16 Nisan 2024
  • Lefkoşa30°C
  • Mağusa30°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt28°C
  • İskele30°C
  • İstanbul26°C
  • Ankara26°C

YDÜ SAHNE SANATLARI FAKÜLTESİ “TİYATRO BÖLÜMÜ”NE YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALIYOR

YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü”ne Yetenek Sınavı ile öğrenci alıyor

13 Ağustos 2015 Perşembe 13:53

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)  2015-2016  Akademik Eğitim Yılı’nda, Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü”nün  Oyunculuk  ve  Dramatik YazarlıkAnasanat  Dalları’na  yetenek sınavı ile  öğrenci alacak.

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yetenek sınavına girmek isteyen adaylar, yetenek  sınavı için  ön kayıtlarını  01 Ağustos – 01 Eylül  2015   tarihleri arasında  Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci  İşlerine yaptırabilirler.

Sahne Sanatları Fakültesi Genel Koordinatörü ve  Oyunculuk Anasanat  Dalı Başkanı Çetin Özen;  Yetenek sınavlarına girmek isteyen adayların ön kayıt sırasında  “2015-2016  Yetenek Sınav Kılavuzu”  kitapçığını mutlaka  istemelerini ve sınavlarda mağdur olmamaları için adayların bu kılavuz kitabı  iyice  okumalarını  tavsiye ediyor.

Ön kayıt yaptırmak isteyen TC yurttaşı adayların,  2015  YGS  sınavından en az 140  puan  almaları gerektiğini belirten Özen,  KKTC yurttaşı adayların ise,YDÜ’nün  yapmış olduğu giriş sınavında  başarılı olmaları gerektiğini vurguladı. Oyunculuk  Anasanat Dalı’na müracaat edecek adayların 23 yaşını geçmemiş olması koşulu aranırken, Dramatik Yazarlık Anasanat  Dalı’na  müracaat edecek adaylarda ise  yaş  sınırı  aranmamaktadır.Her iki Anasanat Dalı’nın sınavları 02-03  Eylül  2015  tarihlerinde  YDÜ  Sahne  Sanatları  Fakültesi  “Tiyatro Bölümü”nde  sabah saat 10.00 da yapılacaktır. Her iki Anasanat  Dalı’nın Yetenek Sınavını kazanan  tüm  adaylar  4 yıl boyunca  %50  burslu okuyacaklar.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA