30 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa21°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt17°C
  • İskele21°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

YDÜ İLKLERİNİ MEZUN ETMEYE DEVAM EDİYOR...

YDÜ ilklerini mezun etmeye devam ediyor...

07 Temmuz 2015 Salı 11:20

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti'nde özel üniversiteler bünyesinde tek olan, dünyada ise sayılı özel fakültelerden biri olan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ilk mezunlarını verdi.

Törene Başbakan Yardımcısı ,Ekonomi,Turizm ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, Gıda Tarım ve enerji Bakanı Önder Sennaroğlu,YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S.Günsel,Rektör Prof.Dr. Ümit Hassan,Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Şenol Bektaş ile Prof.Dr. Fahrettin Sadıkoğlu, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ömer Memduh Esendal, Dekan Yardımcısı ve Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd.Doç.Dr. Osman Ergene, Dekanlar, Öğrt.Üyeleri, Öğrenciler ve Aileleri katıldı.

Tören Şehitler anısına saygı duşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.Ardından Keman Virtözü Sanatçı İlyas Abdullin'in keman dinletisi ile devam etti.

Prof.Dr. Esendal; Hikayemiz 2009 Yılının Ekim Ayında Başladı

Daha sonra Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ömer Memduh Esendal açılış konuşmasında; Bugün bizler için gerçekten çok gururlu ve sevinçli bir gün. İlk mezunlarımızı veriyoruz. Hikayemiz 2009 yılının Ekim ayında başladı. Öncelikle bu hikayenin başlangıcı önemliydi. Bugünü yaşamamıza vesile olan Kurucu Rektörümüz Dr. Suat Günsel’e huzurlarınızda şükranlarımı sunmak istiyorum. Kendisinin bu emeğinin bu hayali olmasıydı bunu hayata geçermeseydi, takdir ederseniz bu günü yaşamamız mümkün olmayacaktı" dedi.

YDÜ bünyesinde Veteriner fakültesinin kurulması sayın rektörümüzün tabiriyle Tıp külliyesi içerisinde eksik kalan 5. Ayak olan veteriner fakültesinin kurulma kararı verilmesi bizim mesleğimiz içinde bir mihenk taşı olmuştur. Türkiye’de olmayan bölgemizde de tek, dünyada da bir elin parmaklarını geçmeyecek sayı özel temel eğitim kurumlarından bir tanesidir.  Bu bizim mesleğimiz açısından onur verici gurur verici bir durum. Dünyada da eşi benzeri az olan eğitim kurumunun içerisindeyiz. Özel veteriner fakültesi olması itibarıyle ve böyle bir fakülteden ilk ve özel öğrencilerinin mezun etmede gururunu ve mutluluğu içerisindeyiz.

Prof.Dr.Bektaş; Mezun Olan 7 Öğrencimiz Araştırma Görevlisi Olarak Yeni Görevlerine Başlıyorlar

Prof. Dr. Şenol Bektaş ise, "Veteriner fakültemizin çok özel bir günü ilk mezunları diplomalarını alacaklar. Üniversitemizin Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel’in eşsiz vizyonu ile kurulan fakültemiz 5 yıllık eğitimin sonunda mezunlarını veriyor. Veteriner fakültemiz adamız da ilk ve tek olma özelliğini taşımaktadır. Mezun olacak olan öğrencilerimiz bir anlamda isimlerini tarihe yazdıracaklar ve ilk mezun olmanın gururunu her zaman yaşayacaklardır. Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S.Günsel'in desteği ile 7 öğrencimiz ise Araştırma Görevlisi olarak yeni görevlerine başlıyorlar."Dedi.

Sennaroğlu; YDÜ Ülkemiz İçin Bir Gurur Kaynağıdır

Gıda Tarım ve enerji Bakanı Önder Sennaroğlu'da; "siyasi görevlerimiz nedeniyle üniversitelerimizin mezuniyet törenlerine zaman zaman konuk olmaktayız. Ancak bugünün benim için yalnızca tarım bakanı olarak değil, aynı zamanda bir veli olarakda büyük bir önemi var. Mezuniyet heyecanı yaşayan gençlerimizin arasında bulunan kendi oğlumunda mezuniyetinin gururunu yaşamaktayım.  Hem tarım bakanı olarak hem de veliler adına söyleyebilrim ki  ülkemizin ilk ve tek olan Yakın Doğu Üniversitemizin Veteriner Fakültesi alanında çağdaş standartları yakalayan kaliteli eğitimi ile çok kıymetli eğitim kadrosuyla ülkemiz için bir gurur kaynağıdır. "

Sennaroğlu; Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olduğu ülkeler için veterinerlik alanlarında eğitim veren üniversitelerin bulunması son derece önemlidir. Hayvancılıkta modern teknoloji  takip edilmesi, hayvanlardan elde edilen verimin arttırılması hayvan gen kaynaklarının korunması durumunda alanında iyi yetişmiş veterinerlerin ülkemize kazandırılması, ülkemiz hayvancılığının çağı yakalamasına katkı yapacaktır.

YDÜ Veteriner fakültesinin açılmasının ardından önemli bir atılım yapılarak ülkemizin ilk hayvan hastanesini hayata geçirmiştir. Alt yapısı son derece gelişmiş bu hastane kuşkusuz veterinerlik alanında eğitim gören öğrencilerin aldığı eğitimi uygulamalı olarak pekiştirmesine katkı koymaktadır.

Gündüz; "İş Aynasıdır Kişinin Lafa Bakılmaz",

Başbakan Yardımcısı ,Ekonomi,Turizm ve Spor Bakanı Menteş Gündüz ise; "Mezun olan arkadaşlarımın ne kadar önemli bir mesleği icraa edeceklerini ve böylesi güzel veteriner hekimlerin mezun olmasına emek veren değerli Öğretim Üyeleri ve siz sevgili veliler onlardan çok siz hak ediyorsunuz."dedi

Gündüz , İnsan sağlığı hayvan sağlığı ile doğru orantılıdır. İnsan sağlıgı önemi olduğu kadar hayvan sağlığının da ne kadar önemli olduğu bilincinde olacağınıza inanıyorum.

Kurucu Rektör Dr. Suat Günsel ve üniversitenni alt yapısı ile ilgili bir tek şunu söylemek istiyorum , "iş aynasıdır kişinin lafa bakılmaz", dolayısıyla burdan ne demek istediğimizi çok iyi anlıyorsunuz. Hep ilklere imza atan, hep ilklere koşan ve bütün kazancını ülkesine yatıran bir kurum ve bu kurumun başında Suat hoca gibi değerli bir insan olmasıdır.

Konuşmaların ardından Mezun öğrenciler Meslek Yemini'ni Dekan Prof.Dr. Ömer Memduh Esendal ile birlikte yaptılar.

YDÜ Veteriner Fakültesi 2014-2015 Dönem birincisi Veteriner Hekim Melda Kulle mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptıktan sonra yaş kütüğüne ilk dönem plaketini çaktı.

Ardından Dönem Birincisi Melda Kulle diplomasını ve plaketini YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S.Günsel'in elinden aldı.

Gıda Tarım ve enerji Bakanı Önder Sennaroğlu'da mezun olan oğlu Halil Sennaroğlu'na Diplomasını vererek ayrı bir heyecan yaşadı.

Tüm öğrenciler diplomalarını aldıktan sonra alkışlar eşliğinde keplerini attılar...

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA