26 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa29°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele29°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara27°C

“YDÜ, SADECE KKTC İÇİN DEĞİL, TÜRK DÜNYASI İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİDİR”

Bakan Dürüst YDÜ Heyetini kabul etti...

“YDÜ, sadece KKTC için değil, Türk Dünyası için de çok önemlidir”

10 Haziran 2016 Cuma 14:44

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst Kabulünde yaptığı konuşmasında, Yakın Doğu Üniversitesi’nin sadece KKTC için değil, Türklük Dünyası açısından da çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, yükseköğretim ve aynı zamanda teknolojik alt yapı donanımı açısından gelinen noktanın, KKTC devleti için gurur vesilesi olduğunun altını çizdi.

Bakan Dürüst, Yakın Doğu Üniversitesi’nin yanında, sağlık alanındaki büyük yatırımların ve elde edilen başarıların da aynı takdiri hak ettiğini belirterek, “her şeyden önce, dünyanın dört bir yanından YDÜ hastanesine gelerek, hastalıklarına çare arayan insanların günden güne artış göstermesinin KKTC açısından da doğal olarak sağlık turizminin gelişmesine de katkı koyuyor. Bu noktada KKTC’nin tanıtılmasına hem Üniversite hem de hastane olarak katkı koyuyor olması, YDÜ’ni daha da önemli bir noktaya taşıyor” dedi.

Bakan Dürüst, KKTC’nin tanıtılmasına ve kalkınmasına büyük katkılar sağlayacağı gerçeği ışığında, böylesi yatırımların KKTC’de daha da artmasını temenni ettiklerini belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, YDÜ’nin sadece insan eğitimi ve insan sağlığı yanında, kurulan Hayvan Hastanesi ile birlikte, hayvan sağlığını da önemsediklerini, bu alandaki başarılarının da dünya çapında bir üne sahip olduğunu takdir ve de tebrikle karşıladıklarını da belirtti.

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel de kabulde yaptığı konuşmasında, Bakan Kemal Dürüst’ün eğitim alanına yapmış oldukları katkıları takdir ettiklerini, KKTC Yükseköğretiminin gelişmesi adına katkılarının büyük olduğunu, sonuç itibariyle KKTC’nin bir eğitim adası olmasında çok büyük bir paya sahip olduğunu söyleyerek, YDÜ Ailesi adına teşekkürlerini belirtti.

Günsel, YDÜ olarak 2016 akademik yılın sonuna geldiklerini, gerçekleştirilecek olan mezuniyet törenlerine daveti bizzat mütevelli Heyeti olarak gerçekleştirmenin daha doğru olacağını düşündükleri için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Günsel, YDÜ’nin başarılarının ve yatırımlarının devam edeceğini belirtirken, Bakan Kemal Dürüst’e bu projeler hakkında bilgiler vermek adına da bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA