25 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele28°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara24°C

YDÜ TIP FAKÜLTESİ MALEZYA’DAKİ ULUSLARARASI KONGREYE KATILDI

YDÜ Tıp Fakültesi Malezya’daki uluslararası kongreye katıldı

28 Ağustos 2014 Perşembe 16:35

YDÜ (YDÜ) Tıp Fakültesi, Malezya’da 26-28 Ağustos 2014 tarihlerinde düzenlenen 48. Uluslararası Patoloji & Laboratuvar (ICPaLM) ve Malezya/Singapur Tıp kongresine katıldı.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1966 yılında kurulan Malezya / Singapur Tıp Akademisi’nin bilimsel bağlamda tüm tıp dallarını bünyesinde barındıran ve her sene uluslararası konferanslar düzenleyerek belirlenen konularda tıp dünyasında gerçekleşen araştırmalar ve yenilikleri, gerek yayınlar aracılığı ile gerekse uluslararası konferanslarla dünya bilimine katkı sağlamayı hedefleyen Tıp dünyasının en önemli kurumlarından biri olduğu kaydedildi.

Kongreye özel olarak davet edilen YDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey, YDÜ Tıp Fakültesi’nin bu denli köklü ve ses getiren bir kongrede bulunmasından oldukça gururlu olduklarını belirtti. Prof. Dr. Kuzey, YDÜ Tıp Fakültesi’nin gerek akademik kadro ve eğitim sistemi olarak dünyanın sayılı Fakülteleri’nden biri olduklarını belirtti. Dünya standartlarında yaptıkları araştırmaların anlatılması ve bunları özel olarak sunma tekliflerinin zaten başarılarının bir kanıtı olduğunu, uluslararası düzeyde buna benzer prestijli konferanslara katılmaya devam edeceklerini ve bilime katkı sağlayacaklarını vurguladı.

Uluslararası kongrelere katılmanın YDÜ Tıp Fakültesi’nin vizyonuna hem eğitim anlayışı, hem bilimsel araştırma ve sağlık hizmetinde uluslararası düzeyde aranan ve saygın bir merkez olma özelliğiyle yakından bağdaştığını vurgulayan Prof. Dr. Kuzey bu tür uluslararası organizasyonlarda YDÜ Tıp Fakültesi’nin adının ürettiği bilimsel çalışmalar ile sık sık duyulacağının altını çizdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA