24 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt28°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C

YDÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ’NE ULUSLARARASI KALİTE TESCİLİ

YDÜ Eczacılık Fakültesi’ne uluslararası kalite tescili

29 Ağustos 2014 Cuma 13:43

YDÜ, (YDÜ) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde 1932’den beri Eczacılık Fakülteleri’nin eğitimini akredite eden Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu (Acreditation Council for Pharmacy Education -ACPE) tarafından YDÜ Eczacılık Fakültesi’ne verilecek sertifika, dünyada eczacılık eğitimi alanında yüksek kalite güvencesini ve standartlara uygunluğunu tescilliyor. Bu sertifikayla YDÜ Eczacılık Fakültesi, Türkiye ve KKTC’de eğitiminin kalitesini uluslararası düzeyde belgeleyen ilk ve tek fakülte olma ayrıcalığını elde ediyor.

Dünyadaki bütün eczacıların üye olduğu Federation International Pharmaceutique (FIP)’nin 30 Ağustos – 04 Eylül’de Bangkok’da düzenleyeceği 74. Uluslararası Kongresi’nde YDÜ Eczacılık Fakültesi ACPE tarafından eğitim kalitesini belgeleyen fakülte olarak tanıtılacak.

YDÜ ailesi olarak eczacılık eğitimi alanında böyle prestijli bir akreditasyon sertifikasını almaktan duydukları mutluluğu vurgulayan YDÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar, bu sertifikanın YDÜ Eczacılık Fakültesi’nin başta Kıbrıs olmak üzere tüm Yakın Doğu coğrafyasındaki Eczacılık Eğitimi’nde bayrak taşıyıcı konumunun yeniden tescillendiğini belirtti.

YDÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar, 4 Eylül’de Bangkok’da düzenlenecek bir resepsiyonda ACPE sertifikasını alacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA