YDÜ 2023-2024 EĞİTİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BAŞLADI
YDÜ 2023-2024 eğitim dönemi yatay geçiş başvuruları başladı

27 Temmuz 2023 Perşembe 15:01
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en çok tercih edilen üniversitesi olan Yakın Doğu Üniversitesi’nde 2023-2024 eğitim dönemi yatay geçiş başvuruları başladı. Bir başka yükseköğrenim kurumunda eğitimlerine devam eden ve Yakın Doğu Üniversitesi’nde 20 fakülte ve 220 bölümden herhangi birine geçiş yapmak isteyen öğrencilerin 1 Eylül 2023 tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor.
Yakın Doğu Üniversitesi’nin Atatürk Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Veteriner Hekimliği Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnşaat ve Çevre Mühendisliği Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Ziraat Fakültesi ile birlikte Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna bağlı tüm bölümlere yatay geçiş ile öğrenci kabul edilecek.
Son başvuru tarihi 1 Eylül!
Yakın Doğu Üniversitesi’ne yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin 1 Eylül tarihine kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Yatay geçiş başvuru koşulları ile özel burs imkanları hakkında detaylı bilgiye aday.neu.edu.tr web sayfasından, yataygecis@neu.edu.tr adresinden veya +90 392 223 64 64 no’lu (dahili 5215) telefondan ulaşmak mümkün.
Doç. Dr. Murat Tüzünkan: “Eğitimlerini dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde tamamlamak üzere yatay geçişle aramıza katılacak olan öğrencilerimize şimdiden ailemize hoş geldiniz diyorum.”
Yatay geçişle Yakın Doğu Üniversitesi’ne geçecek öğrencilerin özel burs imkanlar ile yükseköğretimlerine devam edebileceklerini vugulayan Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Murat Tüzünkan, “Yatay geçiş hakkını kullanacak öğrencileri, 143 ülkeden 30 bine yaklaşan öğrenci sayısı ise uluslararası bir kampüs üniversitesi olan Yakın Doğu Üniversitesi’ne davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Yakın Doğu Üniversitesi’nin Times Higher Education, US News & World Report, AD Scientific İndex, ODTÜ URAP, Shanghai Ranking gibi pek çok bağımsız yükseköğretim derecelendirme kuruluşunun listerinde dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterildiğini hatırlatan Doç. Dr. Tüzünkan, “En son, geçtiğimiz günlerde ODTÜ URAP’ın açıkladığı Üniversiteler Alan Sıralamasında, dokuz alanda dünyanın en iyileri arasına girerek Türkiye genelinde Koç ve Bilkent üniversiteleri ile birlikte en iyi üç vakıf üniversitesinden biri olarak yer aldık. Mühendislik alanında ise Türkiye’nin en iyi vakıf üniversitesi olarak gösterildik” dedi.
Yakın Doğu Üniversitesi’nin akademik ve sosyal olanaklarla öğrencilerine zengin bir kampüs hayatı sunduğunu da hatırlatan Doç. Dr. Tüzünkan, “Eğitimlerini dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde tamamlamak üzere yatay geçişle aramıza katılacak olan öğrencilerimize şimdiden ailemize hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yılmaz’la Görüşme İçin Ekonomik Örgütlere Davet gönderildiTürkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın adaya yapacağı ziyaret öncesinde, ülkedeki ekonomik örgütlere Ankara’dan davet gönderildi.09 Nisan 2025 Çarşamba 13:12KIBRIS
Öğretmenler direnişte! Gericiliğe izin yok! Bekirpaşa Lisesi'nde eylem başladı!Öğretmenler direnişte! Gericiliğe izin yok! Bekirpaşa Lisesi'nde eylem başladı!09 Nisan 2025 Çarşamba 13:06KIBRIS
KTAMS: Mart ayı açlık sınırı 28 bin 324 TLKıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) 31 Mart 2025 itibari ile 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 28 bin 324 TL olduğunu açıkladı.09 Nisan 2025 Çarşamba 12:48KIBRIS
Tatar: Başını örtüp Atatürk'ün resminin asılı olduğu sınıflarda okumasına karşıyımAkşam çook emek verdiğim projem aylar öncesinden günü kararlaştırılmış, davetiyeleri dağıtılmış Kıbrıs Kapı ve Sandıkları Müzesi'nin açılışı olmasaydı ben de yürüyüşde olacaktım09 Nisan 2025 Çarşamba 11:04KIBRIS
Basketbol Erkeklerde bu gece iki maç varBasketbol Erkeklerde bu gece iki maç var09 Nisan 2025 Çarşamba 10:03KIBRIS
On binlerce kişinin katıldığı Geçit Yok! Eylemi gazete manşetlerinde...Kıbrıs Gericiliğe Karşı Tek Yürek... Onbinlerce kişinin katıldığı Geçit Yok! Eylemi gazete manşetlerinde...09 Nisan 2025 Çarşamba 09:06KIBRIS
Tatar Açıkladı... Erdoğan Geliyor..."Cumhurbaşkanı Tatar: Yeni Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi ve Meclis’e 3 Mayıs’ta Taşınıyoruz"09 Nisan 2025 Çarşamba 09:01KIBRIS
"Gerici tüzük" tepkilerine rağmen Bakanlar Kurulu'ndan oy birliği!"Gerici tüzük" tepkilerine rağmen Bakanlar Kurulu'ndan oy birliği! Bakanlar Kurulu sözcüsü Özdemir Berova, Disiplin (Değişiklik) Tüzüğü'nün son halinin Bakanlar Kurulu'nda oy birliğiyle onaylandığını açıkladı.08 Nisan 2025 Salı 18:39KIBRIS
Selma Eylem: Bu tüzüğü bu halk uygulatmayacak! Geçit yok!Selma Eylem: Bu tüzüğü bu halk uygulatmayacak! Geçit yok!08 Nisan 2025 Salı 18:23KIBRIS
Binler ayakta...Küçük ailesi , Denktaş ailesi de yürüyüşte...Binler ayakta...Küçük ailesi , Denktaş ailesi de yürüyüşte...08 Nisan 2025 Salı 18:20KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Beğendim (0)Beğenmedim (0)YanıtlaKüfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Beğendim (0)Beğenmedim (0)YanıtlaKüfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Beğendim (0)Beğenmedim (0)Yanıtla