29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

YANGIN KORKUTTU

Yangın korkuttu

18 Eylül 2014 Perşembe 16:30

 Tepebaşı ile Karpaşa köyünün güneyinde dün öğle saatlerinde çıkan yangında, çam ve zeytin ağaçlarından oluşan 33 dönümlük orman arazisi yandı.

Girne’ye bağlı Tepebaşı-Karpaşa bölgesinde dün öğle saatlerinde çıkan yangın Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Arama Kurtarma Şube Müdürlüğü, Orman Dairesi, İtfaiye Birlikleri ve bölgedeki Türk Silahlı Kuvvetleri müdahalesi ile söndürüldü. Yangının tüm ekiplerin özverili çalışmaları sonucu saat 13.45’te kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarına başlandığı belirtildi.

MOBİL KRİZ KOORDİNASYON MERKEZİ DE İLK KEZ DENENDİ

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın olağanüstü hallerde kullanılmak üzere organize ettiği Mobil Kriz Koordinasyon Merkezi’ni yangın bölgesine kurduğu ve Koordinasyon Merkezi’ni ilk kez deneme imkanı bulduğu ifade edildi. Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı açıklamasında, şöyle denildi:

“İlgili birimlerin yetkililerinin toplandığı, yangınla ilgili koordinasyon yeteneği sağlayan Kriz Yönetim Merkezi olarak da kullanılan Mobil Kriz Koordinasyon Merkezi, olay yerinde internet üzerinden görüntü aktarma yeteneği, dijital ve analog telsiz sistemleri ile iletişim ve basın iletişim merkezi imkanını sağlayacak şekilde teşkil ve teçhiz edilmiştir.”

Açıklamada, Sivil Savunma teknik personeli tarafından olay bölgesinde çok kısa bir sürede kurulan Mobil Kriz Koordinasyon Merkezi aracılığıyla olay yerinden ilk kez canlı radyo yayın yapıldığı da bildirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA