24 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C

YAPIMCI KADİR ALBAŞ DAÜ’DEYDİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, DAÜ Mezunlarla İlişkiler ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü, yapımcı, yönetici ve sivil toplum örgütü başkanı Kadir Albaş’ı ağırladı

Yapımcı Kadir Albaş DAÜ’deydi

30 Mart 2016 Çarşamba 18:00

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, DAÜ Mezunlarla İlişkiler ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü tarafından organize edilen 4. Uluslararası Kariyer Haftası etkinlikleri çerçevesinde, 28 Mart Pazartesi günü yapımcı, yönetici ve sivil toplum örgütü başkanı Kadir Albaş’ı ağırladı. Fakülte Dekanı Doç. Dr. Ümit inatçı tarafından açılış konuşmasının yapıldığı seminerde, Albaş, öğrencilere sinemanın yapım aşamalarını anlattı. Albaş, konuşmasında sinemanın yapım süreci, senaryonun seçim evreleri ve sinema sektörünün önceki ve şimdiki durumu hakkında bilgiler verdi.

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Başkanı ve İstanbul Beyoğlu Sineması’nın sahibi olan Albaş, seminer boyunca öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. İnsanın hayalleri doğrultusunda ilerlemesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Albaş, “Sanat yapmak benim için mevcut araçları kullanma eğitimidir; hayal kurup çalışmak ile her başarının gerçekleşmesi mümkündür, tıpkı sinema sanatı gibi. Siz de hayalleriniz ışığında kendi yolunuzu bulmalısınız, birinin size yol açmasını beklemeyin.” diyerek öğrencilere öğütte bulundu.

DAÜ İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen seminer, katılımcılardan gelen soruların ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA