28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C

YDÜ VE GİRNE ÜNİVERSİTESİ KADIN BASKETBOL TAKIMLARININ İLK RAKİPLERİ BELLİ OLDU!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Fikstürü çekildi…

YDÜ ve Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımlarının ilk rakipleri belli oldu!

03 Ağustos 2016 Çarşamba 16:37

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 2016-17 sezonu fikstür çekimi yapıldı. Abdi İpekçi Arena’da gerçekleşen fikstür çekimi sonucunda ilk hafta karşılaşmalarında Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Fenerbahçe ile, Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı ise Tosyalı Toyo Osmaniye Gençlik Spor takımı ile eşleşti.

Yakın Doğu Üniversitesi ilk hafta kendi sahasında 23 Ekim tarihinde Fenerbahçe ile karşılaşırken, Girne Üniversitesi ise yine kendi sahasında Tosyalı Toyo Osmaniyespor ile 22 Ekim tarihinde mücadele edecek.

Kıbrıs Derbisi 3 Aralık 2016 tarihinde…

Ülkemizi Türkiye Kadınlar Basketbol liginde temsil eden Yakın Doğu Üniversitesi ile Girne Üniversitesi, ligin altıncı haftasında 3 Aralık 2016 tarihinde Girne Üniversitesi’nin sahasında karşı karşıya gelecek.

Zafer Kalaycıoğlu, “Hedefimiz Hem Avrupa Hem Türkiye Lig’inde Başarılı Olmak”

Fikstür çekimin ardından görüşlerini paylaşan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımı koçu Zafer Kalaycıoğlu, bu yılın çok zor olacağını ve zor maçların oynanacağını söyleyerek şunları kaydetti: “Bu yıl zor bir yıl ve zor maçlar olacak. Hedefimiz hem Avrupa’da hem de Türkiye Lig’inde başarılı olmak.  İlk maç bizim için çok önemli iyi hazırlanmak için çalışıyoruz. Yeni sezon başlamadan önce Eurocup’ta gruplara kalabilmek için İstanbul Üniversitesi Basketbol takımı ile maçımız olacak. Yapılacak elemede bir Türk takımı elenecek ve bir Türk takımı Eurocup gruplarına kalacak. Gruplara kalabilmek için sıkı bir şekle hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Bizim İstanbul Üniversitesi ile oynayacağımız Eurocup maçları ile Fenerbahçe’nin oynayacağı Cumhurbaşkanlığı kupası maçları ile her iki takım da birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı yakalayacaklar. Kupa maçları ile diğer oynayacağımız hazırlık maçları ile 23 Ekimde oynanacak Fenerbahçe maçına en iyi şekilde hazırlanacağız. İlk maçtan galip gelerek lige iyi bir başlangıç yapmak arzusundayız. Tüm takımların sakatlıksız, iyi bir sezon geçirmelerini ve kendi hedefleri doğrultusunda başarılı olmalarını dilerim” dedi.

İlker Gözeneli: “Sahamızda Oynayacağımız Maçları Kazanmak İstiyoruz”

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı koçu İlker Gözeneli ise “ 2016 2017 sezonu fikstürünün kulüp  için hayırlı olmasını dileyerek şunları dile getirdi: “İlk hafta Tosyalı Toyo Osmaniyespor Kulübü ile oynayacağız. Lige yeni çıkan bir takımla ilk maçımızı iç sahada oynamamızın bizim için avantaj olacağını düşünüyorum. Tüm takımlara karşı kendi sahamızda oynayacağımız maçları kazanıp, iç saha avantajımızı değerlendirmek istiyoruz. Bütün takımlara sakatlıklardan uzak başarılı bir sezon diliyorum” dedi. 
 

İlk Hafta Maçları:

Galatasaray–MBK Doğuş Hastanesi
Girne Üniversitesi – Tosyalı Toyo Osmaniye
İstanbul Üniversitesi – Adana ASKİ
Samsun Canik Bld. – AGÜ Spor 
Mersin Bşb. – Beşiktaş
Botaş – Hatay Bşb.
Yakın Doğu Üniversitesi – Fenerbahçe

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA