16 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa29°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele29°C
  • İstanbul26°C
  • Ankara26°C

YAKIN DOĞU'LU DOĞA DOSTU GENÇLER FİDAN DİKTİ

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü son sınıf öğrencileri çevre konulu sosyal sorumluluk projesi kapsamında KKTC Atıcılık Federasyonu'nda fidan dikme etkinliği düzenledi...

Yakın Doğu'lu doğa dostu gençler fidan dikti

09 Haziran 2016 Perşembe 14:54

Gönyeli Atış Poligonu Çevresine Fidan Dikimi Hafta Sonu Gerçekleştirildi. 

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü son sınıf öğrencilerinin çevre konulu sosyal sorumluluk projesi kapsamında yüze yakın çam ağacı fidanının  toprakla buluşturulduğu belirtildi.

doga1-001.jpg

Damlama Sulama Sisteminin Kurulduğu Yamaçta Fidanlar Düzenli Olarak Sulanabilecek. 

Proje danışmanı Öğretim Görevlisi Ufuk Altunç, tüm bilinçli vatandaşların görevi olduğu gibi her fırsatta okul kampüsü dışında da ülkenin çeşitli bölgelerinde ağaçlandırma faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini, özellikle bu konuda üniversite gençlerinin duyarlılıklarını artırmanın önemli olduğunu vurguladı. Altunç, yalnızca fidan dikmenin yeterli olmadığını sulama ve bakım ile fidanların ağaca dönüştürülmesinde de sorumlulukları olduğunu vurgulayarak damlama sulama sisteminin kurulduğunu ve fidanların düzenli olarak sulanabileceklerini söyledi..

doga2-001.jpg

Atıcılık Federasyonu Başkanı Türker Yiğitcan ise bu etkinliğin bir ilk olduğunu ve sosyal sorumluluk kapsamında bir çok daha etkinlik düzenleneceğini, hedeflerinin  ise farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Etkinlik sonunda fidan diken tüm öğrencilere 'Doğa Dostu'  sertifikası verilerek çevreye karşı sorumlulukları aktarıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA