20 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa21°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele21°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

YASAK DENİZ, YİNE CAN ALDI!

Yasak deniz, yine can aldı!

23 Haziran 2014 Pazartesi 13:40

Yasak bölgede yüzmeye giren asteğmen 25 yaşındaki Mustafa Öner, dün dev dalgaların kurbanı oldu. Bugüne kadar birçok can alan yasak deniz, dün bir kişiye daha mezar oldu.

Akdeniz Köyü’ne yaklaşık iki kilometre uzaklıkta bulunan denizde, dalga kıran olmadığı için, oldukça tehlikeli olduğu bilinirken; Eski Kale bölgesi olarak bilinen bölgede yaşanan bir boğulma olayının daha gerçekleşmesi, sahildeki güvenlik önlemlerinin eksikliğini gündeme taşıdı.  

Rana SARRO

Akdeniz Köyü denizinde, dalga kıran olmadığı için oldukça tehlikeli ve girilmesi yasak olan plajdan denize giren Asteğmen 25 yaşındaki Mustafa Öner, boğularak yaşamını yitirdi.

Akdeniz Komando Taburu’nda vatani görevini yapan Asteğmen Mustafa Öner, Akdeniz’de Eski Kale bölgesi olarak bilinen, Askeri Gözetleme Kulesi’nin bulunduğu bölgede denize girdiği öğrenildi. Denizin dev dalgalarına kapılan Öner’in saat 17.00 sıralarında cesedi bulundu.

Vatani görevini yapmakta olan Asteğmen Öner’in, deniz kenarında piknik yaparken, serinlemek için denize girdiği öğrenildi.

“Bu denizde çok kişi boğuldu!”

Akdeniz Köyü’ne yaklaşık iki kilometre uzaklıkta bulunan denizde dalga kıran olmadığı için, oldukça tehlikeli olduğu bilinirken; tehlikenin oldukça fazla olduğu Eski Kale bölgesi olarak bilinen yerde, dün bir boğulma olayının daha gerçekleşmesi sahildeki güvenlik önlemlerini gündeme taşıdı.

Boğulma riski yüksek!

Akdeniz plajına yaklaşık bir kilometre ötedeki Eski Kale bölgesinden girilen denizde, boğulma riskinin yüksek olduğu ve bugüne kadar birçok kişinin boğulduğu Akdenizliler tarafından bilinirken; bölgeyi tanımayanlar için hiçbir uyarıcı levha olmaması boğulma riskini artıyor. Köylü, “Bu denizde çok kişi boğuldu” diyor.

Tehlikeli deniz

Köy halkı ve muhtar, denizde dalgakıran olmadığı için ve akıntı yüzünden, denizin oldukça tehlikeli olduğu ve girilmemesi gerektiği köy halkı tarafından bilinmesine karşın; yabancılar için uyarıcı herhangi bir önlemin alınmadığını belirttiler.

Bu denizde başkaları da boğuldu

Bölgedeki denizde, geçmiş yıllarda çok sayıda kişinin boğulduğunu biliniyor. Köy sakinleri, 1974 öncesi ve sonrasında çok sayıda kişinin boğulduğu bölgede, bunca yıla rağmen uyarıcı herhangi bir levha konulmamasından şikâyetçi.

“Acilen uyarıcı bir levha!”

Yabancıların denizin tehlikeli olduğunu bilmediğini ve sahile acilen uyarıcı bir levhanın konması gerektiğini söyleyen köylüler, yetkilileri önlem almaya çağırdı.

Güren: Levha veya dalgakıran yok!

Akdeniz Muhtarı İbrahim Güren de, denizde akıntı olduğunu ve dalgakıran olmadığı için insanlar için çok riskli olduğunu söyleyerek, “Bu denizde çok kişi boğularak öldü. Bu ilk olay değildir. Köylü tehlikeyi bildiği için girmiyor ancak yabancılar için uyarıcı levha olması şarttır” diye konuştu. Güren, sahile uyarıcı levha konması veya dalgakıran yapılması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA