20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa19°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

YDÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ YAZIN DA FAALİYETTE

YDÜ İlahiyat Fakültesi yazın da faaliyette

29 Ağustos 2014 Cuma 09:10

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), İlahiyat Fakültesi, yaz aylarında da yoğun temposuna devam ediyor. Fakülte öğrencilerinden 10 kişi, İstanbul Çengelköy’de kıraat programı; 40 öğrenci İstanbul Çamlıca'da mesleki tatbikat ve takviye programına katılırken, birinci sınıftan ilk yirmiye giren öğrenciler ise İlahiyat Fakültesi’nin yarattığı finansla, Ürdün'e dil kursu almak için gönderildi.

YDÜ Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Fakülte Dekanı Prof. Dr. İbrahim Çapak ile İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, 18-22 Ağustos tarihleri arasında dil kursuna katılan öğrencilerini Ürdün'de ziyaret ederek Kulliyetu Mucteme’l-Arabi'de hızlandırılmış Arapça kursu alan öğrenciler ve yetkililerle görüştüler.

YDÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı İbrahim Çapak, "Arapçanın yanı sıra İngilizce de öğrenecek olan bu öğrencilerimiz gelecekte fakültemizin akademik kadrosunu oluşturacaklardır. Dolayısıyla iyi yetişmeleri gerekir. İnsana yatırım yaptıkça daha aydınlık geleceklere ulaşacağımız bilinciyle bu öğrencilerimize hizmet ediyoruz. Gelecek yıllarda da Fakülte olarak önemli projelere imza atacağız. Bu bağlamda başta Uluslararası Cami’atu’l-Ulûm el-İslamiye’nin Rektörü Prof. Dr. Zaid Awwad Abu Hammad,  yine üniversitenin dekanlarından Abdelnaser M. Abul basal, Talal Üniversitesi ve Ürdün Üniversitesinin yetkilileri ile bazı üniversitelerle de görüşmeler yaptık. Kıbrıs’ımız ve Üniversitemizle işbirliği yapmaya çok istekli bulduğumuz bu kurumlarla işbirliği yapmak için anlaştık" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA