlü sağlık sorununa kesin ve kalıcı çözümler üretiliyor.

YDÜ Veteriner Fakültesine ait Şirinevler’deki Havva Hanım Eğitim-Öğretim, Uygulama ve Araştırma Çiftliğinde öğrenciler, sığır, koyun, keçi gibi çiftlik hayvanı yetiştiriciliği ile ilgili uygulamalarının yanı sıra buradaki Büyük Hayvan Kliniğinde de klinik eğitimleri yürütmekte. Girne Arapköy’de inşaatı tamamlanmış olan At Çiftliğinde ise öğrencilerin at hekimliği ile ilgili uygulamaları gerçekleştiriliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA