YDÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE ATÖLYE SÜRECİ SONA ERDİ
Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde düzenlenen “Mesleki Atölyeler” sertifika töreniyle sona erdi.

01 Haziran 2016 Çarşamba 11:20
Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde düzenlenen “Mesleki Atölyeler” sertifika töreniyle sona erdi. YDü İletişim Fakültesi Radyo ,TV ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen atölyeler kapsamında sektörel uygulamlara yönelik bilgi ve deneyimler aktarıldı.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Nisan ayı içerisinde gerçekleşen yedi ayrı atölye kapsamında TV, Radyo ve Sinema alanlarına ilişkin birikim ve kuramsal bilgilerin paylaşıldığı yoğun bir program uygulandı. Atölye uygulamalarında; Yrd. Doç. Dr Mustafa Ufuk Çelik “Televizyon Programcılığı ve Sunuculuk Atölyesi”, Dr. Sinem Kasımoğlu “Radyo Programcılığı ve Sunuculuk Atölyesi”, Öğretim Görevlisi Emrah Öztürk ”Işık ve Kamera Atölyesi”, Öğretim Görevlisi Pelin Agocuk "Kurgu Atölyesi”, Öğretim Görevlisi Zeyde Yalıner Örek “Stüdyo Yönetimi Atölyesi”, Öğretim Görevlisi Gazi Yüksel “Temel Fotografcılık Atölyesi” ve Öğretim Görevlisi Mustafa Ersenal ise “Haber Kameramanlığı Atölyesiyle” yer aldılar.
İletişim Fakültesi bünyesinde düzenlenen “Mesleki Atölyeler”in koordinatörlüğünü Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi Kasap üstlendi. Gerçekleşen yedi ayrı atölyenin son derece verimli ve başarılı geçtiğini bildiren Doç. Dr. Fevzi Kasap bu tarz uygulamaya yönelik çalıştayların her dönem artarak devam edeceğini vurguladı.
Doç.Dr. Kasap; İlgi Duyan Herkes Atölye Çalışmalarına Katılabilecek
Bu tarz uygulamalara önümüzdeki dönemden itibaren halkımızdan ilgi duyan kişileri de dahil etmeyi panladıklarını belirten Doç. Dr. Kasap özellikle sektörün ihtiyaç duyduğu kaliteli insan gücü yetiştirme beklentilerine katkı koyma düşüncesinde olduklarını söyledi. Kasap ayrıca yürütülen atölyelerle ilgili ayrı ayrı bilgiler verdi:
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ufuk Çelik tarafından gerçekleştirilen, Televizyon Programcılığı ve Sunuculuk Atölyesi’nde; katılımcılara, bir televizyon programının düşünsel boyuttan itibaren bir program bütünü içinde seyirciyle buluşuncaya kadar geçen evrenin önce teorik olarak anlatıldığı ve ardından program çekimine geçilerek uygulamaya dönüştürüldüğü belirtildi. Yrd. Doç. Dr. Çelik atölyesi kapsamında; Yakın Doğu Televizyonu bünyesine kazandırılan YDÜ Otomobil Müzesi’ne ilişkin filmin, düşünsel hazırlığının yapıldığı ve daha sonra da stüdyo ortamında hayata geçirildiği vurgulandı. Yrd. Doç. Dr. Çelik atölyesinde, uygulamanın en az dersler kadar önemsenmesi gerektiği üzerinde duruldu ve uygulamanın, tasarıların kağıtta yada zihinlerde kalmasını önleyen ve ete kemiğe bürünen üretimler olduğu hatırlatıldı..
Öğretim Görevlisi Emrah Öztürk tarafından gerçekleştirilen atölyede ise; ‘Fotoğrafçılık ve Kameramanlık’ ve Radyo,TV ve Sinema bölümlerinde eğitim gören öğrencilerle birlikte, YDÜ TV Stüdyolarında, ışık ve kamera kullanımı üzerine yoğunlaştı. Atölyede ana temanın “Bir röportaj kadrajı nasıl tasarlanır?” yönünde geliştirildiği bildirildi. Kadraj sınırları, bakış yönü, konuşmacının duruşu hakkında bilgiler verilerek, bir öğrencinin modelliğinde ideal bir kadraj uygulamasının hayata geçirildiği belirtildi. Emrah Öztürk tarafından yürütülen atölyede; “Konuşmacının yüzünü aydınlatmak üzere temel ışık kullanımı uygulandı. Öğrenciler, anahtar ışık, dolgu ışık ve tepe ışık üçgeni içinde modeli aydınlattı. İlerleyen safhada, ışığın önemine değinilerek renkli fon spot ışıklarla kadraj zenginleştirildi. Çalışma bitiminde öğrenciler, röportaj alacakları kişileri nasıl aydınlatacaklarını, onları hangi açılara yerleştireceklerini öğrenmiş ve bunu bilfiil tatbik etmeleri sağlandı.
Kurgu Atölyesi’nde ise öğrencilerin kurgu aracılığıyla görüntü estetiği konusunda bilgilendirildikten sonra kurgunun amaçlarının uygulamalı olarak gösterilmesi hedeflendi. Öğretim Görevlisi Pelin Agocuk’un yürüttüğü eğitim çerçevesinde; Edius 6.6 kurgu programının arayüzü ile uygulamalı olarak; proje oluşturma, görüntü seçme, geçiş yöntemleri, geçiş efektleri, görüntü ve ses birleştirme teknikleri konusunda, öğrencilerin daha profesyonel proje oluşturmasına katkıda bulunulduğu ifade edildi.
‘Radyo-Tv-Sinema’ ve ‘Fotoğrafçılık ve Kameramanlık’ bölümlerinde eğitim gören öğrencilerle birlikte gerçekleşen Haber Kameramanlığı Atölyesi ise; Öğretim Görevlisi Mustafa Ersenal tarafından gerçekleştirildi. Atölye kapsamında haber çekimlerinde kadraj kullanımı, haber kameramanlarının dikkat etmesi gerekenler, haber takibi gibi konuların çalışmada yer aldığı vurgulandı.
“Stüdyo Yönetimi Atölyesi” ise; Öğretim Görevlisi Zeyde Yalıner Örek tarafından verildi. Eğitimlere katılan öğrencilere, stüdyo program yapım aşamaları anlatılarak, bir televizyon programı çekiminin gerçekleştirildiği ifade edildi.
Toplam iki hafta süren atölyeler sonucunda katılımcı öğrencilere, katılım belgeleri verildi. Düzenlenen seramoni kapsamında Atölyeler Koordinatörlüğünü üstlenen Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi Kasap tarafından 50 öğrenciye katılım belgesi verilirken, İletişim Fakültesi öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ufuk Çelik’e, Dr. Sinem Kasımoğlu’na, Pelin Agocuk’a, Emrah Öztürk’e, Zeyde Y. Örek’e ve Mustafa Ersenal’a teşekkür belgeleri takdim edildi.
İncirli: Gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışıyoruzCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Lurucina Panayırı’nda kültür, dayanışma ve yeni geçiş kapılarının önemine vurgu yaptı; adil ve sürdürülebilir barış için kapıların açılmasının ortak talep olduğunu belirtti.03 Mayıs 2026 Pazar 21:30KIBRIS
Kariyer Günü’nde Büyük Buluşma!Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Günü 2026”, öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik etti.03 Mayıs 2026 Pazar 18:03YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.03 Mayıs 2026 Pazar 18:02KIBRIS
ARUCAD Dünya Dans Günü’nü “Bodies Speak / Ideas Move” Programıyla KutladıARUCAD Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Modern Dans Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, atölye çalışmaları, açık sahne performansları ve akşam gösterimleriyle yoğun bir katılıma sahne oldu.03 Mayıs 2026 Pazar 18:00ARUCAD
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecekRum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:58KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak…Gündemde 5 yasa tasarısı var03 Mayıs 2026 Pazar 17:56KIBRIS
Gazimağusa’da 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiGazimağusa’da 3 yaşındaki Ayaz Kılbaş, ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:55KIBRIS
Erhürman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti03 Mayıs 2026 Pazar 17:54KIBRIS
Merit Otellerinin geleneksel 23 Nisan şenlik ve eğlenceleri Merit Park Hotel’de yapıldıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından Merit Park Hotel’de düzenlenen Merit Otelleri İlkokullar 23 Nisan Oyunları ve Eğlencesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.03 Mayıs 2026 Pazar 17:51KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta 2 şap vakası dahaRum basınında yer alan bilgilere göre Athineu'da iki çiftlikte şap hastalığı tespit edildi. Buna göre şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 110’a ulaştı. Öte yandan nadir türlerin akıbetine ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.02 Mayıs 2026 Cumartesi 18:37GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.