19 Mart 2024
  • Lefkoşa11°C
  • Mağusa10°C
  • Girne14°C
  • Güzelyurt10°C
  • İskele10°C
  • İstanbul8°C
  • Ankara2°C

YDÜ, ÜSTÜN NİTELİKLİ SAĞLIK ÇALIŞANLARI YETİŞTİRİYOR

YDÜ, üstün nitelikli sağlık çalışanları yetiştiriyor

24 Temmuz 2014 Perşembe 14:53

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) bünyesinde yer alan Sağlık Bilimleri Fakültesi, evrensel değerler ışığında üstün nitelikli sağlık çalışanları yetiştirilmesi için bilim ve teknolojiye dayalı, uluslararası standartlarda eğitim-öğretim programı uygulamak, araştırma ve danışmanlık hizmetleri sunmak, üretilen bilginin ilgili tüm sektörlere iletilmesini ve toplum yararına kullanılmasını sağlamak amacı ile kuruldu.

YDÜ Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Hemşirelik Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Sağlık Kurumları Yönetimi Bölümü olmak üzere dört bölümden oluşuyor. Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Hemşirelik Bölümü eğitim ve öğretimine 2007-2008, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Sağlık Kurumları Yönetimi Bölümü ise 2011-2012 Akademik Yılında başladı. Kuruluşundan bu yana geçen kısa bir süreç içinde Sağlık Bilimleri Fakültesi YDÜ bünyesinde öğrenci sayısı en yüksek olan 5. fakülte olma potansiyeline sahip oldu.

YDÜ, Sağlık Bilimleri Fakültesi uluslararası standartlarda eğitim-öğretim programı uygulayarak ve araştırma olanakları sunarak, çağdaş ve evrensel etik değerler ışığında, yenilikçi, yaratıcı, katılımcı ve eleştirel bakış açısına sahip, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı üstün nitelikli diyetisyen, hemşire, fizyoterapist ve sağlık kurumları yöneticisi yetiştirmek, araştırma, eğitim ve hizmet alanlarındaki üretimini toplum yararına sunmak ve sürekli gelişmek misyonu ile lisans ve yüksek lisans eğitimine devam ediyor.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, T.C. Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) onayını alıp, ÖSYS 2007-2008 kılavuzunda ‘Beslenme ve Diyetetik’ alanında lisans düzeyinde eğitim, öğretim, araştırma çalışmalarına başlayarak ‘Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması’ veren dördüncü, KKTC’deki mevcut üniversiteler içerisinde ise ‘ilk’ Beslenme ve Diyetetik Bölümü olma özelliğine sahiptir.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, T.C. Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) onayını alarak ÖSYS 2007-2008 kılavuzunda “Hemşirelik” alanında lisans düzeyinde eğitim-öğretim çalışmalarına başlayarak KKTC’deki mevcut üniversiteler içerisinde ilk hemşirelik bölümüdür.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Hemşirelik Bölümü 2010-2011 eğitim ve öğrenim yılında ilk mezunlarını vermiştir. Fakültemizden başarı ile mezun olan Diyetisyenler ve Hemşireler KKTC’de başta YDÜ Hastanesi olmak üzere özel ve kamuya ait yataklı ve ayaktan tedavi veren tedavi kurumlarında görevlerini başarı ile sürdürüyor.

Lisans eğitiminin dışında, Beslenme ve Diyetetik yüksek lisans ve doktora programlarında 10 yüksek lisans ve 2 doktora öğrencisi “Beslenme ve Diyetetik” lisansüstü eğitim ve öğretimini başarı ile tamamlamış, 4 yüksek lisans ve 2 doktora öğrencisi lisansüstü eğitimine devam etmektedir.

“Hemşirelikte Yüksek Lisans Programı”, YÖK onayını almış, 2007 yılından günümüze 49 yüksek lisans öğrencisi lisansüstü eğitim ve öğretimini başarı ile tamamlamıştır. 12 yüksek lisans öğrencisi, lisansüstü eğitimine devam etmektedir. “Hemşirelik”, “Hemşirelikte Yönetim” ve  “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği” doktora programlarında ise 8 doktora öğrencisi eğitimine devam etmektedir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA