29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

YASA VAR MEDYA MAĞDUR

Yasa var medya mağdur

02 Mayıs 2014 Cuma 10:56

Ülkemizde, her 1 Mayıs’ta olduğu gibi bu yılda medya çalışanları büyük oranda görevleri başında olacak. Basın – İŞ yasasının 41. Maddesi 1. Fıkrası

“Bu Yasa kapsamına giren işyerlerinde çalışan basın çalışanları, Resmi Tatil ve Anma Günleri Yasasında resmi tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmayıp, tatil yaparlar ve bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücretlerini tam olarak ödenirler” diyor. Yasanın 2. Fıkrasında ise “Yukarıdaki (1)’inci fıkrada öngörülen günlerde çalışılması halinde, bugünler için basın çalışanlarının ücretleri bir kat fazlasıyla ödenir” ibaresi yer alıyor.

Misli Kadıoğlu (Haberal Kıbrıslı)

Her basın emekçisi gibi ben de 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda çalışıyorum. Ne yazık ki bizim zaman mevhumu tanımayan mesleğimizde; hafta sonları bir yana, bayram, Yeni Yıl gibi resmi tatil günlerinde de izin yapmak gibi bir durumumuz olamıyor. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı, iş yerinde mangal yakarak kutlayacağız ve çalışmayı biraz daha keyifli bir ortama dönüştürmeye çalışacağız. Bugün ayrıca yürüyüşe katılıp işçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ta, özelde basın, genelde tüm emekçilerin ekonomik, sosyal ve iş güvencelerinin olduğu bir çalışma yaşamının sağlanması adına verilen mücadeleye dayanışmamızı ortaya koyacağız.

Adem Kavaz (KANAL T)

1 Mayıs adında anlaşılacağı gibi işçinin ve emekçinin bayramı. Ama bizim ülkemizde durum farklı. Çünkü devlet memurları tatil yapıyor. Bu duruma anlam veremiyorum. 1 Mayıs memur bayramı mı işçi bayramı mı diye? Ve evet maalesef bende çalışıyorum.

Mert Özdağ (YENİDÜZEN)

Hayır, çalışmıyorum. YENİDÜZEN çalışanları DEV-İŞ'te örgütlü olduğu için 1 Mayıs'ta çalışmaz... Yaşasın 1 Mayıs

Ulaş Barış (REALİST)

1 Mayıs’ın anlamına uygun olarak emekçilerin çalışmaması en doğrusu olur, ancak bizim gibi memleketlerde günün anlamı pek de kaale alınmadığından maalesef çoğu arkadaşımız işinin başında olacak. 1 Mayıs benim doğum günüm olduğu için ben izinliyim.

Erdem Çağlayan (ADA TV)

1 Mayıs'a değer veren basın çalışanları için bu önemli günde çalışmak dişlinin parçasını tamamlamak gibi bir şey. O coşkuyu, o yüce birlikte yürümeyi insanlara aktarmak bence bu günde yapılan en anlamlı iş.  Ben 1 Mayıs’ta çalışıyorum. Yaşasın 1 Mayıs! Herkesin bayramını kutlarım.

Erhan Akbora (BRT)

Çalışmıyorum diğer arkadaşlarının çalışmasında uygun görmüyorum. Ancak 1 Mayıs’ta yapmam gereken işleri sonrası günlerde daha fazla çalışıp yapmam gerekecek.

Hasan Hastürer (KIBRIS MEDYA GRUBU)

"Çalışan herkes gibi gazetecilerin, medya çalışanlarının da dinlenme hakkı var. Gazete yayımlanıyor, radyo-tv yayımdaysa, gazeteci izin yapamaz. Ben çalışıyor muyum? Evet çalışıyorum.. Her günkü gibi yazımı yazmak için zaman ayıracağım. İşimin parçası olarak etkinlik izleyeceğim. Akşam saat 22.00'de de Kıbrıs Tv'de canlı yayında üç sendikacı konuğumla olacağım. "

 

Serkan Soyalan, basın emekçisi

1 Mayıs tarihinde işçi haklarını, mücadelesini, direncini ve Kanlı 1977'yi barındıran emekçilerin günüdür.

Dünya emekçilerinin tek vücut olduğu, burjuvazi ve kapitalizme karşı direndiği, yumrukların sıkıldığı ve hakların sloganlaştığı bu özel gün ülkemizde de uzun yıllardan sonra ortak bir etkinlikle coşkuyla kutlanacak. O açıdan da çok mutluyum.

Berk Emregül, basın emekçisi

Öncelikle herkesin, emeğin ve alın terinin bayramı olan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü” kutlarım. Bizler uzun yıllar 1977 yılında Taksim’de yaşanan 1 Mayıs’ın acılarını dinleyerek yaşadık. Bir bayram havası olarak geçmesi gereken “1 Mayıs” ne yazık ki çoğu zaman olumsuz etkileri ile anıldı. Pek çok ülkede, işçi hareketinin sosyal ve ekonomik kazanımlarını bayram olarak kutladığı; emekçilerin, demokratik hak ve özgürlükleri için canları pahasına verdikleri mücadelenin simgesi olan 1 Mayıs’ı içtenlikle kutladığımız, barış dolu günler diliyorum herkese.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA