18 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele21°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C

YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ BEKLEMEDE...

Turizm Ve Çevre Bakanı Ataoğlu, Tc Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştü...

Yangın söndürme helikopteri beklemede...

09 Haziran 2016 Perşembe 17:14

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, TC Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştü.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, temaslarda bulunmak amacıyla Ankara’da olan Ataoğlu ve beraberindeki heyet, 65. TC Hükümetinde TC Orman ve Su İşleri Bakanı olarak görev alan Veysel Eroğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.

TC Orman ve Suişleri Bakanı olarak görev alan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ve değerli halkına her zaman sevgi ve saygı beslediklerini söyleyerek, “Kıbrıs bizim yavru vatanımız, her alandaki ekonomik büyüme ve gelişimini görmek bizleri son derece sevindirmektedir” dedi.

Geçmiş hükümetler ile başlattıkları su projesinin hayata geçmesi ile yalnız turizm alanında değil, zirai kalkınmanın da yaşanacağına değinen Eroğlu orman arazilerini koruma ve gelecek nesillere daha yeşil yarınlar bırakmak için, Kuzey Kıbrıs'ta doğanın büyümesine elverişli bitiklerden olan Zeytin, Keçiboynuzu ve Badem üretimini teşvik edeceklerini söyledi.

Bakan Fikri Ataoğlu da özellikle yaz aylarında ülkenin gündemini meşgul eden konulardan olan Yangın Helkopteri, Orman Acil Müdahale araçları ve orman arazilerinde çam kese böceği sorunlarına açıklık getirdi.

Ataoğlu, “Yangın Helikopteri tüm yaz boyunca adamızın ihtiyaçları doğrultusunda hizmet vermek amacı ile Mersin'de tüm ekibi ile hazır halde bekletilecektir” dedi.

Bu helikopterin dönüşümlü olarak Kıbrıs'ta da konuşlanacağı mutabakatına varıldığını belirten Ataoğlu, olası bir yangın durumunda hemen müdahale etme şansının da bu şekilde doğacağını kaydetti.

Ataoğlu şöyle devam etti:

“Ayrıca Orman arazilerinde kolay müdahale imkanı veren 4x4 arazi araçları ve komple takımları ile birlikte tarafımıza verilecektir. Bu araçlar Kıbrıs'ta bizim kullanımımıza verilecektir. Ülkemizde Çam kese böceği sorununu da önümüzdeki günlerde heyetler arası toplantılarda sonuca bağlayıp bu böceğe karşı da tedbirler alınacaktır.”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 81 vilayette başlattığı orman arazileri ile ilgili koruma ve çalışma ile ilgili mevzuatların bir benzerinin de Kıbrıs’ta uygulanması için yardım alınacağını ifade eden Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, temasları sonunda bazı personelin bu düşünce ışığında eğitim alması için Antalya’da görevlendirileceği de sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA